Stigla nam je jesen, a mi vam donosimo nekoliko savjeta kako se bolje nositi sa sezonskim stresom

Stigla nam je jesen, a mi vam donosimo nekoliko savjeta kako se bolje nositi sa sezonskim stresom

Sunce i bezbrižnost zamijenili smo užurbanošću i obavezama, a u posljednje vrijeme i kišnim danima. Po glavi većine nas motaju se iste misli: sljedeći godišnji nam je predaleko, posao se gomila, uskoro će i Božić, gdje je prošla ova godina? Čekaju nas i sve aktivnosti koje smo odgodili za “nakon godišnjeg”, dok je za realizaciju svih optimistično postavljenih ciljeva u maniri “do kraja godine ću…” preostalo svega nekoliko mjeseci.

Dani nam sada započinju prometnim gužvama i nerijetko završavaju nedovršenim poslom što može utjecati ne samo na naše raspoloženje već i zdravlje. Još se k tome i naše lučenje ‘hormona sreće’ ponešto usporilo zahvaljujući lošijim vremenskim prilikama. S time dolaze i poremećaji u
spavanju, koji rezultiraju umorom, čega je opet posljedica smanjena dnevna produktivnost. O entuzijazmu da i ne govorimo.

No ne brinite jer za sve postoji rješenje. Vrijeme brzo prolazi, pa će i sljedeća tura opuštenog uživanja doći i prije nego što mislimo. Uostalom, ne mora svaki godišnji trajati dva tjedna – i vikend putovanjem u neku od europskih metropola možete malo “razbiti” jesensko sivilo. Ako ste društveni tip, pozovite prijatelje k sebi doma. Možete zaigrati neku od totalno zanimljivih društvenih igara. Dobar dio njih sada dolazi i u obliku aplikacije, pa se ne morate stresirati kako ćete nabaviti neku igru. Možda da ubacite i neke palačinke u to druženje?

Što se svakodnevnih trikova tiče, imate li prilike, na posao odjenite vesele boje. Nevjerojatno je koliko boje mogu popraviti naše raspoloženje. Pronađite najveseliju majicu ili košulju i odjenite je na najtmurniji dan. S kolegama na poslu uvijek možete pročavrljati o nekoj super aktivnosti kojom ste se okupirali prošli vikend. Pozovite nekoga od njih na kavu, odvojite malo vremena za neobavezne razgovore. Mislite na svoju prehranu: okružite se zdravim grickalicama. Hranite li se zdravije, tako ćete se i osjećati. Zašto su ovakve sitnice važne? Jer mogu blagotvorno djelovati na to kako se osjećamo.

Linex Complex

Kod dijela ljudi stres i anksioznost se manifestiraju kroz probleme sa želucem i probavom. Ako ste među onima s nervoznim osjećajem u trbuhu, kao da vam se utroba ‘stišće’ ili ste skloni opstipaciji ili reagirate još burnije, primjerice, proljevom možda je vrijeme da razmislite o probioticima. Naime, za rješavanje probavnih tegoba važno je uspostaviti ravnotežu crijevne mikrobiote. Probavni sustav ima nezamjenjivu ulogu u funkcioniranju cijelog organizma, a stanice crijevne sluznice imaju značajan obrambeni potencijal. U našem tijelu postoji velik broj različitih bakterija, neke od njih su iznimno dobre. Dobre bakterije sudjeluju u probavi hranjivih tvari, sudjeluju u sintezi vitamina K i nekih vitamina B skupine. Balans dobrih i loših bakterija je iznimno važan za pravilno funkcioniranje probave. U uspostavljanju ravnoteže dobrih i loših bakterija u našim crijevima mogu nam pomoći proizvodi kao što je Linex Complex.

Ovaj dodatak prehrani sadrži Lactobacillus rhamnosus GG, jednu od najbolje istraženih probiotičkih bakterija, uz preporučene doze cinka i vitamina B skupine. Riješite se tegoba nastalih kao posljedica poremećaja crijevne mikrobiote, uvedite koju zdravu (i barem jednu zabavnu!) naviku u svoju svakodnevicu i sigurni smo da će vam jesen biti puno ugodnija.

Foto: Pexels, Linex

Učitati još
Zatvori