Pronašli smo savršenu kremu za lice sa SPF-om koja se može koristiti i ispod šminke

Pronašli smo savršenu kremu za lice sa SPF-om koja se može koristiti i ispod šminke

Posljednjih je godina sve više naglašen značaj pravilne brige o koži lica, stoga ne čudi da mnoge od vas imaju pažljivo isplaniranu skincare rutinu. No, mnoge žene i dalje zanemaruju zaštitu lica od sunca. Pritom ne govorimo o zaštiti lica od sunca prilikom odlaska na plažu jer, srećom, većina žena to prakticira. Ono što mnoge i dalje ne prakticiraju je nanošenje kreme sa zaštitnim faktorom na lice svakodnevno, bez obzira na doba godine i vremenske uvjete.

Utjecaj sunca na kožu lica

Odavno znamo da nezaštićeni boravak na suncu uzrokuje opekline i da je jedan od glavnih krivaca za nastanak raka kože. No, sunčeve zrake također uzrokuju nevidljiva oštećenja na koži koja će kasnije rezultirati nastankom bora i drugih znakova preranog starenja kože. Spektar sunčevog zračenja sastoji se od vidljive svjetlosti, ultraljubičastog (UV) i infracrvenog (IR) zračenja. Upravo se IR-A zrakama ne daje dovoljno pozornosti prilikom odabira sredstva za zaštitu od sunca. One su te koje prodiru do hipodermisa i uzrokuju nepovratno oštećenje kože u dubljim slojevima.

Njega za lice sa zaštitnim faktorom

Čak i tijekom oblačnih dana, pa i zimi, prisutne su sunčeve zrake zbog čega je potrebno štititi lice. Mnoge žene izbjegavaju taj korak u njezi lica jer smatraju da je teško pronaći zaštitno sredstvo protiv sunca koje neće začepiti pore i uzrokovati dodatno mašćenje lica te dobro izgledati ispod šminke. Želite li svojem licu pružiti maksimalnu zaštitu, a pritom što duže zadržati mladenački izgled, tada trebate svakodnevno nanositi sredstvo sa zaštitnim faktorom namijenjeno upravo korištenju na području lica.

Obratite pozornost na ove stavke

Želite li svojem licu osigurati najbolju zaštitu onda obratite pozornost na sljedeće:

  • Spektar zaštite – odaberite sredstvo koje štiti od UV-A, UV-B i IR-A zraka
  • Što veći faktor – odaberite SPF 50+
  • Bez štetnih sastojaka koji iritiraju kožu poput parfema, boja i konzervansa
  • Formula koja nije komedogena

Naš favorit ovog ljeta je Ladival Allergy Face gel za sunčanje. On ispunjava sve navedene uvjete, a zahvaljujući svojoj laganoj nemasnoj teksturi čini idealnu bazu make up-u zbog čega ga možemo koristiti i kada nismo na moru. Dodatan plus jest činjenica da ga, zahvaljujući posebnoj formuli, mogu koristiti i osobe čija je koža sklona alergijama i nastanku akni.

Ladival Allergy Face gel za sunčanje možete nabaviti na linku.

Foto: Ladival

Učitati još
Zatvori