Kako održavati žensko zdravlje bez antibiotika? Vrijeme je da upoznate ovaj brend suplemenata
Kako održavati žensko zdravlje bez antibiotika? Vrijeme je da upoznate ovaj brend suplemenata

Kako održavati žensko zdravlje bez antibiotika? Vrijeme je da upoznate ovaj brend suplemenata

U današnjem sveobuhvatnom pristupu wellnessu, koji uključuje njegu tijela, uma i duha, važno je ne zanemariti jedan od najvažnijih aspekata ženskog zdravlja – vaginalno zdravlje. Dok se wellness industrija širi i naglašava važnost samopomoći i samopoštovanja, ne smijemo zaboraviti da uključuje i brigu o intimnim dijelovima tijela koji su nerijetko smatrani tabu temom.

Također, važnost vaginalnog zdravlja proteže se dalje od izbjegavanja infekcija. Ono utječe na ženski osjećaj samopouzdanja, udobnosti i zadovoljstva. Osjećaj dobrobiti i samopoštovanja tijekom svakodnevnih aktivnosti, ali i intimnih trenutaka, izravno je povezan s stanjem vaginalnog zdravlja.

U skladu s trendovima koji sve više naglašavaju prirodne i holističke pristupe zdravlju, ženski wellbeing uključuje i njegu vaginalnog područja na prirodan i neinvazivan način. To podrazumijeva korištenje proizvoda koji podržavaju prirodnu ravnotežu vaginalne flore, poput blagih sapuna s neutralnim pH vrijednostima, proizvoda bez mirisa i toksina te prilagođenih lubrikanata i hidratantnih krema. Jedan od takvih proizvoda su svakako i suplementi za vaginalno zdravlje.

lactoheal_iStock

Što su suplementi za vaginalno zdravlje?

Suplementi za vaginalno zdravlje su dodaci prehrani koji se koriste s ciljem poboljšanja stanja vagine i općeg zdravlja ženskog reproduktivnog sustava. Ovi suplementi obično sadrže različite sastojke koji mogu pružiti podršku vaginalnom okolišu, uravnotežiti pH ravnotežu, ojačati imunološki sustav i/ili smanjiti rizik od infekcija.

Među najčešće korištenim sastojcima u ovakvim proizvodima su probiotici, vitamini, minerali, biljni ekstrakti i drugi aktivni spojevi koji mogu imati pozitivan utjecaj na vaginalno zdravlje. Osim toga, mogu sadržavati antioksidanse poput vitamina C i E, koji pomažu u zaštiti stanica od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima i potiču opće zdravlje kože i sluznice. Kao i biljne ekstrakte poput brusnice, čija se konzumacija povezuje s smanjenim rizikom od urinarnih infekcija.

Uz to, treba imati na umu da suplementi za vaginalno zdravlje nisu uvijek potrebni za svaku ženu. Zdrav način života koji uključuje uravnoteženu prehranu, redovitu tjelesnu aktivnost, dovoljno sna i smanjenje stresa mogu također imati pozitivan utjecaj na vaginalno zdravlje. Ipak, borite li se često s gljivičnim infekcijama ili bakterijskim vaginozama te ste skloni razvijati ih tijekom uzimanja antibiotika ili u periodima velikog stresa, ovakav suplement bi vam uistinu mogao pomoći. Upravo LactoHeal vagitoriji su proizvod o kojem vjerujemo da treba pričati više.

lactoheal_iStock
lactoheal

Upoznajte LactoHeal vagitorije

LactoHeal vagitoriji brenda IPB Innovative Pharma najnoviji su suplement za vaginalno zdravlje na tržištu. Uz to, oni dolaze u pakiranju koje je daleko od onog medicinskog i neprivlačnog. Ono je pažljivo osmišljeno i samo po sebi poziva da više pažnje posvetimo vagninalnom zdravlju i u periodu kada nemamo zdravstvenih problema – kako bismo spriječili potencijalne neugodnosti. Riječ je o vagitorijima odnosno o vaginaletama, što znači da se ovaj medicinski proizvod koristi unutar rodnice i zapravo ima direktan utjecaj na poboljšavanje zdravstvenog stanja vagine.

Njegova posebnost je što je sasvim prirodan te ne sadrži nikakve hormone ili antibiotike. Istovremeno, ima širok spektar djelovanja; obnavlja uravnoteženu vaginalnu mikrofloru, suzbija proliferaciju patogenih mikroorganizama kao i upalne procese u vagini. Također, štiti, hidratizira i njeguje sluznicu vagine te potiče njezinu regeneraciju uz smanjenu vjerojatnost ponovne infekcije.

lactoheal
lactoheal

Uz sastojke poput shea maslaca, betakglukana i esencijalnog ulja sandalovine, tu je i probiotik koji je možda i najvažniji sastojak ovog proizvoda. Sadrži čak 4 probiotske kulture koje osiguravaju dovođenje vaginalne flore u balans.

LactoHeal vagitoriji su dostupni u svim bolje opskrbljenim ljekarnama.

Foto: Unsplash, Pexels, Lactoheal, iStock

Učitati još
Zatvori