Trikovi koji će vam pomoći zaštititi oblik vaših kovrča dok spavate

Trikovi koji će vam pomoći zaštititi
oblik vaših kovrča dok spavate

Prirodno kovrčava kosa je teksturirana, živahna i lijepa. No, zbog istih onih svojstava koja kovrčavoj kosi daju strukturu, osobe s kovrčavom kosom trebaju malo više paziti na to kako spavaju da bi zaštitili svoje ljupke pramenove. Kovrčava kosa treba malo drugačiju vrstu brige od ravne kose dok spavate kako biste očuvali njezinu punoću i zdravlje. Najbolje bi bilo da ne spavate izravno na folikulama dlake. Ako drobite kosu težinom glave, kovrče mogu izgledati neuredno i bez sjaja ujutro kad se probudite. Spavanje na leđima također može stvoriti čvorove u kosi dok tijekom noći pomičete glavu s jedne na drugu stranu. Ako imate kovrčavu kosu, najbolje bi bilo da spavate na boku ili na trbuhu.

Kovrčava kosa bit će lijepa svako jutro uz ova 4 trika

Bilo da imate prirodne kovrče ili ste ih same kreirale uz pomoć figara ili viklera, promišljena strategija spavanja zaštitit će vaše kovrče tijekom noći. Odlazak u krevet spuštene kose, bez poduzimanja bilo kakvih mjera opreza vam definitivno neće pomoći u tome da se idući dan probudite i imate good hair day. Umjesto svakodnevnog pranja i oblikovanja, u nastavku otkrijte kako zaštititi svoje kovrče tijekom noći.

Koristite svilenu ili satensku jastučnicu

Promjer vlasi vaše kose ovisi o obliku kovrča. Naime, kosa nije jednake debljine od korijena do vrhova, što vaše vlasi može učiniti sklonijima lomljenju. Kad se tijekom noći okrećete, to može stvoriti stres i uzrokovati pucanje vlasi. Da biste to spriječili, promijenite površinu na kojoj se odmaraju vaše kovrče dok spavate. Pamučne jastučnice, čak i one s velikim brojem niti, upijaju prirodna ulja iz vaše kose i uzrokuju štetno trenje. Jastučnica od svile ili satena može vam zaštititi strukturu kose. Kao bonus, možda će vam hladiti glavu i spriječiti da vam se vlasište masti. To bi moglo smanjiti potrebu za pranjem.

Stavite kosu u punđu na vrh glave

Punđa je provjeren način za očuvanje uvojaka tijekom noći. Kosu možete zaštititi dok spavate pomoću satenskog ili svilenog schrunchieja, nikako obične elastične gumice. Samo skupite kosu na vrhu glave i zavežite scrunchie oko nje. Omotajte ju što je manje puta moguće, pritom pazeći da ne potežete i ne zatežete kosu previše. Ovu metodu možete kombinirati i sa svilenom maramom ili turbanom za kosu.

Nanesite špric ili dva leave-in regeneratora

Leave-in regenerator koji sadrži keratin vašoj kosi može pružiti prijeko potreban sjaj, kao i živahnost kovrča. Regeneratori u spreju također mogu pomoći u jačanju vlasi koje su oštećene bojanjem kose i toplinskim oblikovanjem, a mogu ju učiniti mekšom i lakšom za oblikovanje ujutro ako će biti potrebe za tim.

Ispletite opuštenu pletenicu

Oblikovanje kose u pletenicu prije spavanja je još jedan od načina na koje možete sačuvati kovrče tijekom noći. No, da bi ovo uspjelo, trebate imati snažnu strukturu kovrča. Jednostavno napravite klasičnu pletenicu prije spavanja i to je to. Obratite pažnju na to da ju ne stisnete prejako jer će to imati efekt stezanja i moglo bi poremetiti vaše prirodne uvojke. Također, razmislite o tome gdje ćete pozicionirati pletenicu. Ovisno o tome kako spavate, možda ćete htjeti početi plesti pletenicu na vrhu glave, tako da vam kosa ne smeta dok spavate.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori