Nova Vichy krema stvorena je za žene iznad 35. godine

Nova Vichy krema stvorena je za
žene iznad 35. godine

Koliko ste puta u posljednjih nekoliko godina, mjeseci, pa čak i tjedana čuli za riječ kolagen kroz medije ili ju čak i same spomenule u razgovoru s prijateljicama? U svijetu ljepote, a naročito anti-age ljepote, to je bez sumnje trenutno najpopularniji pojam, no on je istovremeno mnogo više od prolaznog trenda koji će ubrzo biti zamijenjen nekim novim… Zašto? Zato što je kolagen sastavni dio našeg organizma, i zauvijek će biti, ali ono što se napokon promijenilo jest naša svijest o njegovoj neprocjenjivoj važnosti za tijelo i naročito kožu.

Svi trenutno pričaju o kolagenu kao o ključnom savezniku mladolikog izgleda, pa ako i vi želite raditi na svom izgledu i odagnati godine s lica, pravo je vrijeme da doznate sve istine i mitove o njemu i tako se educirate o kolagenu na najbolji mogući način.

O kolagenu ni ne razmišljamo u ranim 20-ima – ISTINA

Ako se vratimo u svoje rane 20-e, većina nas teško da će se danas uspjeti prisjetiti neke velike zamjerke koju su imale na svoju kožu. Izlazak iz tinejdžerske dobi mnogima je napokon omogućio predah od prištića i akni, a ulazak u 20-e definitivno nije bio karakteriziran nekim kasnijim nesavršenostima koje smo iskusile s godinama, kao što su crvenilo, pigmentacija, neujednačen ten i tamni podočnjaci.

Tada, naravno, nismo previše, ako uopće, razmišljale o kolagenu i kolika je zapravo njegova uloga u održavanju kože čvrstom, punom, elastičnom i jedrom.

Što je zapravo kolagen? Glavni protein u tijelu koji se nalazi svugdje u našem organizmu i tijelo ga proizvodi svaki dan. On čini čak 80% proteina u dermisu, jednom od ukupno tri temeljna sloja kože i osigurava koži zdrav i mladenački izgled kojim ona doslovno pršti u tako ranoj dobi, a sve to zahvaljujući, naravno, kolagenu.

Kolagen gubimo tek u zrelim godinama – MIT

Danas je već jako dobro poznato da razina kolagena u koži dramatično pada kada su žene u menopauzi, no činjenica je da kolagen počinjemo gubiti mnogo ranije.

Naša koža prirodno ga stvara i obnavlja cijelog života i u tom je smislu najpotentnija upravo u ranim 20-ima. Od 25. godine, ona sve slabije i sporije proizvodi kolagen, a proces njegove degradacije istovremeno se ubrzava. Procjena je da od 25. godine života nadalje gubimo minimalno 1% kolagena godišnje, a do kraja života proizvodnja kolagena bit će reducirana za čak 75%.

Što gubitak kolagena znači za našu kožu? Ukratko, ona gubi na čvrstoći i elastičnosti, lice pada dolje, javljaju se nove i produbljuju postojeće bore… Sami pogled u ogledalo daje jedan novi odraz koji može utjecati na samopouzdanje.

Kolagen gubimo isključivo starenjem – MIT

Za intenzitet gubitka kolagena, koji se neminovno događa s godinama, ipak ne možemo isključivo kriviti starenje ili genetiku, jer smo svakodnevno okruženi brojnim štetnim učincima iz okoliša, kao što su to primjerice UV zračenje ili onečišćenje zraka.

Razloge ubrzanog gubitka kolagena svakako treba tražiti i u lošim životnim navikama: pušenju, lošoj prehrani, alkoholu, nedostatku tjelesne aktivnosti, lošoj kvaliteti sna i još mnogim drugima.

Ako vam je bitno koliko dugo će vaša koža moći zadržati svoj mladenački izgled, slijedite neke logične, a učinkovite savjete. Usvojite zdravu i ujednačenu prehranu, redovito vježbajte i štitite svoju kožu na dnevnoj bazi visokim SPF-om. Već smo spomenule da od 25. godine života nadalje gubimo minimalno 1% kolagena godišnje, no ako loše i neobzirno živimo, taj se postotak ipak uvećava.

Proizvodnju kolagena možemo potaknuti iznutra, ali i izvana – ISTINA

U posljednjih nekoliko godina mnogo se diskutiralo o tome na koje je sve načine moguće potaknuti uspavanu i usporenu proizvodnju kolagena, da bi se došlo do konsenzusa kako to možemo učiniti i iznutra (specijalnim napitcima, dodacima prehrani), ali i izvana (specijaliziranom kozmetikom).

Nije tajna da živimo brzo i da je od 2000-itih godina naša svakodnevica postala još intenzivnija. Društvene mreže i pametni telefoni došli su kao šlag na kraju ionako izazovnog balansiranja karijere, obitelji i prijatelja, a ovako intenzivan lifestyle ostavio je posljedica i na našoj koži koja je postala zahtjevnija no ikad. Istovremeno, sve više žena žali se na neujednačen, siv i beživotan ten, njegov umoran izgled, fine linije i bore, gubitak tonusa…

Srećom, na sceni su se počeli pojavljivati beauty proizvodi koji napokon prate naš ritam i prepoznaju naše potrebe. Umjesto tradicionalnih rutina, s proizvodima koji nerijetko više ni ne prepoznaju što to našoj koži u moderno doba doista treba, sada su tu preparativna kozmetička rješenja visoke učinkovitosti i progresivnog djelovanja, usmjerena na trenutačne, ali i na buduće probleme kože. Cilj je postići brze rezultate, i to na neinvazivan način, proizvodima koji se lako uklapaju u našu svakodnevicu i čijim se redovitim korištenjem koža počinje sve bolje ponašati, ali i izgledati.

Žene koje pomno prate ove inovacije, već dobro znaju za peptide, anti-age aktivnice prirodno prisutne u našem organizmu i poznate po svojoj jedinstvenoj sposobnosti da stimuliraju kožu na proizvodnju kolagena. Kada ih u njihovom biljnom izvoru nalazimo u kozmetici, tada jačaju kolagen koji je već prisutan u koži, ali isto tako potiču sintezu novog kolagena.

Najdjelotvornije su kreme koje u svojoj formuli sadrže sami kolagen – MIT

Iako pričamo o kolagenu i iako ambalaže beauty proizvoda jasno komuniciraju kolagen, nemojte očekivati da ga ti isti preparati u svojim formulama i sadrže.

Naime, molekule kolagena prevelike su da bi prošle kroz kožu, no zato ćete u ovim proizvodima pronaći aktivne sastojke koji će potaknuti njegovu proizvodnju.

Na našem tržištu upravo se pojavio Vichy LIFTACTIV Collagen Specialist koji predstavlja novu generaciju proizvoda za reaktiviranje produkcije prirodnog kolagena s rezultatima koji su dugoročni.

U aktivne sastojke u slučaju ovog novog moćnog proizvoda uključeni su biopeptidi koji ciljano djeluju na specifične znakove starenja uzrokovane gubitkom kolagena u koži, najstabilniji Vichyjev vitamin C poznat po depigmentacijskim svojstvima te mineralizirana termalna voda Vichy. Objedinjuje peptid tipa I, protein za punoću kože dobiven bioinženjeringom ekstrahiran iz graška te peptid tipa II, anti-ageing molekulu sintetskog podrijetla koji ciljano djeluju na specifične znakove starenja uzrokovane gubitkom kolagena u koži.

Ova njega preporučuje se ženama koje žele novu generaciju proizvoda iznimnog anti-ageing djelovanja i učinkovitosti, uz sastojke prirodnog podrijetla.

Kreme postižu samo kratkoročne rezultate – MIT

Mogu li kreme dati jednako učinkovite i dugotrajne rezultate kao i estetska medicina? Upravo to su si kao izazov za budućnost još prije nekoliko godina zadali mnogi beauty brendovi, nastojeći ženama omogućiti pristup ne samo djelotvornim proizvodima, već i proizvodima čiji će efekt potrajati dulje od nekoliko dana.

U tom kontekstu, Vichy LIFTACTIV Collagen Specialist sjajna je inovacija koja pruža dugotrajne rezultate i s kontinuiranim korištenjem djeluje da koža izgleda sve bolje, vidljivo smanjujući bore, preoblikujući konture lica i smanjujući vidljivost pigmentacijskih mrlja.

Namijenjena je svim tipovima kože, preporuča se za žene iznad 35. godine života te se za optimalne rezultate koristi ujutro i navečer. Ova krema nanosi se u tankom sloju na očišćenu i suhu kožu i umasirava se čvrstim pokretima prema gore kako bi se potaknulo učvršćivanje i podizanje kože lica.

Učinkovitost kreme je dokazana i vidljiva već nakon nekoliko sati, uz bolji tonus kože, manje vidljive bore i mnogo kvalitetniju hidrataciju. Nakon 8 tjedana, posvjedočile su mnoge žene, bore su smanjenje za čak 24%, a značajno je umanjen i dojam ovješenosti i pigmentacije kože.

Novi Vichy LIFTACTIV Collagen Specialist možete pronaći u ljekarnama ili specijaliziranim online ljekarnama.

Foto: Vichy


Učitati još
Zatvori