Koji korektor odabrati (za suhu, zrelu, mješovitu kožu…)?

Koji korektor odabrati (za suhu, zrelu,
mješovitu kožu…)?

@gabbilovers

Normalna koža daleko je najzahvalniji tip za njegu i make up, no u stvarnosti se malo koja žena može pohvaliti tom idealnom ravnotežom. Mnogo je češći scenarij u kojem pripadamo nekom drugom, zahtjevnijem tipu kože, koji od nas traži posebnu beauty rutinu. To je možda mješovita koža, masna ili suha, a često govorimo i osjetljivoj koži te onoj zreloj, kao tipovima kojima je potrebno prilagoditi proizvode, kako bi bili zadovoljni njihovim stanjem i izgledom.

Dobra njega definitivno je preduvjet za dobar make up, pa kako bi svaki make up proizvod savršeno pristajao licu, prvo otkrijte koja je to preparativa koja najbolje odgovara vašoj koži i održava ju njegovanom i hidratiziranom. Nakon toga, vrijeme je za izbor podloge, koja je gotovo pola posla kod svakog make up looka i uz puder ju čini i nezaobilazni korektor.

Njime ćete popeglati sve one sitne nesavršenosti koje su ostale vidljive nakon nanošenja tekućeg pudera, a ovisno o tome kakav vam je tip kože, treba odabrati i korektor. Suhi tip kože, kao i zrela koža, voljet će bogate hidratantne korektore na granici sa serumom, mješoviti i masni tip trebao bi izbjegavati formule s uljem, a ako vas baš jako muče prištići, akne, crvenilo i druge pojave na licu, donosimo i nekoliko odličnih kamuflažnih korektora koji pokrivaju sve. Za svaki zahtjevni tip kože, svoj idealni korektor pronađite u nastavku.

Za suhu kožu

Aura Correct Me korektor

Maybelline Instant Age Rewind Concealer

Bourjois Healthy Mix Concealer

Za zrelu kožu

Clinique Line Smoothing Concealer

Bobbi Brown Intensive Skin Serum Concealer

Estée Lauder Perfectionist Youth Infusing Brightening Serum + Concealer

Za mješovitu kožu

NARS Soft Matte Complete Concealer

Clé de Peau Concealer

MAC Pro Longwear Concealer

Za kožu s izraženim nesavršenostima

Tarte Double Duty Beauty Shape Tape Contour Concealer

Lancome Teint Idole Ultra Wear Camouflage Concealer

Urban Decay All Nighter Waterproof Full-Coverage Concealer

Učitati još
Zatvori