Beauty vodič: Odaberite pravi kist za puder prema tipu kože i intenzitetu prekrivanja

Beauty vodič: Odaberite pravi kist za puder prema tipu kože i intenzitetu prekrivanja

Bez obzira na to koristite li gušće ili rjeđe formule, pronalazak izvrsne formule tekućeg pudera nažalost nije kraj jednadžbe. Kad se radi o nanošenju pudera na lice, prsti nisu uvijek najbolja opcija. Od make up kistova do klasičnih spužvica, ono što odaberete za nanošenje podloge u potpunosti mijenja završni look. No, ako ste napokon otkrili svoj savršeni tekući puder, vrijeme je da nađete i najbolji kist za nanošenje pudera kako biste kreirali uistinu besprijekornu podlogu. Uz dobar kist lakše ćete dobiti ujednačeni finiš nakon nanošenja. Nije uvijek lako pronaći pravi kist koji će se idealno upariti s vašom omiljenom formulom tekućeg pudera, kao i s vašim tipom kože.

Kako pravilno nanijeti puder na lice uz pomoć kista?

Započnite s manjom količinom pudera jer uvijek možete dodati još ako želite postići potpuno prekrivanje. Puder prvo nanesite na stražnju stranu ruke prije nego što uzmete veliki kist i nanesete ga na lice. Na ovaj ćete način dobiti glatku i ravnomjernu podlogu. Također, vrijedi uzeti u obzir svoj tip kože jer pojedini kistovi pružaju potpuno prekrivanje, dok drugi kreiraju nježan no make up make up look. Primjerice, ako poželite look s potpunim prekrivanjem, poželjet ćete isprobati čvrsti kabuki kist. No, ako više volite prozračan finiš, odlučite se za laganiji i prozračniji kist. U nastavku vam donosimo vodič za kistove uz koje ćete jednostavno nanijeti puder bez neuglednih tragova.

Kist za jednostavno nanošenje i potpuno prekrivanje

NARS Kabuki Artisan Botan Brush

Nars kabuki kist idealan je za nanošenje pudera u prahu jer ravnomjerno raspoređuje pigment za prirodni izgled. Kabuki kist možete prepoznati po kratkoj drškici i gustim dlačicama. Možda ste ga ranije koristili za nanošenje pudera u prahu, rumenila ili bronzera, a ako više volite mineralnu ili puderstu formulu u odnosu na tekući puder, on omogućuje jednostavno nanošenje i prekrivanje nedostataka. No, kad se radi o tekućem puderu, on će vam omogućiti potpuno prekrivanje svih nesavršenosti.

Kist za prozračan finiš

Real Techniques Stippling Brush

S finim, laganim dlačicama, ovaj kist pomaže ravnomjerno raspodjeliti tekući puder. Jednostavno se nanese proizvod na lice i blenda se od sredine lica prema van, kružnim pokretima. Tako se postiže završni look bez tragova. Ovaj kist ima sitne dlačice koje su lagane poput pera i svjetlije boje na vrhovima. Puder nanosite svjetlijim krajevima kista, laganim potezima, kako biste kreirali prozračan finiš.

Kist za tekući puder, puder u prahu i rumenilo

Space NK Brush 102 Foundation and Blusher

Ovaj multifunkcionalni kist stručno stapa tekući puder, a možete ga koristiti i za rumenilo. Kist br.102 tvrtke Space NK dizajniran je s ravnim vrhom za neprimjetno nanošenje i stapanje odabranih proizvoda. Može se koristiti s tekućim puderom, puderom u prahu i rumenilom.

Najbolji kist za ujednačavanje tena

Sigma F50 – Duo Fibre Brush

Ako ne znate što točno tzv. stippling kist čini, on ‘točka’. Ovaj tip kista idealan je za one koji se muče s aknama i drugim sličnim nepravilnostima jer ‘točkanje’ pudera stvara difuzniji, pikselizirani finiš. Kako biste ga pravilno koristili, utapkajte vrhove kista u tekući puder na stražnjoj strani svoje ruke i istim laganim pokretima, tapkajući, ravnomjerno nanesite na lice.

Najprecizniji kist od svih

Shiseido Hasu Fude Foundation Brush

Jedinstveni oblik ovog kista razlikuje ga od drugih. Njegova površina pruža ravnomjerno prekrivanje obraza i čela, a dovoljno je nakošen da vam omogućuje preciznost prilikom nanošenja pudera na ona teško dostupna mjesta poput vanjskog ruba nosnica. Osim toga, možete ga koristiti i za konturiranje. Win-win!

Foto: Instagram, Space NK, Pink Panda, Feel Unique, Douglas

Preporuka

Zatvori