Sastojak koji vaša beauty rutina mora imati i ove zime

Sastojak koji vaša beauty rutina
mora imati i ove zime

@camillapihlno

Na dnevnoj se bazi pojavljuju novi trendovi u beauty svijetu, no postoji jedan koji nikad ne izlazi iz mode, vječan je te ima status klasika kad je riječ o njezi kože. Riječ je, naravno, o kamilici, sastojku koji treba biti neizostavan dio formula u proizvodima koje koristimo na dnevnoj bazi. Kamilica ima dugu povijest uporabe, a iako nam se čini da ponekad padne u drugi plan, njezino čarobno djelovanje i dalje je iznimno na cijeni pa se beauty ljubiteljice konstantno vraćaju njezinoj snazi kad je u pitanju njega kože.

Blaga, a djelotvorna

Ugodnog je, blagog mirisa, opušta, ublažava tegobe, ima povoljan učinak na nesanicu, tjeskobu, smiruje… Pozitivne strane kamilice mogu se nabrajati u nedogled, što je samo dodatan razlog da se nađe u svakodnevnoj beauty rutini. Ono što je kod kamilice iznimno zanimljivo je to što je na prvu toliko blaga, a ima uistinu moćna i djelotvorna svojstva, bez obzira na to o kojem se tipu kože radi.

@wishwishwish

Kamilica se u kozmetici prvenstveno koristi zahvaljujući svojim umirujućim sredstvima pa je odlična u borbi protiv iritacije i crvenila na koži. Osim tog, kamilica ima protuupalna i antibakterijska sredstva, a nerijetko je koriste osobe koje su sklone aknama i prištićima. Od nje se može napraviti i dobar piling za lice, ali i odlično sredstvo za čišćenje lica. Ako još uvijek niste dodali proizvode koje u svojoj formuli sadrže kamilicu u svoju rutinu, ova zima idealno je vrijeme jer hladna sezona zahtijeva posebnu njegu lica, a upravo je kamilica njezin sastavni dio. U nastavku donosimo nekoliko proizvoda u kojima je upravo kamilica u centru pozornosti.

Učitati još
Zatvori