Snaga vašeg imuniteta nalazi se u vašim crijevima

Snaga vašeg imuniteta nalazi se
u vašim crijevima

allergosan

Prvi višesojni sinbiotik na svijetu, OMNi-BiOTiC® 6, pravi je stručnjak za vaša crijeva.

Imunitet nas štiti od virusa

”Kako ojačati imunitet” vjerojatno je jedno od aktualnijih pitanja svake godine u ovo doba, no s ovogodišnjim izazovima dobilo je jednu novu dimenziju i našu posebnu posvećenost. Odgovore na to pitanje nalazimo u fizičkoj aktivnosti, zdravoj prehrani, većem unosu vitamina i minerala i općenito zdravom načinu života. Međutim, uza sve ove dodatne izazove kojima smo okruženi, pitamo se je li to dovoljno. Imunitet je najvažniji sustav ljudskog organizma koji štiti od raznih virusa, zaraza i infekcija. Neki od nas ga imaju jače razvijenog, neki slabije, no najbitnije je da ga svatko od nas ima mogućnost dodatno ojačati. Kako bismo u tome bili što uspješniji, potrebno je krenuti od samog izvora našeg imunosnog sustava.

Znanost kaže: Crijeva su odgovorna za čak 80% našeg imuniteta. Ona sadrže 10 puta više mikroorganizama nego što imamo svih stanica u našem tijelu. Samo u crijevima imamo 2,5 – 3 kg bakterija! Ta količina nije zanemariva jer upravo crijevne bakterije obavljaju brojne važne zadaće: sudjeluju u apsorpciji hrane, sintezi vitamina, razgrađuju žučne kiseline, stvaraju barijeru koja štiti od patogena, izbacuju toksine, proizvode tvari od vitalne važnosti itd. Ove vrijedne bakterije mogu se eliminirati iz crijeva nezdravom prehranom, stresom i lijekovima, što rezultira pojavom neravnoteže – disbioze u crijevima.

Kombinacija bakterija u svakom od nas je individualna i posebna baš kao otisak prsta. Kako će naše bakterije služiti našem zdravlju, ovisi o tome prevladavaju li u nama one dobre ili štetne bakterije. Jednostavno rečeno, kad prevlada broj i raznovrsnost dobrih mikroorganizama koji uspješno obavljaju svoju zadaću – mi smo zdravi. Ukoliko se taj broj reducira i razmnože se štetni – dolazi do pada imunosnog sustava.  

Dobar primjer je gljivica Candida albicans koja je uobičajeni stanovnik ljudske flore. Međutim, kad se pretjerano razmnoži u našem tijelu, može prouzročiti razne zdravstvene probleme.

OMNi-BiOTiC® 6 – STRUČNJAK ZA VAŠA CRIJEVA

U tom slučaju nužno je nadomjestiti dobre bakterije, što nam omogućuje stručnjak za crijeva – OMNi-BiOTiC® 6. Ovaj dodatak prehrani u prahu sadrži 6 raznovrsnih visokoaktivnih bakterijskih sojeva i njihovu hranu u obliku vrijednih vlakana, koja omogućuje dugotrajno razmnožavanje i nastanjivanje bakterija duž cijelog probavnog trakta, što ga čini sinbiotikom. Bitna je činjenica da sadrži one humane bakterijske sojeve koji su kompatibilni s našim organizmom, što nije slučaj sa životinjskim bakterijskim sojevima. Također, djelotvornost ove kombinacije bakterijskih sojeva dokazana je brojnim kliničkim studijama.

allergosan 2

Kao i svi ostali OMNi-BiOTiC® sinbiotici, OMNi BiOTiC® 6 ispunjava sve kriterije kvalitete Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), Svjetskog gastroenterološkog društva (WGO) te Austrijskog društva za probiotičku medicinu (OePROM). OMNi-BiOTiC® je vodeći brand sinbiotika, a iza svakog OMNi-BiOTiC® proizvoda stoje kliničke studije koje potvrđuju njihovo djelovanje. Ne čudi stoga podatak da je već nekoliko godina za redom najprodavaniji OTC brand u Austriji i Njemačkoj. Za takav uspjeh zadužena je Mag. Anita Frauwallner, koja već više od 25 godina vodi Institut AllergoSan, austrijsku tvrtku koja u suradnji s brojnim europskim sveučilištima provodi znanstvena istraživanja na području probiotičke medicine. Do sad je napravljeno preko 120 istraživanja, a preko 40 njih je u tijeku. Više od 25 godina kao karizmatična govornica na konferencijama i seminarima neumorno drži predavanja liječnicima i znanstvenicima o važnosti zdravih crijeva za svakog pacijenta.

OMNi-BiOTiC® STRESS
Mag. Anita Frauwallner

‘’Pronašla sam svoj poziv – moj život je posvećen stvaranju svijesti o važnosti onih milijardi organizama u našim crijevima koje nazivamo probioticima. Prijevod ove riječi znači “za život”, a ja bih tome dodala da to znači zdrav život, s prirodnim sredstvima koja nam omogućuju da starimo sa snagom i dostojanstvom, bez nemoći’’, kaže Mag. Anita Frauwallner.

OMNi-LOGiC® IMMUN – ZA SNAŽAN IMUNOSNI SUSTAV

Nije moguće sve korisne bakterije uzimati u obliku dodataka prehrani jer je mnogo crijevnih bakterija anaerobno i ne podnose kisik stoga ne mogu preživjeti izvan crijeva. Međutim, možemo potaknuti njihovo razmnožavanje u našim crijevima pružajući im njihovu najdražu hranu u obliku posebno odabranih vlakana!

OMNi-LOGiC® IMMUN nudi nam izvor hrane za dobre crijevne bakterije u obliku inovativne kombinacije vlakana najnovije generacije što potiče rast bifidobakterija i laktobacila u našim crijevima. Uz probrana vlakna, sadrži i vrijedne vitamine i minerale, u međusobno precizno usklađenim količinama, čime doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti i normalnoj funkciji imunosnog sustava.

Oba proizvoda, OMNi-BiOTiC® 6  i OMNi-LOGiC® IMMUN možete pronaći  u svim bolje opremljenim ljekarnama te odabranim DM prodavaonicama, kao i na web stranici Instituta AllergoSan.

Foto: Allergosan

Učitati još
Zatvori