Simona Antonović: Kako pravilno održavati make up i produžiti mu trajanje

Simona Antonović: Kako pravilno održavati
make up i produžiti mu trajanje

https://www.instagram.com/p/Bkmu7KhlMjd/?utm_source=ig_web_copy_link

Što je sve potrebno učiniti kako bi naša šminka ostala čista, dezinficirana i sigurna za korištenje?

Make up koji se koristi svakodnevno trebalo bi dezinficirati svakih nekoliko tjedana, pogotovo ako ste bolesni, na putu ili ste možda dijelili svoju šminku s nekim. Vjerujem kako postoji i pregršt proizvoda koji su se zavukli na samo dno ladice ili kozmetičke torbice, i upravo bi te proizvode trebalo dezinficirati prije korištenja. U ovu kategoriju zasigurno spadaju i kistovi, te svi ostali beauty alati koje koristite.

Većina kistova za šminkanje napravljena je od sintetičkih vlakana ili prirodne dlake životinja i najbolje rade kada se čiste na tjednoj bazi. Ovo održava dlaku mekom i sprječava pretjerano nakupljanje proizvoda. Ako kistove dijelite s drugima, obavezno ih perite i češće od jednom tjedno.

https://www.instagram.com/p/B4ce_lEhlsf/?utm_source=ig_web_copy_link

Odličan način održavanja šminke je pranje ruku prije upotrebe proizvoda i bacanje nakon isteka roka trajanja, ali ako želite ići korak dalje jednostavno možete dezinficirati šminku. Sve što vam treba je 70%-tni alkohol koji ćete koristiti po potrebi.

Ruž

Prilikom dezinficiranja ruža za usne, preporučujem da ga jednostavno pošpricate alkoholom, a zatim čistom papirnatom maramicom prebrišete. Alkoholom možete pošpricati i otvore bočica tekućih podloga, sve olovke za usne i oči.

Maskara

Kada je u pitanju maskara, a imate dvojbe oko njezine kvalitete, radije ju zamijenite novom. Područje očiju je osjetljivo i najbolje je riješiti se maskare prije nego što dođe do medicinskih problema – upala ili reakcija.

Puderi

Ako iz bilo kojeg razloga brinete oko površine na kompaktnim proizvodima, jednostavno sastružite gornji sloj, zatim dezinficirajte i ostavite da se osuši prirodnim putem.

https://www.instagram.com/p/B3uVaCvhg1B/?utm_source=ig_web_copy_link

Kremasti ili tekući proizvodi u tubicama ili posudicama

Najbolje ih je ne koristiti prstima, ali opet, jedan od najboljih i najbržih načina nanošenja i stapanja ovog tipa proizvoda je upravo prstima. Nažalost, bez obzira koliko su ruke čiste, uranjanje prstiju u tekuće i kremaste ​​proizvode može uzrokovati širenje mikroba, što potom uzrokuje promjenu integriteta sastojaka. Probajte koristiti čiste kistove ili čiste aplikatore, ali ako i dalje želite koristiti prste, sve uvijek možete dezinficirati s alkoholom.

Preuzeto sa: www.simonantonovic.com

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori