Otkrijte kako pravilno oblikovati obrve kod kuće: rijetke i tanke, guste i neposlušne

Otkrijte kako pravilno oblikovati obrve kod kuće: rijetke i tanke, guste i neposlušne

Svatko tko se osvrnuo na neke od svojih fotografija iz srednje škole sigurno će se složiti s tim da je njegovanje obrva jako važno i da one u potpunosti mijenjaju vaš look. U 90-ima su se nosile iznimno tanke obrve, a čak i ako ste od tada postigli razinu savršenstva obrva poput Brooke Shields, to vjerojatno niste uspjele bez puno truda. Možda vam u tome inače pomaže i vaša kozmetičarka, ali sad ćemo neko vrijeme morati naučiti živjeti bez naših najdražih stručnjaka kako bi očuvali svoje zdravlje, kao i zdravlje drugih ljudi. Bez obzira na trenutnu situaciju, vrlo jednostavno možete oblikovati obrve te dobiti lijep i savršen dodatak koji će uokviravati vaše lice – čak i ako ne znate gdje započeti.

U nastavku možete saznati kako kod kuće možete oblikovati obrve iz snova, bez obzira na to jesu li one rijetke zbog prekomjernog čupanja ili je potrebno napraviti strateško uklanjanje dlačica kako biste ponovno pronašle svoj najbolji oblik. Da biste postigle puni potencijal svojih obrva, prvo ih pustite da rastu šest do osam tjedana. Što duže ih pustite na miru, imat ćete bolji uvid u svoj prirodni oblik. 

Moraju li vaše obrve biti jednake?

Definitivno ne. Nitko nema savršeno identične obrve, a ako i postoje takve obrve, vjerojatnost je velika da izgledaju prilično neobično. Tako da se nemojte obazirati na to ako je jedna vaša obrva malo drugačija ili ju je teže održavati – to je potpuno normalno. Obrve su sestre, ali nisu blizanke, no bez obzira na to želimo da izgledaju kao da su prilično usko povezane.

Koji je oblik obrva najbolji za vas?

Započnite s mapiranjem obrva. Ne pokušavajte oblikovati obrve bez mapiranja jer tada možete puno lakše pogriješiti. Mapiranje zapravo znači prepoznavanje tri ključna dijela obrva – početak, luk i kraj obrve – i označavanje tih mjesta olovkom kako biste ih lakše mogli oblikovati, a potom obrisati tragove. Važno je otkriti gdje bi trebala započeti vaša obrva. To ćete napraviti tako da olovku okomito prislonite na sredinu svake nosnice i pratite liniju do obrve. To mjesto označite. Potom olovku okrenite prema vanjskoj strani zjenice da biste pronašle svoj luk i ponovo označite. Kad olovku pomaknete uz vanjski rub oka otkrit ćete i gdje vam obrva treba završavati.

Što ako imate rijetke obrve?

Trenutno je vaše jedino rješenje make up. Prije svega, ne paničarite. Samo zato što vaše obrve nisu toliko guste koliko biste željele, strpljenje i dobra olovka za obrve će vam bez problema popuniti sve rupe. Važno je da provjerite je li vaš proizvod za popunjavanje obrva prave boje. Bez obzira na to volite li više olovku za obrve, puder ili gel, one su obično malo tamnije od vaše kose pa u skladu s tim odaberite najbolju nijansu. Laganim pokretima popunjavajte obrve, kako ne biste pretjerale. Što dalje držite olovku, tim će više vaši potezi biti poput pera, a vaše obrve će prirodnije izgledati. Također, trudite se oponašati smjer rasta dlake. Imajte štapić za uši ili čistu četkicu od maskare pri ruci kako biste uklopile linije i očistile pogreške.

Što ako imate guste i neoblikovane obrve?

Vaš najbolji prijatelj je pinceta. Imati ‘preguste’ obrve je često bolje nego imati ‘premalo’ obrva, a ako svojim gustim obrvama date malo oblika to je najbolji način za postizanje savršenog looka. Nakon mapiranja počešljajte obrve prema gore i škaricama skratite vrhove onih vrlo dugačkih dlaka. Pažljivo režite jednu po jednu dlačicu. Pomoću kvalitetne pincete uklonite sve one dlačice koje rastu izvan okvira vaših obrva. Da bi čupanje bilo najbezbolnije čupajte dlake u pravcu njihovog rasta, a pritom zategnite kožu. Uvijek to radite na prirodnoj dnevnoj svjetlosti i ne koristite povećalo. Da biste spriječile pretjerivanje, s vremena na vrijeme se odmaknite od ogledala kako biste dobile bolju perspektivu.

https://www.instagram.com/p/B-IC3n4De7L/?utm_source=ig_web_copy_link

Što ako imate duge i neposlušne obrve?

Volite svoje obrve, ali mislite da vode svoj vlastiti život? U tom će ih slučaju vjerojatno trebati detaljno podrezati uz pomoć škarica. Ključ je u tome da režete samo vrhove, pritom pazeći da ne narušite prirodni oblik obrva. Čistom četkicom maskare počešljajte obrve prema gore i škaricama odrežite sve dlačice koje izviruju. Zatim ih počešljajte prema dolje i ponovno odrežite sve dlačice koje su dugačke i izlaze izvan okvira vaših obrva. Nakon što ste ih odrezali, pomoću pincete uklonite sve dlačice koje također ispadaju izvan okvira.

Kako biste se pripremile za čupanje obrva, prethodno nježno umasirajte izdašnu količinu vašeg omiljenog ulja za lice na kost obrva. Tako ćete podmazati kožu i folikulu dlake te spriječiti lomljenje dlačica i umanjiti osjetljivost kože na čupanje. Preskočite vrući vosak i držite se pincete i ove mantre: Kad trebate oblikovati obrve – manje je više!

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori