Nezaobilazni proizvodi u ljetnoj jutarnjoj beauty rutini

Nezaobilazni proizvodi u ljetnoj
jutarnjoj beauty rutini

@emmahoareau

Jutro je mnogima omiljen dio dana zbog mira i tišine koji tada vladaju. Naravno, pričamo mirnim jutrima kad ne vlada kaos zvan “spremanje za posao”. Međutim, bez obzira na to radi li se o laganini jutru ili onom zatrpanom obveza, ono što nikad ne treba preskakati je jutarnja beauty rutina vezana za njegu kože. Isto onako kako posvećujemo pozornost onome što ćemo taj dan odjednuti ili slaganju rasporeda dnevnih obveza, vrlo je bitno posvetiti se koži kako bi dobila sve ono što “zahtijeva” te bila nahranjena i njegovana.

@paris.with.me

Iako je teško generalno govoriti o tome koji su nužni proizvodi za njegu lica jer svaka koža zahtijeva vlastiti tretman, uvijek možemo izdvojiti one proizvode koji su nezaobilazni u njezi kože kako bi ona bila zdrava, lijepa i njegovana. U nastavku donosimo nekoliko proizvoda kojih jutrima ne preskačemo, a nakon njihova korištenja, koža je itekako zahvalna, i iznutra i izvana!

Hidratantni serum za lice

Vichy Aqualia Thermal

Budući da je u ljetnim danima hidratacija od primarne važnosti, veliki se naglasak stavlja na serume koji u tom polju jednostavno nemaju premca pa su savršen početak dana. Iako se mogu koristiti u svako doba godine, omiljeni su u ljetnim danima, a uvijek se mogu kombinirati i s drugim preparativnim proizvodima za njegu kože kako bi ona dobila sve što joj je potrebno za vrijeme vrućih ljetnih dana.

Hidratantna krema

jutarnja beauty rutina
Kiehls Ultra Facial Moisturizer SPF 30

Njega lica jednostavno je nezamisliva bez hidratantne kreme. Tijekom cijele godine, a osobito u ljetnim danima, obratite pozornost na to proizvod ima SPF faktor kako bi krema štitila kožu lica od štetnih sunčevih zraka. U ljetnim danima kreme trebaju biti laganije i prozračnije, a opet dovoljno masne da smire kožu, nahrane je te se u trenu upiju kako se ne bi stvorio osjećaj “maske” na licu.

Krema za područje oko očiju

jutarnja beauty rutina
Elizabeth Arden Visible Difference Moisturizing Eye Cream

Beauty stručnjaci ne savjetuju uporabu hidratantne kreme za lice oko očiju, već je, umjesto toga, puno bolja ideja uporaba okoloočne kreme. Budući da je riječ o izrazito osjetljivom području gdje je koža izrazito tanka, treba biti pažljiv s izborom proizvoda. Okoloočne kreme nanose se na čistu i suhu kožu, a za cilj imaju obnoviti nježno područje oko očiju, smanjiti tamne podočnjake te natečenost kapaka, ali i učvrstiti tanku kožu. Redovitom primjenom rezultati su vrlo brzo vidiljivi pa je dobra ideja okoloočnom kremom započeti dan.

Lagani parfem

jutarnja beauty rutina
Chanel Paris Riviera

Postoje neki mirisi za koje ne možemo zamisliti da ih nosimo kad je vani kiša ili tijekom tmurnih dana, već isključivo na tople, sunčane ljetne dane. Takvi su parfemi lagani, prozračni, no istovremeno na koži ostaju dovoljno dugo te nas prate cijeli dan. Kao takvi, definitivno su neizostavan dio jutarnje beauty rutine jer, ima li boljeg nego započeti dan – omiljenim mirisom?

Dodatak prehrani

jutarnja beauty rutina
Almagea® SUNLOVE SKIN+

Kad je riječ o njezi kože, uvijek stavljamo pozornost na njegu izvana, a da pritom nerijetko zaboravimo na činjenicu da kožu treba hraniti i iznutra. Tu najbolje uskaču prirodni dodaci prehrani koji su od iznimne važnosti kad je zaštita kože u pitanju. Mnogima omiljena je Almagea® SUNLOVE SKIN+  koja je ključ do lijepe kože, a štitije od oksidacijskog stresa. Stanice se štitet od štetnog utjecaja slobodnog radikala i omogućuje pripremu kože za odgovorno izlaganje suncu bez štetnih posljedica.

Foto: Instagram, Notino, Kiehl’s, Chanel, Almagea

Preporuka

Zatvori