Uz jogu za lice možete imati čvršću kožu te umanjiti pojavu bora

Uz jogu za lice možete imati čvršću
kožu te umanjiti pojavu bora

https://www.instagram.com/p/CAQBFuThrRl/?utm_source=ig_web_copy_link

Kad biste saznale da možete uživati u svim benefitima zategnutosti i podizanja kože lica bez da ikada odete pod nož, biste li vjerovale? Možda zvuči predobro da bi bilo istinito, ali radi se o novim tehnikama koje zagovaraju brojni brendovi za njegu kože i stručnjaci. Oni tvrde da ponavljanjem određenih pokreta mišićima lica i uz masažu, s vremenom možete poboljšati cirkulaciju, podići i zategnuti kožu. Joga za lice samo čeka na to da otkrijete sve njezine čari.

Tri godine mlađe uz jogu za lice

Jedno istraživanje koje je provedeno 2018. godine na maloj skupini žena u dobi od četrdeset do šezdeset i pet godina došlo je do zanimljivog zaključka. Naime, žene su prakticirale trideset minuta joge za lice svaki dan tijekom osam tjedana, a zatim svaki drugi dan tijekom još dvanaest tjedana. Na kraju istraživanja izgledale su oko tri godine mlađe prema zaključku dermatologa. Imamo četrdeset i tri mišića u licu, a nekoliko jednostavnih poteza uistinu može osloboditi napetost, povećati protok krvi i pomoći u učvršćivanju kože.

Međutim, promjene se ne događaju preko noći i joga za lice zahtijeva dugotrajnu predanost, ali rezultati se vremenom povećavaju. Svakodnevno prakticiranje je presudno. Joga za lice je sjajna i za one dijelove lica i vrata koji se teže rješavaju uz pomoć medicinskih tretmana. Stručnjaci ističu pet različitih vježbi joge za lice koje su najučinkovitije, a nekoliko minuta ujutro ili navečer je sve što vam je potrebno. Fokus na disanje maksimizira rezultate, a opuštanje lica, vrata i ramena je također ključno. Prije početka osigurajte to da je vaša koža nahranjena i hidrirana.

https://www.instagram.com/p/CAFGGoagM6E/?utm_source=ig_web_copy_link

Zagrijavanje i hidratacija kože prije svega

Nanošenje dodatnog sloja hidratantne kreme ili ulja prije prakticiranja joge za lice djeluje na nekoliko korisnih načina. To održava kožu podatnom dok ju istežete. Također, pomaže u tome da vaši skincare proizvodi dođu do dubljih slojeva kože. Započnite s laganim serumom, a zatim nanesite kremu za područje oko očiju, nakon čega slijedi tanki sloj kreme za lice. Nakon toga ste spremne za zagrijavanje. Koristeći obje ruke i srednji pritisak, počnite tapkati kožu vrhovima prstiju od čela do vrata, obavezno pokrivajući područje cijelog lica. Nakon toga istegnite vrat spuštajući glavu naprijed pa natrag. Zatim tri puta širom otvorite i zatvorite usta. To pomaže u opuštanju svih mišića lica.

Vježba za bore na čelu

Prva vježba joge za lice opušta frontalni mišić i uklanja napetost u čelu. Obje ruke stisnite u šake i stavite ih u središte čela. Uz čvrsti pritisak klizite šakama prema vanjskoj strani lica. Ponovite ovu vježbu četiri puta.

Vježba za bore između obrva

Ove se bore razvijaju kao posljedica stanjivanja kože oko zahvaćenog područja, oštećenja suncem te rada mišića lica – osobito procerusa i corrugatora. Sljedeći pokret opušta te mišiće. Postavite kažiprst i srednji prst u najudaljeniji kut obrva. Primijenite čvrsti pritisak, a zatim počnite širiti prste u vodoravnom smjeru. Udahnite duboko i polako se namrštite dok izdišete, brojeći do pet. Osjetite otpor mišića ispod vrhova prstiju. Ključ ove vježbe je u tome da se ne trudite previše i budete sigurne da vam je čelo pritom opušteno.

Vježba za bore smijalice oko očiju

Ova vježba djeluje na vanjske kutove i donji dio orbikularnog mišića te time rješava sitne bore oko očiju. Postavite srednji prst i kažiprst malo iznad sljepoočnice, blizu linije kose, i povucite kožu prema gore. Koncentrirajte se na rastezanje kože. Bez pomicanja čela, škiljite tijekom pet sekundi, a potom se opustite. Ponovite ovu vježbu tri puta.

https://www.instagram.com/p/B_7WPjigwUn/?utm_source=ig_web_copy_link

Vježba za bore između nosa i usta

Ova vježba djeluje na glavni i manji mišić jagodične kosti, izravnavajući bore između nosa i usta. Oba dlana postavite na sljepoočnice i povucite kožu prema gore. Usta oblikujte u slovo O, a zatim istovremenno istegnite lice. Gornju usnu čvrsto pritisnite uz zube. Zadržite ovu pozu pet sekundi i opustite se. Ponovite ju tri puta. Ramena vam moraju biti opuštena, a disanje ravnomjerno.

Vježba za zatezanje kože vrata i čeljusti

Ovaj vježba djeluje na plazmatske i sternokleidomastoidne mišiće kako bi se zategnula koža vrata i vilice. Bradu okrenite desno, prema gore, pod kutom od četrdeset i pet stupnjeva. Napučite usne kao da ćete nekoga poljubiti. Zadržite tu pozu pet sekundi i opustite se. Ponovite vježbu tri puta, a zatim napravite isti pokret, ali okrenuti u drugu stranu.

Opuštanje mišića

Vrhovima prstiju tapkajte kožu lica od čela do vrata i ponovite ovaj postupak tri puta. To pomaže u ponovnom opuštanju svih mišića lica. U idealnom slučaju ove vježbe bi trebali izvoditi svaki dan ako želite vidjeti dobre rezultate. Držite se ove beauty rutine svakodnevno, u trajanju od najmanje pet mjeseci i mogli biste izgledati nekoliko godina mlađe. Također, nemojte zaboraviti da ove vježbe ne bi trebale zamijeniti dokazanu učinkovitost zaštite kože u borbi protiv starenja. Stoga ju zaštitite od sunca.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori