Zašto je važno jačati imunitet i tijekom proljeća?

Zašto je važno jačati imunitet i
tijekom proljeća?

Kada je u pitanju zdravlje, jačanje imuniteta treba biti prioritet tijekom cijele godine, a ne samo za vrijeme zime. Proljetno vrijeme je često nepredvidivo – jedan dan uživamo u toplom i sunčanom vremenu, dok je već idući dan vrijeme prohladno i vjetrovito. Promjene vremena i temperature nas mogu učiniti podložnijima raznim bolestima. Zato je važno da ovog proljeća ojačate svoj imunološki sustav kako biste se uspješno obranili od prehlade i drugih bolesti. Otkrivamo vam nekoliko savjeta uz koje ćete ostati zdravi tijekom proljetnih dana.

Perite ruke

Važno prati ruke, jer je to najučinkovitija metoda sprječavanja širenja zaraznih klica. Perite ruke sapunom i vodom najmanje 20 sekundi kako biste uklonili viruse i bakterije te uvijek sa sobom u torbici nosite gel za dezinfekciju ruku koji ćete koristiti kada nemate pristup vodi i sapunu.

Iskoristite svježe namirnice

U proljeće na tržnicama i u trgovinama možemo pronaći mnogo svježeg voća i povrća, zbog čega je ovo idealno vrijeme da počnete redovito kuhati. Prehrana bogata voćem i povrćem će vašem organizmu pružiti potrebne vitamine i minerale, a uz to će vas i napuniti energijom kako biste bili spremni za aktivne proljetne dane.

Riješite se stresa i tjeskobe

Uklanjanje stresa i tjeskobe je ključ zdravog imunološkog sustava. Dugotrajni stres može uzrokovati upalu i neravnotežu u funkciji vaših imunoloških stanica. Nakon tmurne zime napokon dolaze dani kada možete uživati u šetnjama prirodom, vježbati na otvorenom i družiti se s prijateljima što će vam pomoći ublažavanju svakodnevnog stresa.

Osigurajte si dovoljno sna

Kvalitetan san je neophodan kako bi se tijelo resetiralo i obnovilo, a uz to je i jednostavan način za jačanje imunološkog sustava. Loša kvaliteta sna vas može učiniti osjetljivijima na bolesti, stoga si pokušajte osigurati barem 7 sati sna svake noći. Prije spavanja ograničite korištenje elektroničkih uređaja i zamračite sobu da biste lakše zaspali.

Uvijek imajte bočicu vode pri ruci

Sprječavanje dehidracije je nužno za cjelokupno zdravlje organizma. Dehidracija može uzrokovati glavobolje i narušiti fokus, raspoloženje, probavu i druge bitne funkcije, a sve to može povećati osjetljivost na bolest. Osim vode, možete konzumirati prirodne sokove i nezaslađene čajeve, dok biste gazirana i slatka pića, kao i alkohol, trebali izbjegavati.

Ne zaboravite na dodatke prehrani

Uz sve navedene savjete, imunološkom sustavu je ponekad potrebna dodatna pomoć u obliku dodataka prehrani. Immun44 je dodatak prehrani koji doprinosi normalnom funkcioniranju imunološkog sustava kod odraslih i djece. Sadrži 44 bioaktivne tvari (vitamini, minerali) te ekstrakt Cistus-Plantovir, dobiven iz dlakavog bušina.

Immun44 preparati se preporučuju preventivno kod stanja koja potencijalno mogu narušiti funkciju imunološkog sustava i u aktivnoj fazi bolesti. Zbog formulacije prilagođene potrebama i ugodnog okusa, djeci se preporučuje Immun44 tekući dodatak prehrani, a odraslima Immun44 kapsule.

Foto: PR, Pexels

Preporuka

Zatvori