Sjedite li puno tijekom dana? Znamo kako biste se zauvijek mogli riješiti bolova u leđima

Sjedite li puno tijekom dana? Znamo kako biste se zauvijek mogli riješiti bolova u leđima

Neuro Ortho Physio

Sve veći broj ljudi u različitoj životnoj dobi pati od bolova u vratu ili leđima. Uzrok tome može biti sjedilački način života, genetska predispozicija, deformitet ili trauma. Neaktivan stil života dodatno oslabljuje muskulaturu, te narušava njenu funkciju. Kada nam je organizam oslabljen ili u kroničnim bolovima, jedini ispravan oblik tjelovježbe je rehabilitacija pod stručnim nadzorom. U Ustanovi za fizikalnu terapiju Neuro Ortho Physio, koja je ujedno i jedini DAVID specijalistički centar za rehabilitaciju kralježnice u Hrvatskoj, individualno pristupamo svakom klijentu te prema tegobama određujemo optimalne terapijske postupke.

Neuro Ortho Physio

David sistem omogućuje nam digitalni nadzor i sigurnu metodu aktivnog rehabilitiranja djece i odraslih. Protokol DAVID aktivne rehabilitacije započinjemo sa neizostavnim pregledom kod fizioterapeuta, radi utvrđivanja eventualnih stanja koja je potrebno oporaviti prije početka aktivnosti. Ukoliko je stanje klijenta povoljno za aktivnu rehabilitaciju, slijedeći korak je DAVID dijagnostika na kojoj testiramo mobilnost i snagu mišića kralježnice.

Tri su osnovna rehabilitacijska programa u trajanju od 4 do 6 tjedana

Prema rezultatima izrađujemo individualan program vježbanja. Na taj način osigurali smo pristup najosjetljivijim stanjima. U našem centru imamo tri osnovna rehabilitacijska programa u trajanju od četiri do šest tjedana, koja dijelimo prema ozbiljnosti stanja. Tako primjerice sportske ozljede ili postoperativna stanja svrstavamo u INDIVIDUALAN PROGRAM koji osim aktivne rehabilitacije uključuje i dodatne metode poput INDIBA tecar terapije za regeneraciju tkiva, protuupalno i drenažno djelovanje, te elektrostimulaciju mišića ili manualne terapije.

Neuro Ortho Physio

DAVID REHABILITACIJA je program za klijente sa bolnim stanjima koji nisu u mogućnosti samostalno odraditi terapijsko vježbanje bez uvodne i završne fizioterapeutske pripreme. DAVID GRUPNO VJEŽBANJE dolazi kao nastavak rehabilitacije, u svrhu prevencije bolnih stanja i podizanja kvalitete života. Također u grupno vježbanje mogu se priključiti sve osobe koje biraju pametan način rekreiranja.

Neuro Ortho Physio

Ustanova za fizikalnu terapiju Neuro Ortho Physio nalazi se u Radauševoj 9, u Zagrebu. Detalje o njima možete doznati na linku.

Tekst pripremio: mag. physio. Mario Klasić, Ustanova za fizikalnu terapiju Neuro Ortho Physio

Foto: Promo

Preporuka

Zatvori