Ljubitelji joge odsad mogu vježbati uz hrvatskog jogija Ivana Gaće – online putem Zooma

Ljubitelji joge odsad mogu vježbati uz hrvatskog jogija Ivana Gaće – online putem Zooma

Sigurno ste primjetili kako na društvenim mrežama imamo prisutan jedan novi snažni trend kao jedan od odgovora na nestabilno vrijeme u kojem se trenutno kao društvo nalazimo, pogođeni sa nezapamćenom pandemijom Covid19 koja ostavlja duboke posljedice na našem svakodnevnom životu te ga iz temelja mijenja. To su razni prijedlozi za online aktivnosti koje služe tome da i u zatvorenom ostanemo aktivni. Sada je upravo pravo vrijeme da se vratimo sebi, da usporimo, da udahnemo toliko potreban nam kisik i s novim, bistrijim pogledom na svijet pokušamo zajedno izaći iz ove faze snažniji, probuđeniji i mirniji.

Stanje mira nam se možda trenutno čini kao nedosanjani san dok bivamo bombardirani provjerenim i neprovjerenim informacijama sa svih strana, dok nam mozak jedva može procesuirati sve te nesretne brojke na koje nažalost nikako nemožemo pozitivno utjecati osim da #ostanemodoma.

Zahvaljujući brojnim aplikacijama koje imamo u ponudi možemo iskoristiti ovo vrijeme izolacije da se posvetimo praksi joge i otkrijemo revitalizirajuću moć meditacije na vrlo personaliziran način tako da imamo dojam da prakticiramo privatan sat joge te na taj način pomognemo sebi da ostanemo u snazi psihički i fizički.

Već neko vrijeme sustavno pratimo rad i rast hrvatskog jogija Ivana Gaće koji je godinama posvećen istraživanju svijeta joge te edukacijama pod vodstvom svjetske joga organizacije Yoga Alliance. Danas se može pohvaliti diplomama Vinyasa i Hatha joge sa preko 500 sati odrađenih edukacija svuda po svijetu.

Inače Ivan živi i djeluje u Splitu gdje spaja svoje dvije ljubavi, duhovnost i modu pa je tako uz svoju primarnu profesiju jogija i suvlasnik poznatog ID concept store-a, što mu daje potreban balans između duhovnog i svjetovnog, a to je u njegovoj životnoj filozofiji jako bitno.U životu prije restrikcija svoje joga prakse održavao je u prostranom prostoru u centru grada u kojem se okupljala velika količina ljudi željna upijanja novih pokreta i tehnika opuštanja što je naravno trenutno nedostupno zbog pandemije.

U želji da zaljubljenici u jogu i njegovu praksu ne osjete nedostatak istih, posebno u ovom izazovom periodu odlučio je preseliti svoje djelovanje na platformu ZOOM te tako svakog utorka i četvrtka s početkom u 18:00h možete sudjelovati u praksi vinyasa joge, pranayamama i raznim meditativnim tehnikama opuštanja iz udobnosti svog vlastitog doma.

Sve prijave za sudjelovanje se vrše preko Instagram profila @yogiigace na kojemu možete pronaći i sve dodatne informacije vezane za praksu.

Foto: Sanjin Kaštelan

Učitati još
Zatvori