Recenzija: Isprobale smo novu njegu zahvaljujući kojoj kosa izgleda bolje no ikad

Recenzija: Isprobale smo novu njegu zahvaljujući kojoj kosa izgleda bolje no ikad

Njega kože i kose nije univerzalna. Baš kao što svaka od nas ima svoju beauty rutinu prilagođenu potrebama svoje kože, i naša kosa zahtijeva pravilnu njegu, proizvodima i uslugama koji su u potpunosti prilagođeni našim individualnim potrebama. Svi znamo da postoje različiti tipovi kose, od suhe i oštećene do obojane i tanke, pa pronalaženje odgovarajuće njege nije uvijek baš tako jednostavno. Upravo zato Schwarzkopf Professional na tržište donosi inovacije koje predstavljaju budućnost u njezi kose te frizerima pomaže u personalizaciji proizvoda i usluga potpuno prilagođenima tipu i potrebama kose svake od nas. Što to konkretno znači? Da sada svaka od nas može za svoju kosu dobiti ono najbolje – i ono što joj točno treba!

Dijagnoza je ključna u određivanju stvarnih potreba naše kose

Dijagnoza stanja kose dosad je bila ograničena samo na njezin vanjski izgled pa su frizeri, na temelju svoje stručnosti i onoga što vide golim okom, odabirali odgovarajuću njegu za našu kosu. Međutim, sad nam uz pomoć napredne tehnologije iz Schwarzkopf Professionala, koja kombinira njihova znanja s digitalnim podacima, omogućuju visoko personalizirano iskustvo njege kose u salonu.

Uz pomoć laganog ručnog uređaja Schwarzkopf Professional SalonLab Smart Analyzer, frizeri sada dobivaju uvid u našu kosu iznutra, što im omogućuje da odaberu proizvode i usluge koji najbolje odgovaraju tipu naše kose. Uređaj je spojen na aplikaciju Schwarzkopf Professional SalonLab App koja vizualizira proces konzultacija i daje preporuke za njegu kose u salonu i kod kuće.

Personalizirana njega kose u salonu

Nakon jednostavnog i brzog skeniranja, aplikacija prikazuje profil naše kose s prijedlogom personalizirane usluge u salonu i proizvodima za nastavak njege kod kuće. Schwarzkopf Professional SalonLab Smart Analyzer & SalonLab App nadopunjuje se s najnovijom linijom proizvoda Fibre Clinix, koja je od sada dostupna i za korištenje tijekom kućne njege. Uz holistički pristup, oporavak kose započinje u salonu uz naprednu trostruku bonding tehnologiju koja pruža instant transformaciju i povratak zdrave kose. Salonska Fibre Clinix usluga uključuje Tribond šampon koji čisti kosu i priprema ju za personalizirani tretman s Tribond maskama za tanku ili debelu kosu koje se miješaju s jednim ili dva od 5 boostera koji ciljano popravljaju vlasi izvana i iznutra.

Održavanje rutine kod kuće

Za postizanje dugotrajnih rezultata sad je moguće iznimno lako održavanje kod kuće uz rutinu prilagođenu specifičnim potrebama i revolucionarne linije proizvoda koje su razvijene sa sastojcima koje inače često viđamo i obožavamo u proizvodima za njegu kože. Svaka Fibre Clinix linija namijenjena za korištenje kod kuće sastoji se od šampona, regeneratora, regeneratora koji se ne ispire, tretmana i boostera:

  • Fibre Clinix Vibrancy – formula s AHA kiselinama koja daje vibrantnost i dugotrajnost svježine obojenoj kosi;
  • Fibre Clinix Fortify – formula s niacinamidom koji iznutra jača oštećenu i prekomjerno obrađenu kosu;
  • Fibre Clinix Hydrate – formula sa Squalane kompleksom koji pomaže hidratizirati suhu i lomljivu kosu;
  • Fibre Clinix Volumize – formula s fitokinom koja pruža trajan antistatički učinak, kontrolu i stabilnost tanke i slabe kose;
  • Fibre Clinix Tame – formula s ceramidom koja zaglađuje površinu kose i daje anti-friz efekt.

Kako izgleda personalizirana njega kose u salonu?

Kako bi iz prve ruke mogle doživjeti, ali i pokazati kako točno izgleda personalizirana njega kose sa Schwarzkopf Professional SalonLab Analyzerom & SalonLab aplikacijom te najnovijom linijom proizvoda Fibre Clinix, otišle smo na tretman u Schwarzkopf ASK Akademiju. Fotografije prije i poslije možda najbolje pokazuju u kojoj je mjeri kosa osvježena i revitalizirana nakon tretmana.

Sve počinje konzultacijama

Postupak započinje s frizerskim konzultacijama i individualnom dijagnozom naše kose. Na aplikaciji Schwarzkopf Professional SalonLab App frizerska stručnjakinja je prvo zajedno s nama ispunila upitnik koji joj pomaže bolje razumjeti i dijagnosticirati stanje naše kose, kao i njene potrebe.

Stručna procjena uključuje povijest i rutinu kose, rutinu korištenja šampona, je li kosa tanka, debela, treba li joj hidratacija, volumen i slično. Nakon toga započinje skeniranje kose uređajem Schwarzkopf Professional SalonLab Smart Analyzer. Kao što smo već spomenule, visoko razvijena tehnologija s infracrvenim senzorom mjeri kvalitetu naše kose iznutra te procjenjuje koliko je ona oštećena. Kosa se skenira s tri strane, lijeve, desne te na sredini i u svega nekoliko trenutaka aplikacija utvrđuje razinu zdravlja kose. Na temelju svega toga dobile smo personaliziranu preporuku za njegu kose u salonu te prijedlog za njegu kose kod kuće, o čemu ćemo više nešto kasnije.

Kosa prije skeniranja i tretmana
Skeniranje kose uređajem Schwarzkopf Professional SalonLab Smart Analyzer
Rezultati skeniranja; kosa je 78% zdrava
Proizvodi za personaliziranu njegu u salonu
Prijedlog proizvoda za daljnju njegu kose kod kuće

Čišćenje i obnavljanje kose

“Moja kosa je 78 % zdrava, što predstavlja blago oštećenje”, otkrila je novinarka Journala Sara Markov.

Tretman započinje pranjem kose Fibre Clinix Tribond šamponom koji nježno čisti sve tipove kose, vraća joj snagu i pridonosi osnovnoj hidrataciji te ju priprema za Fibre Clinix salonski tretman. Nakon što je kosa oprana, slijedi tretman s maskom i boosterima.

“S obzirom da je moja kosa tanka, frizerka je koristila Tribond masku za tanku kosu koja obnavlja oštećenu strukturu kose i gradi trodimenzionalne veze u njenoj unutrašnjoj strukturi. Personalizirana njega je u mom slučaju uključivala dva različita boostera – primarni Fortify Booster s niamicidom koji kosu jača i njeguje te joj daje povećani sjaj i podatnost te sekundarni Volumize Booster kako bi kosa dobila volumen. Radi se o koncentriranom boosteru formuliranim s fitokinom koji poboljšava elastičnost i pojačava punoću kose za veću stabilnost i sjaj.”

“U jednu mjericu (25g) Fibre Clinix maske za tanku kosu frizerka je pomiješala 3 potiska Fibre Clinix boostera za primarnu potrebu kose, a to je jačanje sitnih oštećenja, te 2 postiska Fibre Clinix boostera za dodatno zadovoljavanje sekundarne potrebe moje kose – dobivanje volumena pošto je tanka. Maska se zatim u sekcijama nanosi na srednje dužine i krajeve kose i ostavlja se da djeluje 10 minuta.”

Rezultat tretmana i preporuka za njegu kod kuće

“Nakon 10 minuta, slijedi ispiranje i sušenje kose fenom. Već na prvi pogled primijećujem da mi je kosa sjajnija te da je dobila na volumenu, dok je na dodir glatka, čvršća i podatna.”

“Prijedlog za njegu kose kod kuće uključivao je Fibre Clinix Fortify šampon, regenerator i masku te Fibre Clinix Volumize regenerator u spreju i booster. Proizvodi iz svih 5 Fibre Clinix linija se mogu kombinirati pa ih frizer na kraju tretmana u salonu može zamijeniti bilo kojim drugim proizvodima. Obzirom da je kosa salonskim tretmanom dovoljno obnovljena, rješenje za njegu kod kuće prilagodili smo potrebama moje kose. Proizvode iz linije Fortify zamijenili smo proizvodima Fibre Clinix Hydrate s formulom sa Squalane kompleksom koji pomaže hidratizirati suhu i lomljivu kosu. Uz to, uzela sam Volumize booster.”

“Korištenjem naprednih tehnologija u Fibre Clinix linijama, poput trostruke bonding i C21 tehnologije, obnavlja se unutarnja i vanjska struktura kose unutar 60 dana, potpuno se zatvara poroznost kose te se postiže do 10 puta jača kosa. Moja je kosa već nakon salonskog tretmana vidljivo obnovljena i zdravija, a to najbolje dokazuju fotografije. Ne kaže se uzalud da slika vrijedi tisuću riječi!”

Za sve novosti pratite službeni Schwarzkopf Professional Instagram profil gdje će pronaći sve informacije o novostima iz njihove ponude. Posjetite i web shop HAIRshop.hr.

Foto: Sanja Tušek (Instagram)

Učitati još
Zatvori