Francuskinje podijelile sedam tajni svoje ljepote

Francuskinje podijelile sedam
tajni svoje ljepote

@jeannedamas

Kad se govori o modi i ljepoti, nemoguće je ne spomenuti Francuskinje i njihovu ležernu eleganciju i nonšalantnu profinjenost koja se provlači kroz njihov stil. Već se desetljećima pokušava doznati koja je njihova tajna, no čini se kako “samo” treba imati taj francuski chic u sebi. Jedna pariška beauty urednica otkrila je da tajna ljepote leži u tome što su one jednostavno – one. Naime, ne pokušavaju konstantno biti bolja verzija sebe samih. Ne pokušavaju se promijeniti, već se jednostavno odlično osjećaju u vlastitoj koži. Ipak, postoji nekoliko tajni kako izgledati savršeno nesavršeno, no bez mnogo truda.

Priprema je najvažnija

Fracuskinje znaju da su temelji najvažniji, bez obzira na to radi li se o prekrasnoj kođi, tijelu ili kosi. Masaža lica i uklanjanje nečistoća s mlijekom za čišćenje su nezaobilazni početni koraci, a zatim slijedi umivanje i nanošenje kreme koja umiruje kože. Kako bi koža bila hidratizirana, pije odgovarajuće kapsule iz ljekarne, a sve zaokružuje gel-kremom koja pomaže u zaštiti kože od štetnih vanjskih čimbenika, kao i stresa. Ako su temelji beauty rutine ispravno napravljeni, i ostatak make upa bit će prekrasan.

Prehrana je bitna

@annelauremais

Izreka “ono si što jedeš” mogla bi se primijeniti na ljepotu Francuskinja jer same kažu kako nije bitno što se stavlja na kožu, već što se unosi u organizam. Trude se jesti organsku hranu koliko god je to moguće te unositi u tijelo što manje šećera.

Pronađite aktivnost koju volite

Kad je riječ o teretani, vrijedi ono pravilo – idite u teretanu samo ako se tako osjećate i ako to uistinu želite! Naime, smatraju kako mora postojati zadovoljstvo u svemu što rade, a nikad nije dobro zapeti u rutini. Upravo iz tog razloga, one Francuskinje koje ne vole teretanu, jednostavno je preskaču, a liniju održavaju u drugim sportskim aktivnostima koje im nisu omražene poput teretane. Naravno, to se može primijeniti na svaku drugu aktivnost, teretana je samo primjer!

Pronađite najboljeg frizera

Kad je riječ o kosi, Francuskinjama je primatno da je ona zdrava i sjajna pa kad i nose messy look, kosa ne izgleda suho i oštećeno. Također, veću pozornost poklanjaju pronalasku idealne frizure, kao i frizerskog salona, nego samim proizvodima na kosu jer vjeruju kako je jako bitno pronaći idealnu frizuru za svoj oblik lica te način kako održavati takvu kosu.

Ništa bez crvenog ruža

@jeannedamas

Kad se govori o ljepoti, crveni je ruž neizostavan! On je i svojevrsni zaštitni znak francuske ljepote, a same Francuskinje kažu kako je crveni ruž zapravo i modni dodatak. Uz njega nije potrebno nositi nikakav drugi make up – bitno je da je koža zdrava, a crveni će ruž odraditi sav posao. Riječ je o pravom statement dodatku, ne samo make upu, nego cijeloj odjevnoj kombinaciji!

Bez konturiranja, molim!

Kad je riječ o francuskoj ljepoti, riječ konturiranje – ne postoji! Francuskinje ga, naime, smatraju pomalo zastrašujućim jer smatraju kako mijenja linije lica. Umjesto toga, one naglašavaju pojedine dijelove lica, primjerice na jagodice dodaju malo highlightera te pravilno iscrtaju rub usana i tvrde – kontutiranje nije potrebno!

Smokey eyes na francuski način

Osim crvenog ruža, a u francuskoj ljepoti postoji još jedan nezaobilazan pojam. Radi se o smokey eyesu, no u francuskom rječniku ljepote on je malo drukčiji te ima messy predznak. Kažu kako je potrebno tek jedno sjenilo kremaste strukture koje će blendati – prstom! Mnogima je omiljen proizvod Diorova crna olovka za oči koju nanose na sam korijen trepavica, a zatim ga razmažu tako da mu dodaju mrvicu balzama za usne kako bi postao kremast. Tajna je u količini pa se ne smije pretjerati, već nanijeti minimalo make upa kako se ne bi postigao suprotan efekt.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori