Zašto je Martina Boss jedna od najjačih hrvatskih fitness influencerica

Zašto je Martina Boss jedna od najjačih
hrvatskih fitness influencerica

Zanimanje fitness trenera dobilo je novu dimenziju kada su se pojavile društvene mreže. Mnogi su osobni treneri svoju bazu pratitelja počeli jačati i okupljati objavama na Facebooku i, posebice, Instagramu, nudeći svoje znanje u drugačijem obliku, a zahvaljujući rezultatima i podršci publike samo se najbolji danas mogu nazivati fitness influecerima. Jedna od najjačih u Hrvatskoj svakako je Martina Boščić, koju vjerojatno znate kao Martinu Boss.

Tko je Martina Boss?

Martina je od početne ideje prije sedam godina oko svojeg imena izgradila brend i pravo poslovno carstvo koje se danas grana u nekoliko smjerova (Boss Fit opremu za treniranje i Bosskini badiće), a uz nju stoji mala vojska zadovoljnih klijenata koji su isprobali njene programe treninga i savjete za prehranu. U cijeli je posao krenula spontano, no imajući taj faktor X koji publika voli, vrlo je brzo dogurala do zavidnih brojeva – i na tome ne misli uskoro stati.

Ako ste spremni još bolje upoznati Martinu, ovaj tjedan kreću prijave za drugi Boss Live Challenge, gdje ćete kroz 15 live treninga u 4 tjedna moći uživo vježbati s Martinom uz još nekoliko pogodnosti. Kako sama kaže: “Tempo će biti jak, ali su rezultati garantirani”. Pratite njen Instagram i službenu stranicu da bi znali kada se prijaviti.

A o čemu je sve porazgovarala s nama, čitajte u nastavku…

  • Izgradila si veliko fitness carstvo čija brojka pratitelja uskoro dolazi do 200 tisuća. Kako je sve počelo? 

Počelo je spontano. Kao i svi drugi objavljivala sam (povremeno, ne svaki dan) što radim, točnije, kako vježbam, što jedem i sličan sadržaj. Ubrzo sam osim prijatelja i poznanika počela dobivati i nove followere koje je taj sadržaj zanimao. Dobivanjem raznih upita sam dobila poticaj objavljivati češće, ali i paziti na kvalitetu sadržaja. Nikada nisam pomislila da bi iz Instagram objava mogla razviti posao. Tada je, 2014. godine, Facebook bio na vrhuncu i najprije sam tamo prikupila dosta pratitelja (70 000), a zatim se i Instagram počeo jače razvijati. 

  • Jesi li ikad zamišljala da ćeš biti fitness influencer? Što misliš koji su faktori pridonijeli bude baš ovakav ishod? 

Nikada. Zapravo sam se često pitala čime ću se baviti u budućnosti i nisam imala konkretan odgovor, a ni želje. Počela sam vježbati 2012. godine zbog problema sa štitnjačom i može se reći da sam iz hobija razvila posao. Svakako smatram prednošću to što sam bila među prvim fitness influencerima (samo ja tada nisam znala za to). Karizma svakako igra veliku ulogu, izgled može pomoći, ali smatram ga nedovoljnim za uspjeh u bilo kojem biznisu. 

  • Gdje pronalaziš motivaciju, kako za svakodnevne poslovne obaveze, tako i za planiranje budućih poslovnih poteza? 

Motivacija je super, ali je prolazna. Ne bih rekla da mi ona pomaže, dapače, češće je nema, nego ima. Fitness mi je posao, iako prerastao iz hobija, prestaje to biti onog trena kada počne zarada. Tako ga i tretiram. Moj je posao vježbati, izgledati dobro, educirati se i znati pomoći drugima da postignu rezultate. Što se tiče poslovnih poteza, za sebe mogu reći da sam vrlo disciplinirana. Nisam štreberica, volim riskirati i smatram to dosta bitnom karakteristikom jednog poduzetnika. 

  • Društvene mreže su ti jedan od najvažnijih alata komunikacije s klijentima, aktualnim i potecijalnim. Koliko je to različito od klasičnog pristupa klijentu? Koje su mane, a koje prednosti?

Naravno da je osobni kontakt uvijek bolji, ali s obzirom na naš tempo života mislim da smo svi naviknuli da nam online posao uštedi puno vremena, a i novca. 

  • Trenerica si, svakodnevno treniraš i slažeš treninge za svoje klijente. No kad baš želiš guštati u gymu, kakav trening složiš sebi?

Ja sam fan treninga snage, a pred ljeto ubacim i malo više cardia, tako napravim najbolju moguću formu. 

  • Koja oprema je po tebi must have za dobar trening i zašto?

Ukoliko se radi o kućnim treninzima, uvijek naglašavam da je ulaganje u opremu za trening pametno ulaganje. Bučice, mini elastična traka (npr. Boss Fit Band) i vijača su nešto što bi svatko trebao imati od opreme ukoliko vježba kod kuće. Korona nas je u više navrata sve na to natjerala, pa su oni dobro opremljeni bili u velikoj prednosti jer je odjednom nastala pomama i veliki deficit sportske opreme. Također, svoj trening ne mogu zamisliti bez Garmin Venu 2 pametnog sata.

Nevjerojatno je koliko me puta motivirao da trening odradim jače (ako vidim da nisam potrošila zadovoljavajuć broj kalorija), koliko sam puta umjesto lifta otišla stepenicama ili dogovorila neku šetnju da povećam broj koraka u danu. Napredno prati treninge, detaljno analizira rezultate i savršeni je odabir za sve kojima je zdravlje na prvom mjestu, a uz to izravno na zaslonu sata dobivate obavijesti o porukama, mailovima, pozivima i slično.

  • Uz tri brenda, Bossfit i Bosskini te onaj koji si svojim imenom izgradila na Instagramu, kada nalaziš vrijeme za opuštanje? Što radiš kad ne treniraš, odnosno kad ne radiš?

Naravno da mi je najveći gušt odraditi trening (sama, s frendicama ili dečkom). Volim otići u dužu šetnju, družiti se s prijateljima (po mogućnosti uz hranu), pogledati dobar film ili seriju… a najviše od svega volim otići na more. 

Garmin Venu 2

Najnoviji Garmin pametni sat kojeg Martina koristi za svoje treninte ekskluzivno je dostupan u Polleo Sportu! Venu 2S model od 40 mm dolazi u 4 različite boje (bijela, svjetlosiva, tamnosiva i bež), dok veći Venu 2 model možete odabrati u crnoj i plavoj boji. Sve dostupne modele i cijene provjerite OVDJE.

Foto: Garmin

Preporuka

Zatvori