Potpuno prirodna estetska medicina?

Potpuno prirodna estetska medicina?

Različiti utjecaji kojima smo svakodnevno izloženi znatno utječu na kvalitetu i izgled naše kože. Bore, pigmentacije, proširene pore i neujednačen ten samo su neki od nedostataka kojih se želimo riješiti. No kada uz popravljanje općeg stanja kože želimo naglasiti obraze, ukloniti podočnjake ili povećati usne, potreban nam je koktel tretmana plazmom uz tretmane dermalnim filerima. Estetski liječnici doskočili su ovom problemu te predstavili filere od krvne plazme koji će korigirati željeno područje te istovremeno regenerirati cjelokupnu strukturu kože. Nakon svjetskih metropola Londona i Moskve, prošlog su mjeseca fileri od plazme predstavljeni u zagrebačkoj Poliklinici Milojević.

Tretman bez neželjenih reakcija

Tretman krvnom plazmom već je odavno poznat među trendsetericama diljem svijeta. Među prvima su ga isprobale Kim Kardashian i Angelina Jolie i proslavile kao ‘vampirski tretman’. Doktor Nikola Milojević, ekspert za neinvazivne estetske tretmane, prvi je u Hrvatsku doveo PRGF Endoret tretman (plasma rich in growth factor-endogenous regenerative technology), jedini tretman plazmom koji ima licencu u EU.

Razlika između PRGF Endoret tretmana u Poliklinici Milojević i ostalih tretmana plazmom je u tome što ova plazma ne uključuje leukocite koji uzrokuju upalu pa su i nuspojave smanjene, a rezultati tretmana bolji. Osim hollywoodskih zvijezda tretman plazmom koriste i vrhunski sportaši kako bi obnovili oštećeno tkivo, npr. kod ozljeda koljena i ligamenata, jer tretman potpomaže obnovu stanica, i to na potpuno prirodan način.

Fileri od plazme

„Tretman započinje istim postupkom kao i PRGF Endoret. Pacijentu uzimamo malu količinu krvi i koristeći posebnu centrifugu od nje radimo ekstrakciju plazme ispunjenu faktorom rasta i matičnih stanica. Faktor rasta organizam luči prilikom povrede kože kako bi potaknuo zacjeljivanje rana i regeneraciju tkiva, a matične stanice pak pomažu u stvaranje kolagena zaduženog za održavanje elastičnosti i mladolikosti kože pa je ovo idealan koktel prirodnih sastojaka za obnovu kože. Dio izdvojene plazme stavljamo u poseban uređaj koji je zapravo ‘pećnica’ i već nakon osam minuta plazmu smo preradili u autologni gel koji u ovom tretmanu ‘glumi’ filer. O duljini obrade plazme ovisi gustoća gela, a samim time i njegova dugotrajnost. Nastali gel se pomiješa s ostatkom krvne plazme i dobili smo 3 ml filera koji je spreman za injektiranje u obraze, usne, podočnjake ili drugo željeno mjesto.“ objasnio je dr. Nikola Milojević.

Mlade i zavodljive usne

Osim prirodnih sastojaka najveća prednost ovih filera su njihova regenerativna svojstva. Ukoliko se odlučite za augmentaciju i oblikovanje usana filerima od krvne plazme u Poliklinici Milojević, faktori rasta i matičnih stanica obnovit će strukturu usana, istovremeno izbrisati borice nastale zbog vanjskih utjecaja te potaknuti njihovu hidrataciju. Rezultati povećanja usna traju nešto kraće od augmentacije dermalnim filerima. Naime rezultati filera od krvne plazme traju od 4 do 6 mjeseci dok će rezultati dermalnih filere potrajati do 12 mjeseci.

Više o neinvazivnim tretmanima u jednoj od najboljih anti-aging klinika možete pronaći na web stranici Poliklinike Milojević. Pripremite se za ljeto u stilu hollywoodskih zvijezda.

Učitati još
Zatvori