Otkrijte kako pravilno isfenirati kosu da vaša frizura izgleda kao iz salona

Otkrijte kako pravilno isfenirati kosu da
vaša frizura izgleda kao iz salona

https://www.instagram.com/p/CAm5gp0AQMJ/?utm_source=ig_web_copy_link

Fen frizura vam se možda čini jednostavnom dok gledate svog frizera kako ju oblikuje, međutim nije baš tako lako postići da vam kosa izgleda kao da ste upravo došle iz salona. Ako ste ikad pokušale kopirati njihove profesionalne vještine kod kuće, već znate da je to istina. Čupanje, petljanje i umorne ruke – svi smo barem jednom to doživjeli. U nadi da ćemo feniranje kod kuće učiniti jednostavnijim za vas, u nastavku možete pročitati koje je sve korake potrebno poduzeti da bi u udobnosti vlastitog doma došle do frizure dostojne profesionalaca. Ovo je sveobuhvatni, detaljni vodič za savršenu DIY fen frizuru.

Korak 1: Počnite pod tušem

Svaka odlična fen frizura počinje šamponom, a nakon njega slijedi regenerator koji se nanosi samo na donju polovicu kose. Izbjegavajte vlasište kako vam regenerator ne bi otežao kosu i uzrokovao to da izgleda masno. Vrsta šampona i regeneratora koji odaberete definitivno će utjecati na to kako će vaša frizura izgledati. Sjajna fen frizura bazirana je na dobrim temeljna, a počinje već pod tušem. Možda zvuči očito, ali to znači da trebate odabrati šampon i regenerator koji su formulirani za njegu vašeg tipa kose.

Korak 2: Priprema

Nakon što ste gotove s tuširanjem, dva su važna koraka koja želite poduzeti kako biste kosu pripremile za oblikovanje fenom. Prvo ručnikom uklonite višak vode. Želite da vam kosa bude vlažna, ali ne i skroz mokra prije nego što se primite feniranja jer ćete tako skratiti vrijeme feniranja, a samim time i izloženost toplini. U suprotnom, prekomjerna izloženost može dugoročno oštetiti i isušiti kosu. Također, ovako će cjelokupni proces feniranja biti brži, pa ćete manje umarati svoje ruke. Nikada nemojte pokušavati fenirati kosu koja je u potpunosti natopljena vodom. Umjesto toga, zamotajte kosu u ručnik kako bi on upio višak vode. Primjerice, ručnici od mikrofibre apsorbiraju više vlage od tradicionalnih pamučnih ručnika, a i nježniji su prema vašoj kosi. Nakon nekog vremena, odmotajte ručnik i raspustite kosu. Raščešljajte ju češljem sa širokim zupcima. Budite nježne – krenite od vrhova i nježno raščešljavajte čvorove prema korijenu kose.

https://www.instagram.com/p/BzqwJl5gKAS/?utm_source=ig_web_copy_link

Korak 3: Nanesite sredstvo za zaštitu od topline

Nakon što ste dobro raščešljali kosu, vrijeme je za nanošenje sredstva za zaštitu od topline. Alati za oblikovanje kose s vremenom mogu uzrokovati ispucale vrhove. Ponekad do te mjere da više nema povratka. Zaštita od topline u osnovi djeluje tako da zatvara kutikule kose i na taj način ju štiti od oštećenja. Ovaj korak pružit će vašoj kosi glatkoću, sjaj i zaštitu. Ovaj je korak važan za sve, bez obzira na tip kose, iako je posebno bitan za očuvanje zdravlja obojane kose. U suprotnom bi feniranje moglo uzrokovati to da boja izblijedi. Baš kao i kod šampona i regeneratora, sredstvo za zaštitu od topline također birate prema vlastitom tipu kose. Primjerice, netko s tankom kosom ne bi trebao odabrati teško zaštitno sredstvo na bazi ulja jer će to otežati oblikovanje frizure koja će potom i puno kraće trajati.

Korak 4: Sušenje

Prije nego što zgrabite četku za oblikovanje kose i prikladan nastavak za sušilo, sljedeći je korak sušenje kose, srednjom jačinom dok kosa ne bude 60 do 70 posto suha. To u osnovi znači da prstima raščešljavate kosu i srednje jakom ili niskom razinom topline ju sušite prije nego što prijeđete na oblikovanje frizure.

Korak 5: Odaberite prave alate

Jednom kada vam je kosa barem 70 posto suha, vrijeme je da odaberete kvalitetnu okruglu četku za feniranje i obavezno na sušilo za kosu stavite uski nastavak za sušenje. Adekvatni nastavak za fen zapravo je ključan za postizanje frizure kao iz salona. On pomaže usmjeriti zrak točno tamo kuda želite da ide. To je jedan od najvažnijih dodataka prilikom sušenja vlastite kose, posebno kada pokušavate doći do onih teško dostupnih mjesta. On također pomaže da kutikule kose ostanu ravne kako bi kosa bila blistavija i manje zapetljana. Imajte na umu da će i veličina četke utjecati na vaše rezultate. Što je okrugla četka manja, tim lakše možete dobiti valove ili kovrče. Dok ćete s većom četkom lakše dobiti na volumenu.

https://www.instagram.com/p/CAYIrW2Hfqa/?utm_source=ig_web_copy_link

Korak 6: Oblikovanje kose

Započnite sušenje u prednjem dijelu glave.Podijelite kosu na dijelove širine otprilike dva i pol centimetra i pričvrstite ih sve, osim jednog, uz glavu. Svaki dio sušite sa sušilom usmjerenim prema dolje. Dio po dio kose raspuštajte i oblikujte. Ako koristite okruglu četku, namotajte pramen kose oko četke i zagrijavajte ga. Četku uklonite tek kad se kosa ohladi. Zatim, strpljivo ponavljajte ovaj proces, dok ne završite. Tijekom feniranja stručnjaci savjetuju da ne koristite postavku za najveću toplinu na vašem sušilu jer bi tako mogli preopteretiti kosu i onda bi rezultat mogao biti u potpunosti beživotna frizura. Umjesto toga, odaberite hladan i srednje topli zrak, koji omogućuje više teksture i živosti vašoj frizuri.

Korak 7: Završna njega

Nakon što ste kosu osušili i oblikovali, nanesite završni proizvod za njegu kako biste u nju zaključali vlagu i spriječili isušivanje. S tim ste završili svoju DIY fen frizuru. Uz malo prakse i strpljenja vaša fen frizura bit će savršena.

https://www.instagram.com/p/B6Q9cY1HKxn/?utm_source=ig_web_copy_link

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori