Sve što morate znati prije estetske korekcije grudi

Sve što morate znati prije
estetske korekcije grudi

Danas je jasnije no ikad da ljepota dolazi u svim oblicima i veličinama, jer umjesto u savršenim i često nedostižnim proporcijama ona se krije u samopouzdanju koje nam svakog dana donosi osjećaj zadovoljstva i postaje neprestani poticaj. Samopouzdanje je bez sumnje jedan od ključnih elemenata za sretan, ispunjen i uspješan život, no ono ne dolazi svima prirodno. Na putu do postizanja tog ispunjujućeg i poticajnog osjećaja te pozitivnog pogleda na nas same koji donosi često nas sprečavaju vlastite nesigurnosti.

Na vrhu liste najčešćih nesigurnosti s kojima se svi suočavamo, kako žene, tako i muškarci, nalaze se one koje vežemo uz svoj izgled. Baš poput ljepote koju uvijek i s toliko lakoće primjećujemo u drugima, ali ne i u sebi, nesigurnosti dolaze u svim oblicima i veličinama i nalaze se između nas i ispunjenja našeg punog potencijala. Estetska kirurgija u prošlosti se smatrala površnom, no danas je jasno da se upravo u velikoj odluci za estetsku korekciju krije i odluka o rješavanju nesigurnosti i vraćanjem samopouzdanja. Estetske korekcije grudi jedan su od najčešćih zahvata zbog kojeg žene svakodnevno ulaze u ordinacije estetskih kirurga.

ŠTO MORATE ZNATI PRIJE ESTETSKE KOREKCIJE GRUDI?

Kako bismo ostvarili svoju želju za boljim izgledom, ali i vraćanjem osjećaja samopouzdanja, nezadovoljstvo grudima danas se može riješiti brzo, lako, i ono najvažnije, sigurno ako se nađete u rukama vrsnim stručnjaka poput onih koji će vas dočekati u Poliklinici Bagatin. U potrazi za odgovorima na najvažnija pitanja koja vas zanimaju u vezi estetske korekcije grudi, pokucali smo na vrata dr. Dinka Bagatina, općeg, plastičnog i rekonstruktivnog kirurga te vrhunskog stručnjaka kada je u pitanju estetska korekcija grudi, kojeg su dugogodišnje iskustvo, znanje i profesionalni pristup istaknuli kao idealnog sugovornika.

Dr. med. Dinko Bagatin

Nakon što ste donijeli odluku o estetskoj korekciji grudi, bilo da se radi o smanjenju, povećanju ili korekciji njihovog izgleda nakon poroda i dojenja, dr. Dinko Bagatin ističe nekoliko ključnih stvari koje su potrebne kako biste bili zadovoljni rezultatima.

ČETIRI KORAKA KOJA NE SMIJETE PRESKOČITI PRIJE ESTETSKE KOREKCIJE GRUDI

Prvi korak je istraživanje. Raspitajte se o kirurgu i poliklinici u koju ste se uputili, pročitajte sve o zahvatu i implantatima. Pogledajte ‘prije i poslije’ fotografije, pregledajte video zapise o zahvatima te najnovijim dostignućima u medicinskim istraživanjima kao i inovacijama, i na kraju, pripremite listu pitanja za kirurga i medicinsko osoblje poliklinike.

Drugo je odabir iskusnog tima kojem u potpunosti vjerujete i koji će cijeli proces učiniti ugodnim i sigurnim. Prvi korak jest odabir licenciranog općeg i estetskog rekonstruktivnog kirurga za tijelo s velikim brojem odrađenih zahvata na grudima, a potom i dogovaranje konzultacija nakon kojih ćete odlučiti želite li mu pružiti svoje povjerenje. Također, uz samog kirurga, bitan je i cijeli anesteziološki tim koji brine o vama tijekom operacije. Anesteziološki tim Poliklinike Bagatin u svom sastavu ima i nagrađivanu znanstvenicu te jednu od vodećih anesteziologinja i reanimatologinja u regiji, profesoricu Katarinu Šakić.

Na trećem mjestu nalaze se konzultacije s odabranim kirurgom i timom na kojima je vrijeme da iznesete sve svoje želje, nedoumice i pitanja te, ono najvažnija, jasno istaknete svoje očekivanja. Ono što Polikliniku Bagatin izdvaja od drugih jesu VECTRA XT 3D konzultacije pomoću najnovijeg, jedinstvenog fotosimulatora koji vam može pokazati kako ćete izgledati nakon operacije. Vrlo lako, uz pomoć VECTRA XT 3D aparata, možemo na vašem tijelu vizualizirati različite veličine i oblike grudi te tako doći do idealnog izgleda.

Posljednja na listi ključnih stvari koje morate znati prije estetske korekcije grudi, ali nikako i najmanje bitna je oporavak. Najučestalija pitanja pacijentica vezana su uz trajanje oporavka koje je potpuno individualno. Većina osoba može se vratiti na posao kroz 7 do 10 dana i svakodnevnim (blagim) aktivnostima, dok se sljedećih mjesec do dva trebaju izbjegavati teži fizički napori. U Poliklinici Bagatin, nakon zahvata, detaljno prate oporavak svojih klijentica kroz niz postoperativnih kontrola – pristup s kojima su osigurali obostrano zadovoljstvo, sigurnost i prekrasne rezultate.

Foto: Poliklinika Bagatin, Shutterstock, Unsplash

Učitati još
Zatvori