Zavirite u Dvoranu – nov i super uređen fitness centar u Zagrebu

Zavirite u Dvoranu – nov i super
uređen fitness centar u Zagrebu

Popuštanje epidemioloških mjera koje je danas napokon stupilo na snagu, razveselilo je mnoge, a naročito one koji su jedva dočekali ponovno otvorenje teretana kako bi mogli nastaviti s vježbanjem i rekreacijom u profesionalnom okruženju.

Današnji dan simbolički je iskorišten i za otvaranje jednog sasvim novog fitness centra u Zagrebu, u koji smo dobile priliku ekskluzivno zaviriti i uvjeriti se u to zašto je Dvorana nova ‘it’ lokacija za vježbanje i razvijanje zdravog odnosa sa svojim organizmom.

Što je Dvorana?

Dvorana je potpuno novi fitness centar u zagrebačkom kvartu Vrbani III, koji je nastajao kroz prethodne dvije godine te se pažnja pritom posvećivala baš svakom detalju. Spoj znanja, iskustva i ljubavi prema fitnessu doveo ih je do raznih suvremenih  rješenja, koje se prepoznaju već od samog ulaska u Dvoranu.

Već na prvi pogled postaje vam jasno kako Dvorana nije još jedan tipičan fitness centar, a u prilog tome najviše govori njeno uređenje. O cijelom projektu otkrio nam je više voditelj Dvorane i profesor kineziologije Ivan Kvesić, koji je diplomirao na kineziološkom fakultetu u Zagrebu te stekao bogato iskustvo kroz dvadeset godina rada sa rekreativcima, vrhunskim sportašima i klubovima. Od najranije dobi se bavio karateom, a potom rukometom kojeg je igrao dugi niz godina. Svojim znanjem, iskustvom i vještinama želi utjecati na formiranje zdravijih životnih navika svakog korisnika Dvorane.

Ivan Kvesić, voditelj Dvorane

“Projekt sam od početka radio s partnerom i imenjakom Ivanom koji je inače u IT sektoru te je u projekt unio i dozu informatike kakva se očekuje od fitnessa otvorenog u 2021. godini. Spoj naših znanja i ljubavi prema fitnessu dove je Dvoranu kao fitness centar na jednu potpuno novu razinu.

Zajedno smo okupili tim stručnjaka iz brojnih područja. Uređenje su radili arhitekti Nika i Krešimir iz studia ONDA ARHITEKTURA. S nama su sudjelovali od biranja idealnog prostora pa do zadnjih manjih odluka. Imali smo odličnu suradnju, a ponekad je bilo potrebno aktivno diskutirati o njihovim ili našim prijedlozima što je u konačnici rezultiralo projektom na koji smo ponosni”, otkriva Ivan.

Treninzi za ljude modernog doba

Osim uređenjem, cijeli koncept privukao nas je i izborom treninga. U ponudi su raznolike vrste grupnih programa, kako bi svaki klijent pronašao trening koji odgovara njegovom početnom stanju. Svojim djelovanjem, tim Dvorane želi ukazati na važnost aktivnog načina života, jer fitness nije luksuz već jedna od osnova.

Treninzi koje nude su: Bodyweight, Cycling, Funkcionalni trening, Pilates, Spine pilates, Start fitness, T 45, TRX. Svi treninzi opisani su na stranicama Dvorane, a isto tako redovno će osluškivati korisnike i dodavati nove treninge te nove termine.

Za sve koji se pitaju, da, uz grupne treninge postoji i opcija individualnih treninga. Po tom pitanju, iz Dvorane nam otkrivaju sljedeće:

“Sadržaj i program Dvorane je koncipiran da bi odgovarao na zahtjeve profesionalnih sportaša, rekreativaca, no posebice smo fokusirani na vježbače koji će to tek postati i pokušati im trening pretvoriti u ugodu i trajnu naviku. Tako da su naši treneri u mogućnosti ponuditi i individualne opcije treninga.”

U ponudi je najmoderniji izbor fitness opreme (life fitness, gym 80, cybex…). Većina sprava je unilateralna tako da će omogućiti zdravu simetričnu izgradnju vašeg tijela. Glavna dvorana sadrži i 8 stanica za tešku atletiku te gotovo 50 m sprint staze.

Lokacija nije slučajnost…

“Dvorana – Fitness centar” se nalazi u neposrednoj blizini jezera Jarun te se prostire na 1700 m2. Za oko nam je zapela činjenica da su grupni treninzi uglavnom orijentirani na popodnevne sate, pa smo se zapitale tko je ciljana klijentela Dvorane? O tome nam je više otkrio Ivan:

“Kako su Vrbani III noviji kvart, njegova populacija su mlade obitelji koje žive vrlo užurbani život. Stoga se većina korisnika očekuje nakon što se obave sve dnevne aktivnosti (djeca, vrtić, posao…) Zbog toga smo prostor iskoristili na način da se istovremeno može birati između brojnih grupnih treninga. Imamo mogućnost podjele u 6 fizički odijeljenih dvorana, te zajedno sa glavnom dvoranom možemo istovremeno odvijati 8 različitih grupnih treninga.

Iako je fokus na sam kraj radnog dana, s radnim vremenom 06-24 omogućujemo korisnicima da i oni najzaposleniji pronađu vrijeme za trening. 

Sa svime ovime želimo postići da Dvorana postane oaza u kojoj se korisnici mogu isključiti od svakodnevice. U prostoru nema TV uređaja koji bi nas pretrpavali informacijama. Zauzvrat smo ugradili 60 malih zvučnika kako bi pomogli  korisnicima da kroz glazbu ugodne glasnoće uđu u svoj fitness svijet. Pokušat ćemo i s jednim trikom, u 100 garderobnih ormarića smo stavili USB punjače kako bi potaknuli “disconnect” od mobilnih uređaja na sat vremena.”

Aparat za vodu u Dvorani krije posebnu simboliku

Od prvog dana planiranja ovog zahtjevnog projekta, postojao je uvjet “Čista voda dostupna svima”. Stanovnici Zagreba imaju nevjerojatnu sreću da još uvijek mogu piti vodu iz slavine. Ovaj komfor je većini svijeta nepoznat. Voda se inače kupuje, što stvara i trošak i nepotreban otpad. Iako vodu možete piti iz bilo koje slavine u Dvorani, tim iza projekta pripremio je i jednu posebnu nadohvat svima. 

“Riječ je o “izvorima” koji se koriste na aerodromima koji razmišljaju globalno, kod njih ispraznite svoju bocu s vodom, prođete security check i nakon toga napunite bocu sa svježom tekućinom. Upravo takav uređaj smo i mi dobavili. Voda iz aparata je filtrirana i ohlađena.”

Epidemiološki prilagođeno i sigurno vježbanje – baš svakog dana

Dvorana je u vrijeme projektiranja i izvođenja doživjela lockdown, potres, novi lockdown i novi potres. Sve to je utjecalo na uređenje gdje se maksimalno brige posvetilo sigurnosti. Mi smo se zapitale kako organizirati grupne treninge u vrijeme pandemije i pritom osigurati zdravstvenu sigurnost klijenata, a iz Dvorane su nam spremno odgovorili:

“Naš redovni član ne treba dolaziti na recepciju jer je kod upisa dobio silikonsku narukvicu koja mu je dovoljna za ulazak i izlazak iz prostora. Sa 6 fizički odvojenih dvorana imamo mogućnosti da se šest grupa od 10 korisnika niti ne sretne u prostoru. Isto tako imamo rezerviranje grupa online, tako da možete vidjeti koje grupe još imaju mjesta, a koje su radi epidemioloških razloga zatvorene za booking.

Također kroz cjelokupni prostor je provedena ventilacija koja se samostalno prilagođava broju korisnika te kontrolira razinu svježeg zraka. Više od 70 prozora omogućuju dvostrano sunčevo osvjetljenje.”

Sve što još morate znati o Dvorani, definitivno je satkano u ovih nekoliko rečenica u nastavku:

Prostor koji u sebi nosi uzbuđenje, ljubav, ali i smirenost. Tamo ideš nastupati ili bodriti nekoga za koga gajiš ljubav. To je mjesto gdje vježbaš, gdje nastupaš. Tamo prolaziš kroz emocionalne i energetske uspone i padove. Čas se vučeš, a čas oslobađaš nadljudsku snagu. Dvorana je velik i prostran prostor, koji ima kapaciteta da s lakoćom ugosti veliku brojku ljudi. Odaje dojam otvorenosti u zatvorenom prostoru.

Više informacija o Dvorani doznajte na web stranici ovog novog fitness centra.

Foto: Sanja Tušek (Instagram)

Učitati još
Zatvori