Znanstvenici su dokazali učinkovitost slatkog pelina na koronavirus

Znanstvenici su dokazali učinkovitost
slatkog pelina na koronavirus

Ljudi i biljke povezani su na svim dimenzijama u ekosistemu. Naš svijet je harmonično ispreplitanje suptilnih elemenata, gdje čovjek kroz čitavu svoju povijest uspješno koristi inteligenciju biljaka. Prošla, 2020. godina pokazala je nove izazove za svijet i ljude. No, pokazala je i to da jedino biljke pružaju čovjeku jaki obrambeni mehanizam protiv oboljenja. Naveliko se govorilo, a ovih dana opet se potvrdilo djelovanje slatkog pelina na koronavirus.

Usprkos svim našim nastojanjima da usporimo virus klasičnim, sintetskim lijekovima, usprkos razvoju cjepiva i dalje je tu – konstantan, kao tiha prijetnja. Ponovno je i sa znanstvene strane potvrđeno ono što je poznato u fitoterapiji te pokazuje uspješne rezultate već dugi niz godina. Mediji diljem svijeta prenose vijest koju su znanstvenici sa Sveučilišta Columbia u New Yorku, Sveučilišta Washington te Politehničkog Instituta Worchester objavili u utorak 12. siječnja 2021. godine. Ekstrakti slatkog pelina koče razmnožavanje virusa SARS-CoV-2, uzročnika bolesti COVID-19!

Slatki pelin i ulje crnog kima su najmoćnija kombinacija

Fitoterapeut i apiterapeut gosp. Ivo Bačlija odlučio je upravo slatki pelin povezati s uljem crnog kima kako bi potencirao njegovu antivirusnu i antibakterijsku moć. Slatki pelin i ulje crnog kima zajedno uspješno djeluju protiv virusa, bakterija, gljivica i drugih patogena koji ugrožavaju pravilan rad našeg organizma. Macerat slatkog pelina u hladno prešanom ulju crnog kima predstavlja sinergiju dvije biljke. One su jaki imunomodulatori, stoga se koriste u borbi protiv najtežih bolesti.

Ulje crnog kima najbolje ekstrahira ono najbolje iz slatkog pelina, poput artemisinina, kamfora, karvakrola i leuteolina. Uz to, ono potiče patroliranje stanica imunološkog sustava u potrazi za invazivnim organizmina (virusi, bakterije, gljivice) ili abnormalnim stanicama raka. Nakon toga pokreće povećanje aktivnosti makrofaga (stanice koje uništavaju abnormalne stanice) i pomoćnih T- stanica koje usmjeravaju stanice ubojice na svoje ciljeve.

Macerat 14 je najbolji odabir prilikom sezona virusnih infekcija

Što to sve točno znači? To znači da kod osoba koje uzimaju crni kim dolazi do 55%-tnog povećanja aktivnosti T-pomoćnih stanica i 35%-tnog povećanja NK stanica ubojica. U sinergiji s dodatnim sastojkom, slatkim pelinom, to čini potpuni proizvod za zaštitu od koronavirusa na prirodnoj bazi. S druge strane, artemisinin, kvarcetin, karvakrol, kamfor, luteolin iz slatkog pelina postaju izravni blokatori početnih stadija upale u gotovo svim tkivima i organima.

Crni kim, osim što suzbija opasne kronične upale, regulira i odgovarajuću imunološku funkciju. Rezultat toga je poboljšana zaštita organizma od karcinoma i infekcija. Drugim riječima, ulje sjemenki crnog kima nudi istinsko uravnoteženje imunološkog sustava. Ono promiče zdravu imunološku funkciju kada je to potrebno, dok istovremeno suzbija prekomjernu imunološku aktivnost (upalu) kad je štetna.

Zajedno, u Maceratu 14, crni kim i slatki pelin definitivno su najbolji odabir prilikom sezona virusnih infekcija, ali i ne samo tada. Njegova zaštita je sveobuhvatna, mjerljiva i neškodljiva.

Proizvode možete pronaći u specijaliziranim prodavaonicama zdrave hrane i određenim ljekarnama. Kompletan asortiman Matičnjaka možete pronaći u Fitzona centru u Zagrebu. Za one sklonije online kupnji, potražite ih na web shopu Matičnjaka klikom ovdje. Tu možete pronaći i detaljnije informacije o proizvodima te provjeriti što se još nudi u Matičnjakovoj riznici zdravlja.

Foto: Promo

Učitati još
Zatvori