Osvojila nas je ova gotovo bezbolna metoda depilacije voskom

Osvojila nas je ova gotovo bezbolna
metoda depilacije voskom

noge

Upoznajte njegovo veličanstvo, crème de la crème među voskovima za depilaciju: Lycon metodu. Lycon metoda depiliranja je jedinstvena zbog samog sastava voska, ali i principa rada koji se razlikuje od uobičajenog načina depilacije.

Omiljena je među hollywoodskim zvijezdama kao što su Uma Thurman, Demi Moore, Victoria Beckham, Sienna Miller i mnoge druge i ove godine slavi 40 godina od svog nastanka. Lycon je danas prisutan u više od 70 zemalja svijeta, kozmetičarke ga obožavaju, a zadovoljni klijenti, kada jednom isprobaju ovu vrstu depilacije, više se ne vraćaju na staro. Ako to nije dovoljno da se ovog ljeta odlučite na brazilsku depilaciju, onda ne znamo što jest.

Zašto Lycon?

Lycon voskovi nisu vrući. Topli su, imaju nisku temperaturu djelovanja, stoga su jako nježni prema koži i uzrokuju tek zanemarivo crvenilo. Kako se ne lijepe za kožu, dopuštaju višekratno nanošenje – od 5 do 6 puta na istome predjelu, bez skidanja kože, bez iritacije. Tijekom tretmana se koriste različite vrste voskova prilagođene različitim područjima tijela, tipovima kože i dlačica.

Ovaj vosak je gotovo bezbolna metoda uklanjanja suvišnih dlačica, izrazito je elastičan, jednostavan za upotrebu, primjeren je za sve tipove kože te učinkovit za uklanjanje i najkraćih i najtvrdokornijih dlačica. Sve kolegice iz struke će se složiti sa mnom. Voskovi sadrže neke od najfinijih i najboljih prirodnih smola i pčelinjih voskova s dodatkom sastojaka kao što su lavanda, ruža, kamilica, vanilija i čajevac. Nakon depilacije, koža ostaje mekana, glatka, bez iritacija i jakog crvenila.

Lycon vosak

Tijekom tretmana koriste se posebna ulja, čistači i emulzije za smirivanje i ugodu kože, a otklanjamo dlačice kratke i do 1 mm. Uglavnom ga koristimo za manje, osjetljivije zone kao što su lice, pazuh te intimna zona. Prije nanošenja voskam područje koje želimo tretirati obavezno dezinficiramo i zatim nanosimo ulje koje stvara barijeru između voska i kože. Upravo zbog tog ulja je ova metoda posebna. Vosak se lijepi isključivo na dlačice, time se ne trga i ne povlači koža već samo  uklanjamo dlačicu s korijenom. Ulje kao barijera osigurava nježniju i gotovo bezbolnu depilaciju koju završavamo nanošenjem preparata za umirivanje kože.

noge2

Ukratko, Lycon je vosak za kojeg se vrijedi skinuti, a isprobati ga možete ovdje.

 

Tekst: Dijana Kokot

Nokti.hr & Beauty Boutique

Foto: Unsplash, Lycon, Instagram

Učitati još
Zatvori