Derma roller je trendi beauty gadget koji žene trenutno koriste

Derma roller je trendi beauty gadget
koji žene trenutno koriste

Derma roller

Derma roller

Za zadržati kožu što dulje mlađom, više nije potrebno ići isključivo pod kirurški nož. Estetska medicina na scenu je unatrag nekoliko godina dovela brojne inovacije i sofisticirane, neinvazivne metode održavanja kože lijepom, zdravom i mladolikom. U tom kontekstu, možda je najviše tekstova napisano o tretmanu microneedlinga, odnosno mezoterapije mikroiglicama. Ona je osmišljena i razvijena kako bi aktivni sastojci, koje inače koristimo samo topički na površini kože, prodrijeli u dublje slojeve kože i tako bili još efektivniji u očuvanju ljepote i mladenačkog izgleda.

Tehnika microneedlinga

Microneedling, jedan je od vidova mezoterapije koji je u vrlo kratkom roku doista stekao najveću popularnost. U svojoj ga ponudi kao tretman imaju i brojne hrvatske poliklinike, a ključ je u profesionalnim medicinskim derma rollerima, koji su najvažnije sredstvo provođenja microneedlinga. Tretman je nekirurški i neinvanzivan, a iako se radi o iglicama koje u koži stvaraju male pukotine, microneedlingom se ipak ne uništava tkivo niti koža trpi ikakvu traumu, kao što je slučaj kod drugih metoda regeneracije kože s ciljem pomlađivanja, poput lasera. Na ovaj tretman možete se odlučiti ako imate nekoliko problema za riješiti: manje i veće bore, oštećenja na koži dobivena djelovanjem sunca, ožiljke od akni ili strije.

Derma roller, inače je uređaj koji dolazi s velikim brojem sofisticiranih finih iglica, a njegovim korištenjem na željenoj zoni, iglice u koži stvaraju brojne mikrokanaliće. U tom trenutku, stanica dobiva informaciju o oštećenju kože i ima potrebu samozaštite, zbog čega dolazi do ubrzanog procesa diobe stanica, regeneracije, te pojačane proizvodnje kolagena i elastina. Riječ je o prirodnom poticaju koži, koji ima još jedan benefit – putem ovih kanalića, aktivni i ljekoviti sastojci preparativne kozmetike koju koristimo mnogo bolje prodiru u dublje slojeve kože. Stimulirajući kožu da se obnavlja i liječi sama, naposljetku dolazimo do glatke, sjajne i zdrave kože mladenačkog dojma.

Derma roller u kućnoj upotrebi

Održavanje njene čvrstoće i punoće, postalo je beauty trend koji mnoge žene sada prakticiraju i u udobnosti svog doma. Primjetno je da od prošle jeseni svi pričaju o derma rollerima kao o novom trendi beauty gadgetu ženskih kozmetičkih torbica, no ono na što je svakako potrebno paziti jest to kakav ćete derma roller nabaviti. Tržište je trenutno prepuno ovih uređaja u različitim cijenovnim razredima, pri čemu oni jeftini nisu isključivo loši, baš kao što ni oni najskuplji nisu nužno najbolji. U svakom slučaju, najbolje je napraviti vlastito istraživanje i pronaći uređaj koji ima najviše pozitivnih recenzija.

A post shared by Yaa Fumanti (@teamyaahbaby) on

Druga stvar na koju morate paziti je veličina iglica – za kućnu upotrebu estetski stručnjaci preporučuju veličinu iglica od maksimalno 0.3 milimetara. Sve više od toga izaziva rizik od oštećenja kože, pogotovo na delikatnim područjima oko očiju i usana. Jedan od ciljeva korištenja derma rollera u kućnoj radinosti je postizanje boljeg djelovanja seruma koje svakodnevno koristimo. No, pritom je bitno paziti i koje serume nanosimo prilikom microneedlinga. Preporučuju se formule obogaćene hijaluronskom kiselinom, matičnim stanicama ili peptidima, koji pospješuju efekte microneedlinga, kako bi se stimulirao kolagen, ubrzala izmjena stanica, podigla hiperpigmentacija, zagladile fine linije i bore te naposljetku učvrstila, popunila i hidratizirala koža. Zaobiđite serume s retinolom ili vitaminom C, jer u kombinaciji s microneedlingom lako izazivaju iritacije.

Kako se derma roller koristi kod kuće?

Savjetuje se da dobro očistite kožu, a možete napraviti i kemijski peeling, koji će dodatno povećati absorpciju aktivnih sastojaka, no možete ga i preskočiti. Nakon toga nanesite jedan do dva sloja seruma na lice, uzmite derma roller i nježno prelazite njime po koži vertikalno, horizontalno i dijagonalno, rolajući dvaput preko obraza, čela, brade i vrata. Ne morate ga prejako pritiskati uz kožu, već ga koristite onim intenzitetom kojim vam najviše odgovara i s kojim ćete izbjeći bol. Budite pažljivi na dijelovima oko očiju i usana te izbjegavajte microneedling na kapcima. Nakon što ste završili s rolanjem, nanesite još jedan sloj seruma.

Tempo korištenja određujete sami kako vam najviše odgovara. Neke žene derma rollerom se koriste nekoliko puta tjedno, a neke svega jednom mjesečno. To ovisi i o problemu koji želite riješiti – za diskoloraciju ili bore savjetuje se češće korištenje. Nakon korištenja, uređaj je potrebno dobro očistiti i dezinficirati, a nakon nekog vremena i zamijeniti novim. Ako ga koristite nekoliko puta tjedno, preporučuje se već idućeg mjeseca nabaviti novi derma roller.

 

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori