Pet trikova za puno bezbolnije čupanje obrva

Pet trikova za puno bezbolnije
čupanje obrva

Jeste li i vi među onima koji ne vjeruju nikome osim sebi kad se radi o čupanju obrva ili onih rijetkih zalutalih dlačica koje ih okružuju? Ima nas puno takvih koji sami odrade sav posao, no to često boli i to puno jače nego što bismo možda očekivale nakon toliko godina prakse. Nažalost, neki se možda nikad neće naviknuti na taj osjećaj, niti će im on postati manje intenzivan s vremenom. Međutim, postoje neke stvari koje možete napraviti kako bi ovaj ritual učinili manje bolnim. Stručnjaci nam donose nekoliko savjeta za to kako čupanje obrva učiniti bezbolnijim.

Tuširanje vrućom vodom čupanje obrva čini lakšim

Osnivačica brenda Anastasia Beverly Hills, Anastasia Soare, poznata i kao kraljica obrva, preporučuje tuširanje vrućom vodom ili to da držite topli oblog na obrvama prije nego što se bacite na posao s pincetom. Ovo će vam pomoći otvoriti pore i ublažiti nelagodu. Međutim, nakon čupanja obrva pincetom nikako nemojte na njih stavljati vrući oblog. Umjesto toga upotrijebite hladni oblog za smanjenje crvenila do kojeg bi moglo doći uslijed čupanja dlačica iz kože.

Klonite se zrcala koja su poput povećala

Koliko god primamljiva mogla biti, zrcala sa svojstvima povećala mogu biti opasna prilikom čupanja obrva. Anastasia Soare kaže da su takva zrcala najbrži put do pretjeranog čupanja. Naime, velika je vjerojatnost da ne trebate čupati onoliko koliko ćete misliti da trebate dok se gledate u takvo ogledalo. Kako bi postigli pravilan oblik obrva, važno je znati da bi one trebale počinjati ravno iznad sredine svake nosnice, a završavati tamo gdje se vanjski kut nosnice spaja s vanjskim kutom oka. Još jedan odličan trik je to da popunite svoje obrve prije čupanja. To će vam pomoći da ne pretjerate s pincetom i poštedite se dodatne doze boli.

Odaberite pravu pincetu

Budući da vam je kost obrve zakrivljena, Soare preporučuje upotrebu kvalitetne pincete s kosim vrhom kako biste izbjegli pucanje dlačica predaleko od kože. To će uzrokovati dodatnu i nepotrebnu bol. Pinceta s kosim vrhom će uspješno odstraniti najdeblje, kao i najfinije baby dlačice.

Čupajte pravilno!

Nakon što nabavite ispravnu pincetu, pobrinite se i za to da sve što radite, radite na ispravan način. Uvijek želite biti sigurni da ste se približili korijenu dlačice što je više moguće. Uz to, dobro bi bilo da ih čupate u smjeru njezinog rasta. Ako čupate obrve u suprotnom smjeru od smjera rasta dlake, koža vam može postati jako nadražena i bolna.

Krema s kortizonom mogla bi postati vaša najbolja prijateljica

Krema s kortizonom je protuupalno sredstvo koje bi se trebalo naći u svačijem kupaonskom ormariću. Nakon bilo kojeg postupka uklanjanja dlačica, uvijek možete nanijeti malo kreme kosa sadrži kortizon. Pomoći će vam u eliminiranju boli. Možete ju naći u bilo kojoj ljekarni kako bi ju koristili za liječenje iritacije uzrokovane čupanjem obrva pincetom. Uz to, dobra je za tretiranje ugriza insekata, ekcema i u liječenju mnogih drugih problema s kožom. Ona je poput čarolije u tubici.

Foto: Pexels

Učitati još
Zatvori