Zaboravite na klasičan bob, ovo je frizura koju “it” cure obožavaju

Zaboravite na klasičan bob, ovo je frizura koju “it” cure obožavaju

collarbone bob
@alexachung

Svaka nam sezona donosi nove trendove u svijetu mode i ljepote, a kad mislimo da smo već sve vidjeli (ili isprobali), iznenadi nas, ali i oduševi neki novi trend. Kad je riječ o frizurama, bob je nesumnjivo već godinama na beauty tronu najvećih trendova. Njegova popularnost ne poznaje godišnja doba pa jednako dobro izgleda kad ga “kvarimo” sa zimskom kapom jer je vani debeli minus, ali i kad je ljetni šešir must have modni dodatak ispod kojeg vire tek vrhovi ove cool frizure koju cure jednostavno obožavaju.

Popularna dužina do ključne kosti

Međutim, jedan segment te frizure se uvijek mijenja. Riječ je, naravno, o dužini boba, a svake sezone ona je predmet rasprava hair stilista. I ova topla sezona donijela nam je divne bobove kao frizuru broj jedan, no ono što je iznenadilo upravo je dužina boba. Naime, iako smo svi očekivali kako će bob biti maksimalno kratak, ove sezone nosi se tzv. collarbone bob, odnosno bob dužine do ključne kosti. Da je stvarno riječ o velikom trendu, potvrdile su i svjetske it cure poput Alexe Chung i Brie Larson, koje ovu frizuru nose tako nonšalantno i savršeno da je odmah poželimo kopirati!

collarbone bob
@brielarson

Frizerski stručnjaci preporučuju ovu frizuru jer se i dalje može svezati u rep za vrijeme velikih vrućina, a opet istovremeno izgleda jako chic. Vezanje kose u rep gotovo je nemoguće s klasičnim bobom pa je ovaj dužine do ključne kosti savršen izbor za sve one neodlučne, kao i one koji se bore napraviti taj veliki korak i ošišati kosu.

Neka bude messy i cool

Dio frizera zaduženih za genijalne frizure i kosu poznatih osoba otkrivaju kako su protiv ultra-kratke kose tijekom ljeta, odnosno skraćivanja kose po sezonalnosti jer smatraju kako ljeto ne treba biti nužno za kraće frizure jer mnogi požele dugu kosu čim ljeto završi. Umjesto tog, treba preskočiti trendove i orijentirati se na ono što uistinu želite. Upravo to uskače bob dužine do ključne kosti jer i dalje ima taj wow-efekt koji daje bob frizura, no možete biti sigurni kako nećete nakon nekoliko dana poželjeti natrag svoju dugačku kosu.

collarbone bob
@harryjoshair

Ovakva frizura je odlična jer ju je prilično lako stilizirati. Naime, prilikom stiliziranja vrijedi samo jedno pravilo, a to je da kosa mora biti pomalo – messy. Najbolje ju je osušiti na prirodan način, bez uporabe sušile za kosu, a zatim je poprskati sprejem za beach waves kako bi dobila taj pomalo neuredan, ali jako cool look.

collarbone bob
@sergenormant

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori