DIY trik: Kako iskoristiti grančice bora za još čišći i mirisniji dom?

DIY trik: Kako iskoristiti grančice bora za
još čišći i mirisniji dom?

Budući da je Božić već prošao, a uskoro niti borovi više neće krasiti naše domove, našli smo jedan trik za to kako očuvati miris božićne jelke i iskoristiti sve one odbjegle grančice svojih borova. Jeste li znali da čak i svoje proizvode za čišćenje možete učiniti božićnima? Ozbiljni smo kad kažemo da ovo sredstvo za čišćenje miriše baš kao Božić, a k tome je i korisno jer služi kao savršen dezinficijens za površine u domu. Srećom, Instagram je nepresušan izvor ovakvih trikova i recepata, a božićni dezinficijens je ono što nam je nedostajalo.

DIY infuzirani božićni dezinficijens

Sjajan način za iskoristiti grančice svog božićnog drvca je to da ih ubacite u staklenku s octom kako biste stvorili univerzalno sredstvo za čišćenje koje miriše na blagdane. Ne samo da će vaš dom ispuniti aroma koja je u potpunosti božićna, već ćete i uštedjeti. Naime, tijekom idućeg odlaska u trgovinu nećete morati kupiti još jedno sredstvo za čišćenje u nizu.

Evo i recepta za izradu ovog dezinficijensa koji će, za razliku od ostalih, prizivati lijepe uspomene na blagdane još dugo nakon blagdanske sezone:

1. Napunite staklenku ostacima borovih grančica i iglica.

2. Prelijte bijelim octom grančice bora da napunite staklenku do vrha.

3. Pustite staklenku da stoji izvan sunčeve svjetlosti otprilike 2-3 tjedna.

4. Potom, procijedite borove grančice i iglice iz svoje mješavine.

5. Napunite bocu s raspršivačem svojom mješavinom, ali samo do pola.

6. Ostatak boce napunite vodom.

7. Koristite svoju mješavinu za čišćenje doma, samo izbjegavajte drvene podove, granit i mramor.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori