Alati za duboku masažu kod kuće – Kako si pomoći kod bolnih leđa i upale mišića?
Alati za duboku masažu kod kuće – Kako si pomoći kod bolnih leđa i upale mišića?

Alati za duboku masažu kod kuće – Kako si pomoći kod bolnih leđa i upale mišića?

Živimo u doba računala, a ako još uz to radite od doma znate u kakve se sve poze zapetljavate u potrazi za onom jednom udobnom. Iskreno, ne znamo je li gore to ili sjediti 8 sati na uredskom stolcu. U svakom slučaju, leđa nam na tome nisu zahvalna i toga smo prilično svjesni jer nas bole. Mnogi od nas onda bol u leđima pokušavaju sanirati vježbanjem, pa malo pretjeraju i onda se, pak, javi upala mišića. Nakon toga često nekoliko dana odmaramo i opet ispadnemo iz ciklusa vježbanja.

Srećom, sve to se može sanirati. Naravno, dobro bi bilo otići stručnjaku na pregled ako se bol u leđima učestalo pojavljuje ili ako su vam neke poze uvijek problematične. No postoje alati kojima si možemo pomoći sami kod kuće. Prvenstveno, trebali bismo se više kretati i razgibavati se, no nekada duboka masaža može učiniti čuda. Ako nemate nekoga tko bi vas izmasirao, ni to nije problem uz alate koje smo pronašli.

Oni su stvoreni za masaže za koje vam ne treba pomoć druge osobe. Tako zapravo i ta duboka masaža, koja može neće odmah biti ugodna, ali će biti korisna, može postati dio vaše selfcare rutine. Možete ju uključiti u vaše vrijeme za sebe i posvetiti svojim leđima i vratu pažnju koju toliko trebaju.

Masažna kupola

Ove masažne kupole dizajnirane su tako da se mogu koristiti na obje strane. Onu ‘bodljikavu” koristite za masažu tjemena, sljepoočnica, dlanova i stopala. Kupolu stavite na pod i na nju naslonite dio tijela koji želite izmasirati. Lagano tim dijelom tijela prelazite po kupoli. Ravna strana služi za vježbe stabilnosti.

The Body Sphere

Ova lopta napravljena je za nježno masiranje organa i duboku masažu mišića. Ona dolazi u paketu s pumpom. Prema uputama na stranici najbolje je krenuti s loptom koja je 70% napumpana. Ova lopta namjenjena je masaži cijelog tijela, a posebno za one dijelove za koje je foam roller pretvrd. Ovu loptu stavite na pod i naslonite na nju dio tijela koji želite izmasirati. To može biti i trbuh, ali i leđa koja očajnički trebaju masažu i olakšanje.

Infinity roller

Ovaj alat nije velik, ali je moćan. Izgleda kao dvije spojene loptice, a tu je da ispravi vaše držanje te da opusti mišiće. On savršeno sjeda uz kralješke, a odličan je i za veće mišićne grupe poput bedara ili gluteusa. Ako imate problema s ukočenošću vrata ili osjetite zatezanje kod lopatice, ovaj masažer je stvoren za to. Jednostavno lezite na njega i targetirajte problematično područje.

FOTO: Instagram (@my.tribals, @ewelinabankielyoga),
Amazon, laurenroxburgh, roller.fitness

Učitati još
Zatvori