Sve što vašoj koži treba za uživanje u sunčanim danima ispred nas

Sve što vašoj koži treba za uživanje u
sunčanim danima ispred nas

Izvor topline i ugode, sunce je nužan preduvjet za život na Zemlji. Umjereno izlaganje suncu pomaže u sintezi vitamina D, koji je potreban za vezivanje kalcija u kostima, kao i za lučenje melatonina, poznatog po svom antidepresivnom djelovanju. Međutim, prekomjerno izlaganje može imati štetne posljedice za organizam, a posebno za kožu, na koju djeluju tri vrste sunčevog zračenja.

UVB zrake, najsnažnija vrsta zračenja, utječu samo na epidermu, gornji sloj kože. One uzrokuju
eritem, obično poznat kao opekline od sunca, što se očituje kao crvenilo kože i kongestija. Stvaraju također slobodne radikale, koji mogu oštetiti DNK i proteine u stanicama kože. UVA zrake, manje su snažne, dosežu do derme, koja se nalazi ispod epiderme, te uzrokuju reakcije s dugotrajnijim posljedicama. Osobito pridonose preranom starenju kože, poznatom kao fotostarenje, što se očituje stvaranjem bora, gubitkom elastičnosti kožnog tkiva i dehidracijom gornjih slojeva epiderme. Infracrvene zrake, prodiru u potkožna tkiva i povećavaju oštećenja uzrokovana UVA i UVB zrakama, izazivajući i oksidativni stres.

Za učinkovitu borbu protiv svih štetnih učinaka sunčevog zračenja, Biologique Recherche je razvio program njege u tri koraka prilagođen svim trenutnim stanjima kože (Instants de Peau©) podvrgnutim znatnoj izloženosti UV i infracrvenim zrakama.

Biologique Recherche program njege i zaštite od sunca

1. korak: Préparation U.V.

Organizam je razvio različite načine prirodne zaštite od UV zračenja, kao što su povećanje debljine rožnatog sloja kože, pigmentacija kože te enzimski sustav popravka DNK. Ipak, tom je mehanizmu potrebno četiri tjedna da se razvije, zbog čega prvi stupanj »sunčane metodologije« Biologique Recherche počinje prije izlaganja. Njega s Préparation U.V., bogatim aktivnim sastojcima prirodnog i biljnog porijekla, priprema kožu za optimalno primanje sunčevog zračenje već od prvog izlaganja.

Préparation U.V. koristi se najmanje četiri tjedna prije prvog duljeg izlaganja suncu. Nanesite ujutro i navečer na lice, vrat i prsa nakon laganog pilinga s losionom P50 Biologique Recherche koji najbolje odgovara trenutnom stanju kože (Instant de Peau©).

2. korak: PROTECTION U.V.

Koža raspolaže prirodnim sustavom zaštite koji joj omogućuje da se odupre niskim dozama UV zračenja. Uzastopno ili intenzivno izlaganje suncu zahtijeva korištenje vanjskog fotozaštitnog sustava kako bi se ograničilo oštećenje kože.

Protection U.V. kombinira 100% prirodne, mineralne filtre bez nanočestica, inovativne biljne aktivne sastojke i prirodni infracrveni filter. Ovaj Triple Shield Complex© osigurava zaštitu od cijelog spektra sunčevog zračenja opasnog za organizam. Štoviše, ova formula pomaže i u prevenciji starenja kože i dehidracije. Naposljetku, formula Protection U.V. sadrži faktor zaštite od sunca (SPF) 25, savršenu ravnotežu za preplanulu a zaštićenu kožu te najvišu zaštitu od UVA zraka (PA +++).

Protection U.V. izdašno se nanosi na cijelo lice, vrat i prsa prije izlaganja suncu, a zatim barem svaka dva sata za potpunu zaštitu.

3. korak: REPARATION U.V.

kon izlaganja suncu, koža može doživjeti upalnu reakciju, pocrvenjeti, nabubriti i postati bolna. Stanice epiderme dolaze tada do apoptoze, brzo odumiru i uklanjaju se ljuštenjem kože. Tako izgorena koža postaje zatim osjetljivija na sunce, jer su UVB zrake promijenile DNK stanica epiderme. Stoga je nužno
kožu umiriti nakon duljeg izlaganja suncu.

Tijekom izlaganja UVA zrakama (koje predstavljaju 98% UV zraka na površini Zemlje), mogu se stvoriti slobodni radikali i izmijeniti DNK stanice derme, mijenjajući vlakna kolagena i elastina. Glikacija, tijekom koje ta vlakna postaju kruta i gube svoja viskozno-elastična svojstva, uzrokuje pojavu bora ili pojačava već prisutne bore. Ova pojava, koja proizlazi iz reakcije između proteina kože (kolagen i elastin) i šećera, tako ubrzava starenje kože. Karnozin, koji se nalazi u njezi Réparation U.V., zauzima mjesto proteina i reagira sa šećerom, tako da su vlakna kolagena i elastina zaštićena.

Réparation U.V. nanosi se na cijelo lice, vrat i prsa nakon izlaganja suncu, nježnim masiranjem do upijanja proizvoda, izbjegavajući dodir s očima.

Više informacija pronađite na biologique-recherche.com, a sve novosti pratite na Instagram profilu @biologique_recherche_croatia.

Foto: Pexels, Biologique Recherche

Učitati još
Zatvori