Najbolje beauty tajne koje smo otkrili na društvenim mrežama

Najbolje beauty tajne koje smo otkrili
na društvenim mrežama

Društvene mreže su postale glavno odredište za sve vrste odličnih i jednostavnih savjeta. Od onih za opuštanje, trikova za brže gubljenje kilograma do genijalnih načina za slaganje tortilje. No, možete naći i veliki broj savjeta za njegu kože koji su dosad bili poput strogo čuvane tajne, a zapravo će promijeniti vašu skincare rutinu zauvijek – i to na najbolji mogući način. U posljednje vrijeme brojni dermatolozi, kozmetičari i beauty entuzijasti na svojim društvenim mrežama dijele svoje znanje vezano uz njegu kože i tretiranje aktualnih problema vezano uz nju. Pandemija je njegu kože definitivno učinila još izazovnijom zbog zaštitnih maski. No, u nastavku se nalaze top beauty tajne koje će vam olakšati borbu protiv maskni, crvenila i iritacije, ali i učiniti skincare rutinu puno efikasnijom.

Riješite se mitesera uz ovu metodu čišćenja lica

Prema društvenim mrežama, ulje za uklanjanje make upa može vam pomoći da se riješite mitesera i drugih nečistoća s kože lica. Potrebno vam je samo ulje za uklanjanje šminke i 15 do 20 minuta vremena. Ako se detaljnije posvetite umasiravanju ulja u kožu lica, riješit ćete se dosadnih mitesera i pročistiti pore. Ova viralna tehnika čišćenja lica može učinkovito ukloniti nečistoće koje leže duboko ispod površine kože, a nakon toga samo nastavite sa svojom uobičajenom skincare rutinom.

Skincare proizvode nanesite na vlažnu kožu

Nanošenje skincare proizvoda na suhu kožu prva je pogreška koju dermatolozi najčešće primjećuju da ljudi rade. Ako svoje tonike, serume i hidratantne kreme nanesete na vlažnu kožu, poboljšat ćete funkciju proizvoda. Naime, ako nanesete proizvod na suhu kožu, on se nema za što ‘primiti’, a ako ga nanesete na vlažnu kožu, to će ga pomoći zadržati tu gdje vam je najpotrebniji. Koristite maglicu za lice, esenciju ili vodu iz slavine kako biste lice pripremili za ostatak svoje skincare rutine.

Umjesto balzama za usne koristite mast

Ako ste jedna od onih osoba koja nanosi balzam za usne svakih nekoliko minuta, ovaj savjet je za vas. Dr. Shah, poznat kao Dermdoctor na društvenim mrežama, objašnjava da mnogi balzami za usne sadrže sastojke poput mentola i peperminta. Naime, oni ponekad mogu izazvati iritaciju i dovesti do ovisnosti i potrebe za tim da ga stalno iznova nanosite na usne. Savjet stručnjaka je taj da za dugotrajnu hidrataciju usana koristite nešto što je puno masnije, poput Aquaphora, vazelina ili melema.

Promijenite deterdžent za pranje rublja kako biste se riješili maskni

Maskne, crvenilo i iritacija koja se javlja na koži te prištići koji nastaju zbog duljeg nošenja zaštitne maske, uobičajena su briga ovih dana. No, stručnjaci na društvenim mrežama savjetuju da možda probate promijeniti deterdžent za pranje rublja ili koji god proizvod koristite za čišćenje svojih zaštitnih maski. Naime, mnogi su formulirani s puno mirisa, što je često nadražujuće za kožu, pogotovo za kožu lica. Preporučuje se da prijeđete na deterdžent koji je nježan prema koži, a odobren od strane dermatologa ili deterdžent za bebe, kako biste spriječili nadraživanje kože i pojavu prištića.

Olakšajte proizvodu upijanje u kožu lica

Beauty tajne uključuju i ovaj jednostavan savjet koji će poboljšati djelotvornost skincare proizvoda koje upotrebljavate. Zagrijavanje ruku netom nakon nanošenja proizvoda na lice je jednostavan način za to da pospješite njihovo upijanje i poboljšate cirkulaciju kože. Sve što je potrebno je da nježno protrljate ruke i lagano ih pritisnete na kožu lica. Za najbolje rezultate bi ovo uvijek trebao biti zadnji korak u vašoj skincare rutini.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori