Nekoliko trikova postizanja savršenog smokey-eye looka

Nekoliko trikova postizanja
savršenog smokey-eye looka

A post shared by Patrick Ta (@patrickta) on

Ne samo da je beauty klasik, već se smatra i pandanom maloj crnoj haljini u svijetu make upa – sve to je već godinama obožavani smokey-eye, tehnika kojoj niti jedna druga nije došla ni blizu kada je u pitanju stvaranje zavodljivog pogleda šminkom. No, ako ste ju isprobavali, a rijetko kada bili zadovoljni krajnjim rezultatom ili smatrali kako biste to mogli učiniti još bolje, sada donosimo nekoliko korisnik savjeta i trikova make up artista, uz koje ćete smokey-eye stil na svojim kapcima dovesti do savršenstva. Tehnika kao takva možda nije najjednostavnija niti se brzo postiže, ali kada ju svladate, imat ćete jedan od najklasičnijih make up lookova svih vremena, spreman za izlazak subotom navečer.

A post shared by Patrick Ta (@patrickta) on

Baza na kapcima

Želite li održati postojan smokey-eye i čvrsto fiksiran na kapcima, bez sakupljanja sjenila u pregibu kapka, prvo nanesite primer, odnosno bazu za sjenilo. Osim na gornji kapak, nanesite ju i duž donje linije trepavica, odnosno uz liniju donjeg kapka, budući da ćete i ondje nanositi sjenilo.

Uzmite paletu u ruke

Vrijeme je za nanošenje prve nijanse. Ako je vaš smokey-eye taman i dramatičan, prva boja koju ćete koristiti ne bi smjela biti ona najtamnija. Nijansa sjenila koja će biti baza vašeg looka nanosi se na gornji kapak, od trepavica do pregiba kapka. Za dodatnu definiciju, istu boju nanesite i duž donjeg kapka, i to s kistom za sjenilo špicastog vrha.

A post shared by Hung Vanngo (@hungvanngo) on

Stvaranje dubine u pregibu kapka

Vrijeme je za nanošenje druge, tamnije nijanse. Nanesite ju na kistić, a višak sjenila otresite. Odabranu tamniju nijansu sada nanosite na pregib kapka. Ona se tipično nanosi od vanjskog kuta oka prema unutra u sam pregib, i to otprilike 3/4, nikako ne do završetka pregiba u kutu oka. Kist za sjenilo u ovom se slučaju koristi u malim, kružnim pokretima, kako bi sjenilo jednakomjerno prekrilo kapak. Ako vam se smokey-eye look u ovom trenutku čini pretežak i predramatičan, uzmite čisti kistić i njime dobro izblendajte sjenilo koje ste nanijeli. Općenito ćete dodatnim blendanjem doći do rezultata kojima se nadate.

A post shared by Hung Vanngo (@hungvanngo) on

Kistovi za sjenilo su izuzetno važni

Dobar smokey-eye definitivno podrazumijeva dobro odabrane kistove. Želite mekane četkice s kojima ćete moći lagano nanositi sjenilo i lagano ga pomicati po kapku, kako bi sloj boje koju ste nanijeli bio ravnomjeran. Smokey-eye bi trebao biti eteričan i mekan, a ne djelovati teško na očima i zato su mali, plosnati kistovi s paperjastim dlačicama idealni za nanošenje i blendanje sjenila.

Vrijeme je za eyeliner

Zagasit i zavodljiv smokey-eye efekt na očima nije potpun bez tamnog eyelinera. Možete birati tuš u tekućem obliku ili u olovci, a linija se poteže uz kapak od vanjskog kuta oka prema unutra. Make up artisti mnogo češće koriste olovke, jer im one pomažu stvoriti onaj mekani i lagano zamuljani efekt koji se divno stapa sa smokey-eye lookom na kapcima. Budući da smokey-eye najčešće podrazumijeva tamne nijanse poput crne, sive ili smeđe, dodatnu dimenziju možete mu dati eyelinerom u boji – primjerice tamnozelenim ili tamnoljubičastim.

A post shared by Hung Vanngo (@hungvanngo) on

Malo shimmera za kraj

Smokey-eye možda nema efekt otvaranja oči i pogleda, pa ako brinete o tome da će vaše oči vizualno djelovati mnogo manje, isprobajte ovaj trik: vrlo malu količinu shimmera u boji šampanjca (ili barem u boji prvog sjenila koje vam je bilo baza) nanesite u centar kapka, odnosno iznad svake šarenice. Na taj ćete način stvoriti dodatnu dimenziju ovog make up looka i svaki puta kada trepnete, shimmer će reflektirati svjetlost i razvedriti vaše oči, čineći ih vizualno većima i sjajnijima.

A post shared by Hung Vanngo (@hungvanngo) on

Ako vam se dogodi pogreška…

 …nemojte brisati sav trud koji ste napravili. Make up artisti pri ruci uvijek imaju micelarnu vodu i higijenske vatene štapiće, za one trenutke kada smokey-eye postane previše messy i žele postići jasniju definiciju na kapcima. Popravljanje smokey-eye looka može uključivati i highlighter, koji se blenda ispod kosti obrve i iznad sjenila u pregibu kapka, kako bi se napravio lijep i prirodan prijelaz boja. Highlighter se može nanijeti i u unutarnji kut oka, kako bi dodatno otvorio pogled. Završni korak je maskara i vaš smokey-eye je spreman.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori