Beauty dosje: Još jedna moćna metoda uklanjanja celulita

Beauty dosje: Još jedna moćna
metoda uklanjanja celulita

Maderoterapija

Naučili smo što je celulit i kako nastaje, a sada je vrijeme da se obračunamo sa njim i naučimo kako ga se riješiti. Celulit koji nastaje kao posljedica nepravilnog načina ishrane, nedovoljnog unosa vode, nedovoljnog kretanja i stresa, se razvija u nekoliko faza. U prvoj fazi, celulit se vidi golim okom, u drugoj fazi počinjemo zadržavati tekućinu te se osjećaju sitni čvorići, u trećoj fazi tekućina postaje gušća, koža se bora i nastaje izgled „narančine kože“, dok je u posljednjoj fazi tekućina već gusta i čvorići su tvrdi te su vidljive rupice i kvržice. Naš primarni cilj u borbi protiv celulita je potaknuti usporenu limfu kako bi iz tijela uklonili otpadne tvari, smanjili upalu masne stanice te na kraju razgradili celulit.

Maderoterapija2

Osim klasične ručne anticelulitne masaže koja je prije svega usmjerena na razbijanje masnih nakupina, u pomoć nam stižu i valjci različitih tekstura koji se od davnina koriste za oblikovanje tijela. Ovu vrstu masaže nazivamo maderoterapija. Primarna zadaća ove anticelulitne tehnike je stimulacija limfne, ravnomjernim i ritmičkim pokretima, što je i osnovni korak u borbi protiv narančine kore. Stimulirajući limfu osim željenog estetskog efekta postižemo kompletnu detoksifikaciju i relaksaciju organizma. Limfni sistem zadužen je za izbacivanje toksina iz našeg tijela. Koji zbog nedovoljnog kretanja i loših prehrambenih navika ostaju zarobljeni u  našem organizmu. Kad kažemo toksini, mislimo na sve viškove koje smo na ovaj ili onaj način unijeli u organizam- višak masti, višak šećera i višak aditiva iz hrane koji ostaju zarobljeni u našem organizmu i zajedno ‘hrane’ masne stanice koje nakon izvjesnog vremena postaju celulit.

Popularno nazvana ‘masaža oklagijama’ preporuča se svima koji se žele osloboditi celulita na nogama i bedrima. Kombiniranjem klasične ručne anticelulitne masaže i maderoterapije postižu se mnogo brže bolji rezultati. O efektima na cjelokupno zdravlje da i ne govorimo. Dobra funkcija limfe, jednako je dobar detox cijelog tijela i uravnoteženo funkcioniranje imunološkog sustava! Pitanje koje se nameće samo od sebe kada vidite bodljikave valjke jest – boli li ova vrsta masaže? Ono što je sigurno da svako mehaničko tretiranje celulita gotovo uvijek boli prvih nekoliko tretmana, ali to nije ništa što je nemoguće za izdržati. Samim tim što ćete primijetiti da vam iz tretmana u tretman sve više godi ova masaža najbolji je znak da se u organizmu nešto mijenja . Preporuka je dolaziti u nizu od 10 tretmana svaki ili svaki drugi dan za najbolji rezultat.

Maderotherapy

Iako je najpopularnija za razbijanje celulita i smanjenje cjelokupnog obujma tijela koristimo ju na različitim dijelovima tijela i u različite svrhe. Razlikujemo tri tipa maderoterapije: maderoterapija lica, tijela i anticelulitna maderoterapija.

Maderoterapiju lica izvodimo manjim rolerima te na taj način stimulramo krvotok, limfu i potičemo stvaranje kolagena i elastina u koži. Rezultat je manje bora, eliminacija natečenih donjih kapaka, smanjenje podbratka i  općenito postižemo svjež zdraviji izgled kože lica.

Maderoterapija tijela se odnosi prvenstveno na oblikovanje tijela dok masažom valjcima možemo utjecati na ublažavanje bolova u leđima i vratu te za relaksaciju.

Anticelulita masaža oklagijama usmjerena je na razbijanje strukture nakupina masnih stanica koje formiraju celulit, a ubrzani limfni sustav dijelove razgrađene  masnoće vremenom izbacuje iz organizma putem mokraće. Ne postoje kontraindikacije i nuspojave ove masaže, a većina koja je isprobala ovu tehniku kažu da je mnogo ugodnija od ručne anticelulitne masaže.

Kako izgleda masaža valjcima?

Na početku tretmana nanosimo ulje ili kremu za masažu ovisno o tipu kože i problemu na koji želimo djelovati. Masiranje suhe kože bilo bi izrazito bolno. Odabrani proizvod nanosimo laganim pokretima glađenja te na taj način kožu pripremamo za slijedeći korak, a to je upotreba valjka. Najvažnije je naglasiti kako pokreti koje koristimo uvijek idu u smjeru toka limfe. Drugim riječima kada masiramo noge uvijek je čvršći pokret prema gore, a kada masiramo lice ili leđa čvršći pokreti su usmjereni prema dolje.

Maderoterapija3

Iskustva su pokazala da je ovakva terapija celulita itekako moćni saveznik ukoliko ste se odlučili na promjenu loših prehrambenih navika i uvesti više kretanja u svoj dnevni raspored. Osim što je ovo odlična metoda redukcije celulita izvrsni rezultati su se pokazali kod problema teških, umornih i otečenih nogu i u tom smislu ova terapija donosi pravo olakšanje. Za neke ovi valjci donose pravi užitak i opuštanje kako fizičko tako i mentalno. S obzirom da pospješuje protok limfe i krvotok, izbacuje toksine, utiče dobro na cjelokupno zdravlje maderoterapija je nešto što svi moraju probati – bez obzira imali celulit ili ne!

 

Tekst: Dijana Kokot

Nokti.hr & Beauty Boutique

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori