Zašto je limfna drenaža toliko bitna za izgled i zdravlje našeg organizma?

Zašto je limfna drenaža toliko bitna za
izgled i zdravlje našeg organizma?

Posao, rad za kompjuterom

S obzirom na ‘sjedilački način života’ koji većina nas vodi u moderno doba, ali i na lošu prehranu koja najčešće prati nedostatak kretanja u ovom užurbanom radnom tempu, čini li vam se da svakog dana postajete sve osjetljiviji i učestalo plešete na rubu bolesti? U tome veliku ulogu igra naš limfni sustav, kojem je glavna zadaća osigurati normalan protok limfe kroz organizam i očistiti ga od svih onih loših stvari koje bi mogle uzrokovati bolest.

No, pod velikim opterećenjem koje mu nameću nedovoljno kretanje i preteška, odnosno nepravilna prehrana, limfni sustav ne ostvaruje svoj puni potencijal i limfna tekućina koja u normalnom stanju putuje tijelom i skuplja toksine jednostavno ne protječe onako kako bi trebala. To ćete prvo primijetiti onim jasno vidljivim znakovima: natečenim rukama i nogama, nateknutim i bolnim zglobovima i općenito jako nakupljenom tekućinom u organizmu. A ove simptome zbog lošeg protoka limfe i nakupljenog otpada u tijelu znaju pratiti i kroničan umor, glavobolje, migrene, alergije i česte prehlade…

Noge

Kako pomoći vlastitom organizmu da se obrani od bolesti, ali i bolje izgleda, te ponovno uspostaviti ravnotežu u limfnom sustavu? Daleko najučinkovitija tehnika, zapravo je jedna old-school i tradicionalna tehnika, čiju popularnost nisu uspjele narušiti ni mnoge nove ‘it’ metode u kozmetičkoj industriji. Riječ je o ručnoj limfnoj drenaži, tretmanu kojem se redovito prepuštaju klijentice zagrebačkog Beauty centra Bambina i nakon kojeg kući odlaze poletnije i lakše.

Ručna limfna drenaža, Beauty centar Bambina

Ručna limfna drenaža u Bambini

Bambina je tretman ručne limfne drenaže povjerila rukama stručnjaka, jer ručna limfna drenaža ipak ima svoja pravila koja treba slijediti kako bi efekt bio potpun. Terapeutske tehnike vrlo su važne i nisu izmišljene ili virtualne. Nastaju po točno određenim pravilima koja diktiraju anatomija, fiziologija i patofiziologoja. Postoje određene vrste pokreta, redoslijed pokreta, prisitak, smjer te ritmičnost izvođenja pokreta, koje najbolje poznaju upravo stručnjaci Beauty centra Bambina.

Ručna limfna drenaža

Limfna drenaža provodi se laganim pritiscima ruku, kako bi se limfa potisnula i počela ponovno strujati organizmom, pritom prenoseći hranjive tvari i kisik iz krvi do svake naše stanice i skupljajući sav otpad koji su naše stanice odbacile, kao i viruse, bakterije i toksine. Po završetku limfne drenaže, sve loše stvari iz našeg organizma bit će filtrirane i preko organa poput kože, bubrega, jetre i mjehura posljedično izbačene iz organizma.

U Beauty centru Bambina, ručnom limfnom drenažom ne djeluju samo na zdravlje, već i na izgled kože, smatrajući ovu tehniku podjednako djelotvornom u misiji uklanjanja celulita, zatezanja kože i poboljšanja njene teksture. Limfnu drenažu preporučuju i nakon, ali i uoči estetskih operacija, kako bi ciljano područje, primjerice lice ili nos, doveli u stvarno stanje odnosno izbjegli otečenost i izbacili višak tekućine.

Ručna limfna drenaža, Bambina

Ručna limfna drenaža u Beauty centru Bambina

Kreću ljetne vrućine u kojima će naše tijelo još više patiti od naotečenosti i zadržavanja vode u organizmu, pa je idealni trenutak za naručiti se na tretman ručne limfne drenaže u Beauty centru Bambina (Babonićeva 111) i zatim ga učiniti rutinom u svom životu.

 

Foto: Unsplash, Instagram

Učitati još
Zatvori