Vaša koža će obožavati ove anti-age proizvode više i od retinola

Vaša koža će obožavati ove anti-age
proizvode više i od retinola

Tijekom posljednjih nekoliko godina, retinol je jedan od anti-age sastojaka koji se najčešće spominje kao ‘it’ sastojak koji bismo svi trebali imati u svojoj skincare rutini. Ipak, uz njega dolaze neka upozorenja. Retinol bi vam isprva mogao uzrokovati iritacije i ljuštenje kože. Isto tako, ne bi ga smjele koristiti trudnice, kao ni dojilje. No, postoji nježnija, ali jednako učinkovita alternativa retinolu – bakuchiol!

Bakuchiol je sastojak na biljnoj bazi koji postaje sve popularniji jer ljudi traže nježnije proizvode koji će im pomoći postići jednako glatku i blistavu kožu. Bakuchiol je antioksidans koji se nalazi u sjemenkama biljke Psoralea corylifolia te ima dugu povijest u medicini zbog svojih ljekovitih svojstava. On umirujuće djeluje na osip, smiruje crvenilo i iscjeljuje posjekotine.

Bakuchiol je nježan anti-age sastojak koji se preporučuje i za masnu kožu

Poput tradicionalnog retinola, prednosti korištenja bakuchiola za njegu kože mogu uključivati ​​glatkiju teksturu, brisanje hiperpigmentacije i vraćanje elastičnosti koži. Bakuchiol, poput retinola, djeluje tako što ubrzava izmjenu stanica kože, čime potiče proizvodnju kolagena i smanjuje fine linije i bore, opuštenost kože i ukupna fotooštećenja.

Jedina razlika je u tome što su retinoli poznati po tome što mogu biti grubi ako se u formulama nalaze u većim postocima. Isto tako, oni mogu biti isušujući za one s osjetljivom kožom. Zato je bakuchiol odlična alternativa jer on ima protuupalna i antioksidativna svojstva koja su nježnija za kožu. Stoga bi ga oni sa suhom osjetljivom kožom mogli bezbrižnije koristiti. Zbog ovih svojstava preporučuje se i za masnu kožu i kožu sklonu aknama. U nastavku vam donosimo neke od najboljih seruma, hidratantnih krema i ulja koja sadrže bakuchiol.

Herbivore Bakuchiol Smoothing Serum
The Inkey List Bakuchiol Moisturizer
Bondi Sands Fountain of Youth Bakuchiol Serum
Oskia Super 16 Pro-Collagen Serum
BYOMA Moisturising Rich Cream
Versed Press Restart Gentle Retinol Serum

Foto: Instagram, Cult Beauty, Space nk

Učitati još
Zatvori