Što kažu najugledniji hrvatski stručnjaci o anti-agingu, genetici i prehrani?

Što kažu najugledniji hrvatski stručnjaci o
anti-agingu, genetici i prehrani?

Panel rasprava App Me Up_Novi horizonti_Moderator Natko Beck_Sandro Kraljević_Vesna Babić_Dario Šimović

Završio je dvodnevni zdravstveno komunikacijski summit Back Together koji je okupio 40 najuglednijih hrvatskih stručnjaka iz područja medicine, znanosti i komunikacija. Više od 7.000 ljudi tijekom dva dana online je pratilo zdravstveno-edukativne panele u sklopu kojih su govornici, s ciljem povećanja zdravstvene pismenosti i poboljšanja kvalitete života, sa zadovoljstvom prenijeli svoje bogato znanje stečeno tijekom godina učenja i rada.

Glavna ideja bila je približiti kompleksne znanstveno-medicinske teme običnom čovjeku

Panel rasprava Check it Out_Bolje spriječiti, nego liječiti_Moderator Ana-Marija Liberati Pršo_Ivan Rašić_Neda Ferenčić Vrban_Matko Gulin

„Neopisivo mi je drago što je prvi Back Together Summit generirao toliko pozitivnih reakcija publike. Glavna ideja kojom smo se vodili bila je približiti kompleksne znanstveno-medicinske teme običnom čovjeku, onom koji nije iz medicinskih ili znanstvenih krugova. Sudeći po brojnim pozitivnim reakcijama, mišljenja sam da smo uspjeli stvoriti dostupan, relevantan i argumentiran prostor za komunikaciju o zdravlju. Zahvalio bih svima koji su prepoznali našu misiju i dali nam bezrezervnu podršku, a posebno mojoj supruzi Tajani Beck, koja je besprijekorno vodila čitav projekt, te Vesni Babić koja je puno pomogla u realizaciji summita. U planu su velike stvari, a vizija za sljedeću godinu jest napraviti još veći i bogatiji Back Together Summit”, rekao je dr. Natko Beck, prvi hrvatski doktor-influencer te Komunikator 2020. godine prema izboru Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ), ujedno i jedan od organizatora ovog jedinstvenog događaja.

Nedjeljni panel bavio se raznovrsnim temama

Panel rasprava Ima neka tajna veza_Prehrana i genetika_Moderator Daniela Trbović_Ana-Marija Liberati Pršo_Dragana Olujić_Karmen Matković Melki

Nedjeljni program Back Together Summita započeo je panelom Ima neka tajna veza – Prehrana – Genetika u kojem se govorilo o važnosti zdrave prehrane te novostima u području nutrigenetike. Sljedeći panel, I like the way you move – Moć pokreta, bavio se temom  fizičke aktivnosti i njene uloge u zdravlju čitavog organizma.

Svim pacijentima savjetujem da se bave fizičkom aktivnošću. Ono što ja uvijek naglašavam jest da fizičkom aktivnošću smanjujemo rizik od iznenadnih događaja, poput srčanog udara i sličnog te potvrđujemo da je tjelesna aktivnost tzv. miracle drug” , izjavio je dr. sc. prim. Mladen Jukić, dr. med., stručnjak za kardiovaskularne bolesti.

Na panelu Check It Out – Bolje spriječiti, nego liječiti vodio se otvoreni dijalog vezan uz povećanje svijesti o preventivnim pregledima kao ključu očuvanja čovjekovog zdravlja, dok je nedjeljni program upotpunila i  panel-rasprava Forever Young – AntiAge Revolution. Nevia Delalle, Igor Čerenšek, Boris Filipović i Tea Batinić Janjuš predstavili su različite perspektive kada je riječ o procesu starenja.

Panel rasprava Forever Young_AntiAge Revolution_Nevia Delalle_Igor Čerenšek_Moderator Tajana Beck_Tea Batinić Janjuš_Boris Filipović

„Uz pojam anti-aging usko se veže naše mentalno i fizičko stanje. Ja se zalažem za sveobuhvatan pogled na zdravlje pa tako, primjerice, uz dermatologiju i svakodnevne treninge, volim istaknuti i ronjenje kao sport koji je izvrstan za dušu i tijelo. Pomaže da mišićna vlakna budu fleksibilnija te pozitivno utječe na dišni i kardiovaskularni sustav, ali ono što je najvažnije, pozitivno djeluje na mozak, stvarajući osjećaj ugode, a to se sigurno odražava i na izgled kože“, izjavila je Nevia Delalle, specijalistica dermatovenerologije koja vodi vlastitu polikliniku Dermalife u Zagrebu.

Mobilne aplikacije koje pomažu unapređenju zdravlja

Posljednjim panelom toga dana, App me up – Novi horizonti,  posvećenom inovativnim mobilnim aplikacijama koje pomažu unapređenju zdravlja, uspješno je zaokružen ovogodišnji Back Together Summit. „U digitaliziranom svijetu korisnici postaju sve više angažirani u upravljanju svojim zdravljem i upravo zdravstvene mobilne aplikacije tu uvelike pomažu. Istraživanja pokazuju da tako angažirani pojedinci imaju bolje ishode liječenja, a samim time i manje koštaju zdravstveni sustav. Unapređenje zdravlja, dakle njegova prioritizacija, je ekonomski i socijalni gamechanger“, izjavila je Vesna Babić, suosnivačica nove hrvatske mobilne aplikacije Meddox.

Panel rasprava I Like the Way You Move_Moć pokreta_Moderator Ivan Šarić_Ana Čerenšek_Mladen Jukić_Šime Mijić

Za pozitivnu atmosferu, na zadovoljstvo svih gledatelja i prisutnih govornika, pobrinuli su se moderatori Tajana i Natko Beck, Daniela Trbović,  Ivan Šarić te Ana-Marija Liberati Pršo, koji su osigurali nesmetani tijek svih nedjeljnih rasprava.

Galerije fotografija, sve dodatne informacije o samom događaju, kao i o svim održanim panel-raspravama i zanimljivostima vezanim uz paneliste, pogledajte na web stranici te Facebook, Instagram i LinkedIn profilima Back Together Summita.

Foto: Promo

Učitati još
Zatvori