Koje proizvode za kosu obožavaju mlade Hrvatice?

Koje proizvode za kosu
obožavaju mlade Hrvatice?

U jako kratkom roku, brend za njegu kose Authentic Beauty Concept osvojio je brojne Hrvatice – nije ni čudo, s obzirom na to da redovitom upotrebom kosa postaje zdrava, nahranjena, sjajna i svilenkasto mekana na dodir. Ipak, slobodno možemo reći kako je Authentic Beauty Concept mnogo više od proizvoda za njegu kose jer je riječ o premium brendu koji će svakog od nas podsjetiti na vlastitu autentičnost. Brend je poseban po tome što se odmiče od filtera i slavi ljepotu pojedinca, a koliko je prihvaćen, svjedoči i hashtag koji već neko vrijeme kruži društvenim mrežama – #authenticbeautyconceptmovement. Jedinstvenost ovog brenda prepoznale su i brojne Hrvatice koje su podijelile svoje iskustvo korištenja Authentic Beauty Concept proizvoda, ali i otkrile što za njih znači biti autentičan.

Pamela Smoljanić

@august_xvi

Koja je tvoja definicija autentičnosti?

Biti autentičan za mene znači biti i ostati vjeran sebi. Vjerujem da to za svakog znači nešto drugo, ali u tome je i čar. Bez obzira što to bilo, za mene je najvažnije ostati ono što jesi. Unatoč brojnim sugestijama koje svi konstantno primamo sa svih strana, ja težim tome da uvijek slušam sebe, svoje tijelo, da ostanem vjerna nekim svojim stavovima, navikama i svemu onom što znam da e čini sretnom.

Postoje li neke nesavršenosti koje nekoć nisi prihvaćala na sebi, a danas ih obožavaš?  

Naravno! Nekako mi prvo padne na pamet madež koji imam na stražnjoj strani noge. Kada sam bila mlađa bila sam nevjerojatno nesigurna zbog istog, iako je on većinu godine skriven, i zapravo često zaboravim da postoji. Danas mi je to možda i najdraži dio na meni. Prepoznatljiv je, i nikada u svojih 28 godina života nisam upoznala nikog tko ima bilo kakav slični “detalj”. Zar to nije zanimljivo? Upravo su takve nesavršenosti ono što nas sve čini drugačijima i autentičnima.

@august_xvi

Imaš nevjerojatno lijepu i zdravu kosu. Što ti je važno kod proizvoda koje koristiš?  

Meni je najbitnije da proizvodi koje koristim nisu preagresivni za moju kosu. Također, cijeli život imam duuugu kosu, pa mi je oduvijek bilo bitno da ju adekvatno njegujem i održavam. Osim toga, jako mi je važno i pazim na to da proizvod koji koristim ima dobre i kvalitetne sastojke.

Koju liniju preferiraš i zašto?

Hydrate linija mi je definitivno omiljena. Cijela linija miriši božanstveno, obožavam što osjetim taj miris na kosi i nekoliko dana nakon pranja. Zanimljivo je da sam ju koristila i preko ljeta i ovo je zapravo bila prva godina u kojoj sam se vratila s godišnjeg odmora, a da mi je kosa bila savršeno zdrava te da uopće nisam imala potrebu za šišanjem.

Izdvoji nekoliko Authentic Beauty Concept proizvoda koje obožavaš.

Najdraži proizvod mi je Hydrate maska! Bez imalo sumnje, kosa je nakon korištenja iste mekana gotovo svilena, mirisna, zdrava i sjajna.

Nika Turković

Koja je tvoja definicija autentičnosti?

Osobno vjerujem da je autentičnost najbolja osobina kojoj i sama težim na dnevnoj bazi. Definirala bih autentičnost prvo kao iskrenost, a zatim slobodu. Mislim da svatko tko je autentičan radi točno po osjećaju, ne boji se nikakvih prepreka, pravila i društvenih normi, pa je sve što izražava čisto, iskreno, njegovo i upravo zato, najbolje. 

Zašto te osvojio premium brend Authentic Beauty Concept?

Brend me osvojio upravo jer me podsjetio na neke prave životne vrijednosti u doba u kojem često na njih zaboravljamo. Authentic Beauty Concept me naučio da sam onakva kakva jesam dovoljna i da je to što me čini različitom od drugih, prednost. Zaljubila sam se u brend koji njeguje čiste formule, prave i prirodne sastojke i čija je mantra da je svatko, ali baš svatko, prekrasan i poseban na svoj način. Mislim da takve vrijednosti danas ne viđamo prečesto, a da su svima, posebice mladim ljudima koji se izgrađuju – prijeko potrebne. Naravno, osim same priče iza brenda, kroz proizvode sam se naučila sama brinuti o svojoj kosi i mogu sa sigurnošću reći da mi kosa nikada nije bila zdravija, ljepša i sretnija.

Postoje li neke nesavršenosti koje nekoć nisi prihvaćala na sebi, a danas ih obožavaš?

Definitivno moj nos za koji sam uvijek mislila da je prevelik i da ide previše na koso, kao i moje pjegice koje dugo nisam voljela jer sam mislila da izgledam ‘zmazano’, dok su sve žene na fotkama uvijek savršeno retuširane i nemaju nijednu poru, a kamoli pjegice! Danas obožavam upravo sve to i zahvalna sam na svim tim svojim nesavršenostima, jer se upravo zbog njih izdvajam iz mase ljudi koji teže ‘savršenom’ izgledu, pa se nađu u masi ‘klonova’. 

@nikaturkovic

Po čemu je za tebe Authentic Beauty Concept drugačiji brend od drugih?

Danas nam stalno nude proizvode od kojih ćemo postati ljepši, bolji, pametniji, utegnutiji, sjajniji i slično. Authentic Beauty Concept ne pokušava promijeniti nikoga kako bi izgledao ‘ljepše’ po nekim društvenim načelima, već naglašava svačiju prirodnu ljepotu i ne vjeruje da bi itko trebao nešto na sebi promijeniti kako bi to postigao. Brend je tu da pomogne izvući svu tu ljepotu koja se skriva – na površinu. Zato je drugačiji i po mom mišljenju, vrijedniji i bolji od drugih.

Koju liniju preferiras i zašto?

Od linija najviše volim kombinaciju Replenisha i Amplifya za svoju kosu, koje mijenjam po potrebi i stanju svoje kose, iako sam već mjesecima vjerna jednom jedinom šamponu koji je toliko super da je zapravo sam svoja linija – Deep Cleansing Shampoo. Kompletno mi je promijenio kvalitetu kose i ne vidim da bih ga ikad uskoro zamijenila nekim drugim. 

Izdvoji nekoliko Authentic Beauty Concept proizvoda bez kojih ne mozeš.

  • Deep Cleansing Shampoo bez kojeg ne idem ni na jednodnevni sleepover više
  • Dry Shampoo koji koristim i kao suhi šampon i kao sprej za volumen i teksturu, apsolutni no1 u mojoj styling rutini
  • Replenish maska koju korisim da mi nahrani kosu u potpunosti
  • Styling cream s kojom instantno napravim ‘sleek’ frizuru u svojoj kupaonici

Ingrid Divković

@ingrid_divkovic

Koja je tvoja definicija autentičnosti?

Za mene je autentična ljepota istinska ljepota žene koja istovremeno počiva u njezinom srcu i u njezinoj glavi. Ona je poput pečata koji odražava ženin pogled na svijet, njezine najdublje želje, životnu strast, iskustvo i nepokolebljivu vjeru.

Zašto te osvojio premium brend Authentic Beauty Concept?

Authentic Beauty Concept me osvojio jer zagovara filozofiju življenja “manje je više” koju u potpunosti osjećam, i s kojom apsolutno rezoniram kako na nivou tijela, tako i na nivou uma i duše.  

Postoje li neke nesavršenosti koje nekoć nisi prihvaćala na sebi, a danas ih obožavaš?

Dakako da postoje nesavršenosti koje sam u svojim mlađim danima dvostruko više primjećivala i kojima sam pridavala golemu važnost ne misleći na to da su upravo te nesavršenosti ono što nas čini drugačijima od drugih. Ako bih morala izdvojiti jednu svoju nesavršenost koju danas zaista volim to je vidljiva krhkost moga tijela, vitkost s kojom sam se na najljepši mogući način napokon sprijateljila. 

@ingrid_divkovic

Po čemu je za tebe Authentic Beauty Concept drugačiji brend od drugih?

Authentic Beauty Concept je definitivno drugačiji brend od drugih jer zastupa filozofiju življenja koja u prvi plan ne stavlja proizvod već osobu, živoga čovjeka, dušu i njezin šaroliki karakter, sveukupnu osobnost, paletu vrlina i mana koje osoba nosi u sebi. Authentic Beauty Concept je za mene više od brenda, on je definitivno način i stil života. I prema tome, najbolji je ambasador onoga što jesmo, a ne onoga što bi trebali biti.

Koju liniju preferiraš i zašto?

Moram reći da volim sve Authentic Beauty Concept linije jer svaka ponaosob ima ono nešto, no linija koja me svojim mirisom i sastojcima najviše oduševila definitivno je Glow linija koja je učinila da moja kosa zaista poprimi glow efekt, čak i u danima kada osjećam da sam sve samo ne glow.

Izdvoji nekoliko Authentic Beauty Concept proizvoda bez kojih ne možeš.

Authentic Beauty Concept proizvodi bez kojih više definitivno ne mogu su glow cleanser, hidrate essence, dry shampoo i strong hold hairspray. 

Zara Hrvatin

@zarahrvatin

Koja je tvoja definicija autentičnosti?

Napisat ću samo jedan citat od Sadhgurua, koji je vrlo jednostavan i s kojim rezoniram, a nekada ga (ne)jednostavno živim : When the need to be special is gone, then is when you are unique/authentic. Segnificance of  life is in its uniquesness.

Kakvu ulogu mindfulness ima u tvom životu?

Što ima ljepše od samog bivanja u trenutku? Kada imam trenutke potpune prisutnosti, nije mi jasno zašto tako često odletim u neke druge sfere, stoga, osim u nekim praksama poput meditacije, joge, bivanje u trenutku želim osloboditi i vratiti u svaki tren u danu, u svemu što radim.

Postoje li neke nesavršenosti koje nekoć nisi prihvaćala na sebi, a danas ih obožavaš?

Vjerojatno mnoge, u nekom trenutku života; danas više ne dajem toliko veliki značaj izgledu koliko funkcionalnosti i zdravlju; lijepo mi je izgledati lijepo, dapače, ali moje fizicko zadovoljstvo znam, većinom je prvotno zadovoljstvo iz nekih drugih izvora, iznutra.

@zarahrvatin

Po čemu je za tebe Authentic Beauty Concept drugačiji brend od drugih?

Najviše volim  ljepotu jednostavnosti koja se tu negdje provlači između redaka 🙂

Koju liniju preferiraš i zašto?

Za sada sam koristila Hydrate i Replenish. Obje linije su mi odlične, ovisno o godišnjem dobu te u kojem je stanju moja kosa – ljeti više koristim Replenish, kako bih očuvala kosu od isušivanja, a trenutno uživam u Hydrate liniji.

Izdvoji nekoliko Authentic Beauty Concept proizvoda koje obožavaš.

Hydrate linija odlično ide na moju trenutno kovrčavu kosu, sve dobro zaokružim slanom vodom na kraju. No, veselim se probati i neke druge, za mene nove proizvode 🙂

Lu Jakelić

Koja je tvoja definicija autentičnosti?

Autentičnost definiram apsolutnu prihvaćenost svog bića i rada na istom. Dano nam je tijelo uz misli, prema kojima imamo odgovornost. Autentično je individualno, različito, hrabro i prirodno. Kada osoba prihvati radost i odgovornost biti apsolutno svojom, tada je autentična i inspirativna.

Zašto te osvojio premium brend Authentic Beauty Concept?

Authentic Beauty Concept me osvojio iskrenim djelovanjem i trudom oko poruke koju predstavlja. U današnjem svijetu gdje brendovi najčešće promoviraju estetiku bez potpore poruka, a i često su samo prodajna farsa, Authentic Beauty Concept je brend koji osim što ima čiste i prirodne proizvode, brine za mlade ljude svojim ambasadorima. Preko njih nastoji uživo promovirati prirodnost, različitost, nesavršenost i ljepotu koja dolazi iznutra. Sve su to sastavnice autentičnosti, koje zaista dolaze do izražaja kroz rad na sebi i brigu o svom tijelu. Authentic Beauty Concept definitivno stoji iza svojih riječi, korisnika i ambasadora.

Postoje li neke nesavršenosti koje nekoć nisi prihvaćala na sebi, a danas ih obožavaš?

Mislim da se prihvaćaš sve više kako sazrijevaš i uočavaš da je život vrijedan, a s time i tvoja individualnost. Primjećujem kako sve više volim svoje tijelo i razlike. Otpuštam opterećenja drugima ili nekim modnim trendovima. Oni će prolaziti, kao i tvoj život – veoma brzo, ako ne zahvaljuješ na tome što ti je dano. Grbav nos ili jedna dodatna faldica na trbuhu nisu karakteristike tog kako se ponašaš ili kako djeluješ. Nosimo i jesmo mnogo više od “nesavršenosti”, zato sve više volim sve što sam nekoć smatrala “krivim” na sebi.

Po čemu je za tebe Authentic Beauty Concept drugačiji brend od drugih?

Autentic Beauty Concept je brend koji promovira istinu kroz svoje proizvode. Ne potiče ispravljanje “nesavršenosti” i utjecaj na izgled koji je na mrežama “imperativ”. Authentic Beauty Concept je brend koji se orijentira na zdrav odnos prema sebi, svom tijelu, duhu. Sama rečenica “autentičnost počinje od trenutka kad odlučiš biti svoj” dovoljna je ljepota poruke i cilja koju

Koju liniju preferiraš i zašto?

Trenutno mi je najdraža linija GLOW jer je moja kosa nakon mjeseci korištenja zaista sjajna, zdrava i nahranjena. Opušta me nanošenje i korištenje proizvoda, a uveseljavaju me i komplimenti koji ističu zdravlje moje kose. Miris je božanstven, a formula nježna.

Izdvoji nekoliko Authentic Beauty Concept proizvoda bez kojih ne možeš.

Moji spasitelji i pomoćnici u svakodnevici su definitivno GLOW maska i suhi šampon! 

Ana Bacinger

Koja je tvoja definicija autentičnosti?

Kad prihvatiš neke nesavršenosti i ne pokušavaš biti ono što ti društvo nameće, nego u svojoj ‘nesavršenosti’ pronađeš svoj stil i prirodno ga nosiš bez puno truda.

Postoje li neke nesavršenosti koje nekoć nisi prihvaćala na sebi, a danas ih obožavaš?

Zapravo je dugo vremena moja kosa bila jedna od većih nesavršenosti koju sam teško prihvatila. Kovrčava i gusta, uvijek mi je stvarala probleme i potajno sam željela ravnu s kojom mogu u par koraka postići lijepe valove kakve smo navikli viđati u modnim magazinima… Danas tu nesavršenost obožavam jer uz kratki bob koji nosim zadnjih godinu dana i odlične proizvode, ta kosa je postala savršena.

Tvoja frizura je uistinu autentična. Kako ti gledaš na nju? Misliš li da je tvoj zaštitni znak?

Šiške su definitivno moj zaštitni znak, a i kratak bob polako to postaje. Trebalo mi je vremena i hrabrosti da se ošišam ovako kratko, no istog trenutka kad sam vidjela kako mi stoji bob i kako prirodno izgleda na meni znala sam da ću ovu frizuru dugo nositi… Tekstura kose se uz savršeno/redovito šišanje i adekvatnu njegu pronašla u kratkom bobu i on je postao užasno zahvalan za moju kosu.

@anabacinger

Po čemu je za tebe Authentic Beauty Concept drugačiji brend od drugih?

Moram priznati da su me odmah osvojili svojom filozofijom i već kod prvog korištenja proizvoda sam znala da ću im dugo biti vjerna. Njihovi proizvodi su registrirani u Veganskom društvu što je za svaku pohvalu, ne koriste sulfate, silikone i parabene, ambalaža se reciklira, ne nameću trendove nego slave autentičnost, ambasadori su im nevjerojatno inspirativni ljudi iz svijeta mode, imaju divnu estetiku… Mogla bi nabrajati još neko vrijeme, no ukratko – jedan pogled na njihove vizuale dovoljan je da shvatite kako uistinu slave autentičnost i to me zapravo najviše osvojilo kod njih.

Koju liniju preferiraš i zašto?

Zasad sam isprobala cijelu Amplify liniju koja je idealna za stvaranje volumena, a ujedno obnavlja i hidratizira! Iako imam puno kose i ona je prirodno kovrčava, s proizvodima iz Amplify linije lako upravljam njom i uz samo nekoliko poteza četkom dolazim do nestašnih valova koji su postali moj zaštitni znak. Obožavam i masku iz Hydrate linije jer je spas za moju suhu, kovrčavu kosu.

Ivona Hemen

Koja je tvoja definicija autentičnosti?

U najkraćim crtama, biti ono što jesi – jedinstven. I to ne znači samo prihvatiti dijelove nas koje razumijemo i koji su nam dragi, već i njihove dijametralne suprotnosti. Autentičnost je vrlina koju ne treba naučiti, već samo osvijestiti i izražavati. E. E. Cummings je to najbolje rekao: Potrebna je hrabrost za odrastanje i postati ono što stvarno jesi.

Zašto te osvojio premium brend Authentic Beauty Concept?

Drago mi je vidjeti da trend, koji je Authentic Beauty Concept pokrenuo, budi svijest kod svih žena koje žele biti prirodne i svoje. Studio Evelin jedan je od prvih salona koji se priključio tome pokretu koji slavi autentičnost svakog pojedinca i na njega mi je ukazala moja Evelin Benković. Authentic Beauty Concept mi se svidio zbog stavljanja individualnosti u prvi plan, potom i zbog konstantnog istraživanja i pomno odabranih prirodnih sastojaka koji ne oštećuju kosu. Još uvijek ju ne bojim i svidjelo mi se što ju mogu tretirati proizvodima bez silikona, parabena i umjetnih boja.

Zalažem se za život bez filtera u svakom smislu, a unutarnja ljepota ne može se skriti nikakvim filterom. Ona počinje kad odlučimo biti svoji i kad osvijestimo vlastitu vrijednost.

Koju liniju preferiraš i zašto?

Od svih linija, doista je teško izabrati samo jednu od svih tih ukusnih kombinacija manga, datulje, cimeta… Svaka me svojom bojom i mirisom privlači poput zdravog doručka, a najviše sam očarana linijom Hydrate i Glow.

Izdvoji nekoliko Authentic Beauty Concept proizvoda bez kojih ne možeš.

Jedan od najdražih proizvoda mi je dry shampoo koji radi čuda na dane kad ne stignem oprati kosu i neodoljivo miriši! Osim njega, jako volim masku za kosu koja ju omekšava i čini sjajnom.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori