Oslobodite se stresa uz aromaterapiju kod kuće

Oslobodite se stresa uz
aromaterapiju kod kuće

Svakodnevni tempo i užurbani način života često ostavljaju vidljive tragove. Stres se najčešće spominje u kontekstu zdravlja, a brojne metode su napisane o tome kako ga se osloboditi. Aromaterapija je zbog brojnih blagotvornih učinaka na simptome ovog nimalo ugodnog stanja postala vrlo popularna. Preparati koji se koriste uključuju eterična ulja iz biljaka, trava i stabala. Biljni ekstrakti ponajviše se koriste u alternativnim pristupima liječenja, a u vašem domu možete ih koristiti za opuštanje tijela i smirivanje misli nakon napornog radnog dana. Kako ih koristiti u prostoru i uživati u divnim aromama koje će ispuniti cijeli dom, pročitajte u nastavku.

Aromaterapija u prostoru

Mnogo je načina na koji aromaterapiju možete uvesti u svoj život. Osim mazanja esencijalnih ulja u kožu i oralnom primjenom, praktičan način je upotreba raznih difuzera u prostoru. Osim što zrak u zatvorenim prostorijama čine svježim i ugodnim, eterična ulja u raspršivačima djeluju antibakterijski, što je bitno u prevenciji bolesti koje zimska sezona donosi. Difuzeri su jednostavni za korištenje, a potrebno vam je malo vode i omiljeni mirisi eteričnih ulja koje ćete odabrati ovisno o upotrebi. Ne zagrijavaju eterično ulje, pa ne dolazi do razgradnje što povećava učinkovitost, a ulja se raspršuju u sitne kapljice u cijelosti. Prikladni miris za kuću su i mirisni štapići  koji cjelodnevno puštaju aromu, pa će vaš dom uvijek lijepo mirisati i pozivati na odmor, a idealni su i za ured.

Kako izabrati eterično ulje?

Kod izbora eteričnog ulja bitno je znati da nisu sva ulja iste kvalitete stoga im se i cijena razlikuje. S obzirom na to da se čestice oslobađaju u prostoru i da ih inhaliramo, vrijedi investirati u ona najkvalitetnija. Obratite pozornost na etikete na bočicama ili se posavjetujte sa stručnom osobom koja vam čak može napraviti i miks ulja specijalno za vaše potrebe. Lošu atmosferu, slabu koncentraciju i anksioznost otjerajte mirisima citrusa, bergamota, kadulje, ružmarina i metvice. Ulje čajevca ima široku upotrebu, a ponajviše se koristi u prevenciji i liječenju gljivičnih infekcija i akni zbog  jakih antibakterijskih svojstva. Za bolji san preporučuje se upotreba lavande i kamilice koje djeluju opuštajuće pa ćete brzo utonuti u spokojni san. Eukaliptus je savršeno ulje baš za nadolazeću sezonu. Pomaže pri liječenju dišnih problema i jačanju imunološkog sustava.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori