5 nezaobilaznih proizvoda za sve tipove kose ovog ljeta

5 nezaobilaznih proizvoda za sve
tipove kose ovog ljeta

Ako ljeti ne maštate o savršenom preplanulom tenu, onda sigurno maštate o savršenoj valovitoj kosi koja će izgledati kao da ste upravo išetali iz frizerskog salona ravno na plažu. Međutim, u stvarnosti je ljeto doba godine kada vam kosa najviše pati, a pritom joj ne pridajete onoliko pažnje koliko zaslužuje. Ljetne vrućine mogu oštetiti vlasi i uzrokovati masna vlasišta, dok štetne UV zrake utječu na to da boja blijedi, a kosa postaje vrlo suha. Ako tome pridodate ostale čimbenike poput slane morske vode i klora u bazenima, dobit ćete koktel koji je smrtonosan za zdravlje vaše kose.

Sisley Hair Rituel Revitalizing Volumizing Shampoo

Poput vaše kože, i kosa ljeti treba zaštitu, stoga se ne ustručavajte posegnuti za proizvodima za kosu koji u sebi sadrže SPF ili jednostavno potražite zaštitu ispod šešira kako biste izbjegli izravnu izloženost suncu. Znamo da nema ničeg boljeg od ulaska u osvježavajuću vode nakon vrućeg ljetnog dana, ali ako prije toga niste kosu oprali odgovarajućim proizvodima, slana voda i klor će joj nanijeti štetu. Odabirom pravog šampona (Sisley Hair Rituel Revitalizing Volumizing Shampoo With Camellia Oil, 200 ml, 469,90 kn) i regeneratora (John Frieda Detox & Repair Conditioner, 250 ml, 55,90 kn) na pola puta ste do zdrave kose jer joj pružate prijeko potrebne hranjive tvari.

John Frieda Detox & Repair Conditioner

Regenerator uvijek nanesite na oštećene dijelove kose umjesto na korijen kose, a pritom ga držite maksimalno dvije do tri minute na kosi. Ukoliko primijećujete da vam je kosa jako oštećena i lomljiva, prestanite ju skrivati u pundži.

Douglas Protein Repair 7 Wonders Oil Treatment

Umjesto toga uložite u hranjiva ulja za kosu kao što je Douglas Protein Repair 7 Wonders Oil Treatment (150 ml, 99,90 kn), čija formula bogata vitaminima A i E umiruje suhu kosu i ozdravlja ispucane vrhove, dok masne kiseline shea maslaca regeneriraju kosu i vlasište. Ako, pak, preferirate maske za kosu, naša topla preporuka je Leonor Greyl Masque Quintessence (200 ml, 729 kn) maska, uz koju će oštećena kosa postati prošlost.

Leonor Greyl Masque Quintessence

Jednom tjedno ju nanesite i promatrajte kako vaša kosa dobija željenu mekoću i sjaj! Nakon ove beauty rutine koju morate učiniti obaveznom u ljetnim danima, preostaje vam još samo razmaziti kosu umirujućim sastojcima. Idealan saveznik u toj misiji neka bude The Ritual of Dao Hair & Body Mist (50 ml, 139 kn) sprej za tijelo i kosu!

Rituals The Ritual of Dao Hair & Body Mist

Foto: Douglas

Učitati još
Zatvori