Kako napraviti savršene ljetne valove u kosi?

valovi u kosi

Valovi u kosi spadaju u najpopularnije ljetne frizure, a njihova popularnost još više dolazi do izražaja u ljetnim danima kad beach waves postaje jedna od najtraženijih ljetnih frizura. Nekima će za tu frizuru biti dovoljni sunce, more i malo vjetra, neke će dame zakazati termin u frizerskom salonu, dok će ih neke pokušati napraviti u kućnoj radinosti pomoću figara i malo strpljenja. Ova frizura omiljena je i među frizerskim stručnjacima koji je opisuju kao sofisticiranu i elegantnu, a istovremeno kao odličnu alternativu klasičnim, formalnim frizurama. Valovi u kosi pristaju svakom obliku lica jer ga lijepo uokvire, a uz to daju i mladenački prizvuk cijelom looku. Valove je najlakše postići na kosi dužine do ramena, a prije kovrčanja kose, vrlo je bitno nanijeti dobru bazu jer će se time poboljšati efekt valova.

Kako oblikovati valove ako imate šiške?

Alexa Chung ima savršenu frizuru koja mnogimn ženama služi kao inspiracija u frizerskim salonima, a jedno je vrijeme valove u kosi kombinirala i sa šiškama. Takva je frizura izgledala vrlo chic, no mnogi se boje spojiti ta dva stila, šiške i valove u kosi. Međutim, takva kombinacija može jako lijepo uokviriti lice. Ako imate kratke i izrazito guste šiške, trebali biste biti oprezniji s valovima jer frizura može djelovati neprirodno. Ipak, ukoliko žarko želite isprobati beach waves ovog ljeta, najbolje je “prorijediti” šiške i pustiti ih neka malo narastu, kao što je nosila i Alexa.

valovi u kosi
@alexachung

Frizerski stručnjaci otkrili su i put do savršenih šiški. Za početak, vrlo je bitno raditi s čistom kosom kako bi rezultat bio profinjeniji i elegantniji. Ako su cilj ležerni valovi, onda kosa ne mora biti nužno oprana isti dan jer tako možete postići savršen messy look. Potrebno je tek nanijeti suhi šampon kako kosa ne bi izgledala masno na korijenu i lagano je prosušiti sušilom za kosu, a na kraju valove lagano uviti peglom za kosu kojom će se postići savršeni valovi. Uvijek možete dodati sprej za kosu kako biste postigli dobar volumen, ali i zadržali željeni oblik valova. U ljetnim danima, neizostavan dio kozmetičke torbice postaji i slani sprej koji je glavni “krivac” za savršene, ležerne beach waves.

valovi u kosi

Foto: Instagram

0