Stil koji volimo: Josipa Rašić

Da minimalizam nije nimalo dosadan, već baš naprotiv, da može biti itekako zanimljiv i inovativan ako ga znate nositi, pokazala je Josipa Rašić, Hrvatica s njemačkom adresom. Josipa živi u Münchenu gdje radi kao ground stewardess, a mi smo je ulovili dok je par dana bila u posjeti Zagrebu i rodnom Slavonskom Brodu. Nismo mogli propustili priliku ugostiti je u našoj rubrici “Stil koji volimo”, a rado je s nama podijelila nekoliko modnih savjeta i stilskih tajni.

Haljina otvorenih leđa kao vječan izbor za svečanije prigode

Svoj bih stil opisala kao kombinaciju klasike i modnih ekspresija sadašnjeg trenutka. U svojim modnim kombinacijama uglavnom koristim lagane klasične linije i jednostavne tonove na koje dodam poneki efektni modni detalj, započinje razgovor Josipa. Njezina kombinacija to go su traperice i bijela košulja, a koliko će uložiti vremena u osmišljavanje kombinacije, ovisi o raspoloženju. Nekad voli vrlo jednostavnu kombinaciju osvježiti remenom ili zanimljivom torbicom, a za svečanije prigode njezin vječan izbor je haljina otvorenih leđa.

Kao omiljen ovosezonski trend, Josipa je navela jednostavne dugačke haljine u kombinaciji sa sandalama rimskog stila, a preskače jarke boje i životinjske uzorke:

Trenutno omiljeni komadi u ormaru su mi ženska odijela. Smatram da se u njima može postići vrlo profesionalan ili casual look, ovisi o tome što se želi dobiti. A o tome što nikad ne bih odjenula, bolje da ne započinjem jer uistinu ima puno toga.

Hrvatice imaju bolji stil od Njemica

Najčešće kupuje online, a njezine omiljene modne destinacije su Mango, Zara, Asos, H&M, The Outnet, Massimo Dutti, no smatra da za nekoga tko ima stila, modni brend nije presudan jer se ponekad odlični komadi mogu pronaći i u second hand dućanima.

Kao i mnogi, inspiraciju najčešće pronalati na Instagramu i u street styleu, a kao modni uzor navodi Kate Moss. Budući da živi i radi u Münchenu, osvrnula se i na modni stil Njemica te ga usporedila s Hrvaticama:

Definitivno mogu reći da Hrvatice imaju puno više stila te su ženstvenije od Njemica. U izgled i odijevanje ulažu mnogo više vremena, a na ulicama jasno možete raspoznati tko je Njemica. Ova podjela, naravno, nije generalna, ali ako govorimo o većini, u tom su slučaju “naše” cure modne pobjednice i imaju više stila.

Zahvaljujemo Drama Baru na ustupljenom prostoru za snimanje.

Foto: Sanja Jagatić

0