Najbolji sprejevi za posteljinu koja će danima mirisati svježe i čisto

Miris svježe oprane posteljine koji osjetimo onog trena kad nam lice dotakne jastuk je nešto neprocjenjivo umirujuće. Uvijek će nam izmamiti osmjeh na lice i pomoći nam da još brže utonemo u san. Većina obožava mirisne mješavine lavande, a kad jednom isprobate ovakvu aromatičnu maglicu, nanošenje jednog šprica po posteljini prije spavanja postat će vam poput neke vrste rituala prije spavanja. Sprejevi za posteljinu jednostavan su i brz način da ju održite svježom između dva pranja. Uz nju svoj krevet možete pretvoriti u mirisno utočište u koje ćete se s užitkom navečer povući. Za mnoge od nas jedan od ljepših trenutaka u danu je upravo ono vrijeme kada se poslije svih napornih obaveza zavučemo među čiste, mirisne i mekane plahte, a sprejevi za posteljinu pomažu nam da takvi trenuci potraju još duže.

Sprejevi za posteljinu za najopušteniji i duboki san

Ako ste pomalo sumnjičavi prema navodnim prednostima sprejeva za posteljinu, važno je znati da iza njih stoji i znanost. Godinama je lavanda odabrani miris za spavanje i jedna je od najistraživanijih biljaka s obzirom na njezine učinke opuštanja. Na primjer, jedno istraživanje provedeno na Sveučilištu Wesleyan u Americi pokazalo je da su sudionici puno mirnije spavali nakon što su mirisali eterično ulje lavande, u usporedbi s onima koji to nisu radili. Važno je, međutim, napomenuti da se većina dosadašnjih istraživanja odnosi na manji broj ispitanika te su potrebna daljnja istraživanja kako bi se potvrdili benefiti.

Iako znamo da se posteljina iz zdravstvenih razloga treba redovito mijenjati, zbog brojnih obaveza koje se nalaze na našem dnevnom rasporedu ponekad se zna dogoditi da ona ostane nepromijenjena i duže od onog preporučenog roka. Uz to, činjenica je da je mijenjanje i pranje posteljine zadatak u kojem uživaju rijetki od nas zato je dobro imati pri ruci nešto što će nam pomoći da održimo njezinu svježinu. Osim za osvježavanje posteljine između pranja, neki sprejevi za posteljinu mogu se koristiti i na drugim tkaninama, kao što su primjerice zavjese, no to ovisi o njihovom sastavu. Ako želite isprobati sprej za posteljinu, ali niste sigurni za koji se odlučiti, u nastavku možete naći neke od omiljenih primjeraka brojnih korisnika diljem svijeta. Uz njih vaša će soba mirisati kao da ste u raskošnom spa centru.

L’Occitane Cocon de Sérénité Relaxing Pillow Mist
P.F. Candle Co. Black Fig Room & Linen Spray
This Works Love Sleep Pillow Spray
Drowsy Sleep S.O.S Pillow Spray

Foto: Instagram, Durance, Space nk, Feel Unique, Beauty Bay, Drowsy Sleep Co., L’Occitane

0