Sprejevi s morskom soli za postizanje najljepših beachy valova u kosi

Suncem okupana koža u paru sa savršenim valovima u kosi, kao da smo cijeli dan ležali na plaži, trenutno zvuči kao look iz snova. No, s obzirom na to da ćemo čekati još neko vrijeme da taj san postane stvarnost, tu su brojni beauty proizvodi uz koje možemo postići taj look. Ti savršeni valovi, po uzoru na Blake Lively ili Chrissy Teigen, se ionako često ne mogu postići u potpunosti prirodnim putem. No, srećom, postoji način da se uhvati komadić te magije i kod kuće. Naime, tajna postizanja ultimativnih beachy valova su sprejevi s morskom soli. Brzi špric slanog spreja najlakši je način za postizanje ove bezvremenske i jednostavne frizure, bez putovanja na more. Oni mogu pretvoriti svačiju kosu u savršeno formirane valove za koje bi vam inače trebali alati za styling.

Što zapravo rade sprejevi s morskom soli?

Sprejevi s morskom soli su sprejevi koji su formulirani s klasičnim natrijevim kloridom tj. soli. Neki sadrže tradicionalniju molekularnu strukturu, dok drugi sadrže pravu morsku sol. Morska sol u sebi ima i minerale koji mogu dodati teksturu vašoj kosi, ali ju i nahraniti. Kad je formula dobro napravljena te sadrži i mješavinu sastojaka koji omekšavaju, volumiziraju i pojačavaju sjaj, onda ćete bez problema postići beachy valove dostojne crvenog tepiha.

Međutim, ako ne uspijete naći kvalitetnu formulu, ona bi mogla naštetiti vašoj kosi. Naime, nekvalitetni proizvodi uglavnom sadrže sol i alkohol koji će stvoriti ljepljivi nered nalik slami na vašoj glavi. Stoga smo u nastavku izdvojili najbolje slane sprejeve za vašu kosu. Možete ih našpricati na vlažnu ili suhu kosu za savršeno valovit izgled, čak i kad se vaš odmor na plaži neće dogoditi u doglednoj budućnosti.

Ouai sprej s morskom soli
OUAI Wave Spray
Bumble and Bumble sprej s morskom soli
Bumble and Bumble Surf Spray
Sachajuan sprej s morskom soli
Sachajuan Ocean Mist
R+Co sprej s morskom soli
R+Co Sail-Soft Wave Spray
IGK Hair sprej s morskom soli
IGK Hair Beach Club Texture Spray
Davines sprej s morskom soli
Davines This Is A Sea Salt Spray
Oribe sprej s morskom soli
Oribe Après Beach Wave and Shine Spray
Playa sprej s morskom soli
Playa Endless Summer Spray
ogx Moroccan sprej s morskom soli
OGX Moroccan Sea Salt Spray
Drybar sprej s morskom soli
Drybar Seashore Spritzer Wave Spray

Foto: Instagram, The Lab, OGX Beauty, Notino, Nordstrom, Space NK, Cult Beauty, Niche Beauty

0