Simona Antonović: Kako popraviti make up tijekom vrućeg dana?

Ljeto je u punom zamahu, temperature su sve više, koža je sve masnija, a make up je manje postojan.

Vrućina i vlaga mogu biti vaš najgori neprijatelj i uništiti sav trud koji ste uložili u nanošenje šminke. Ali, postoje i neke prednosti ovakvih uvjeta. Iznenađujuće, ista ta vlaga i toplina vam mogu pomoću u jednostavnim popravcima. Svi dekorativni proizvodi su načinjeni od pigmenata i neke vrste tekućine ili kremastog medija koji se aktiviraju toplinom i vlagom.

Postoji velika razlika između osvježavanja podloge na masnoj i suhoj koži. Masna koža traži dvostruke popravke. Prvi korak je koristiti listiće za upijanje viška sebuma i znoja, zatim matiranje i nanošenje novog sloja matirajućeg pudera. Korektor se može naknadno popraviti i to samo na mjestima na kojima je nužno potrebno. Ako imate suhu kožu, hidratantna krema je vaš prijatelj. Iznimno malu količinu hidratantne kreme nanesite na dlanove, zatim nježnim tapkajućim pokretima vratite vlagu tamo gdje je potrebno. Ključ je u utapkavanju proizvoda jer na taj način nećete ukloniti rumenilo, bronzer i ostali make-up. Završni korak bi bilo nanošenje korektora ili matirajućeg pudera u tankom sloju na strateška mjesta poput T-zone.

Isprobajte Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder za jutarnje šminkanje i popodnevne popravke.

Rumenilo uvijek daje dozu svježine i mladenačkog sjaja koži, stoga ne čudi kako popravljanje rumenila može podignuti cjelokupni izgled i vratiti odmoran izgled koži. Kvalitetna kremasta rumenila stapaju se s kožom u svim vremenskim uvjetima, i njihova reaplikacija je često olakšana upravo radi njihove teksture. Potrebno je prvo suhom maramicom upiti vlagu koja se nalazi na području obraza, zatim tapkajućim pokretima nanijeti rumenilo. Trik koji smo pokupile od svojih mama kaže da se ruž može koristiti umjesto rumenila. Ako vam se ne nosi rumenilo ili ako ste ga zaboravili ponijeti, evo prilike da reaplicirate rumenilo na taj način.

Isprobajte NARS The Multiple koji možete koristiti kao ruž, rumenilo ili sjenilo.

Obrve definitivno moraju ostati na mjestu cijeli dan. Kod njih je reaplikacija poprilično jasna – nanošenje proizvoda u jutarnjim satima iziskuje korištenje olovke za obrve i gela za fiksiranje. Tijekom dana možete koristiti samo olovku, a za brze popravke na poslu i van kuće predlažem olovke koje imaju češljić na suprotnoj strani. Antonym kozmetika, koja ju odnedavno moguće pronaći i na našem tržištu, ima visoko pigmentirane olovke za obrve.

Ruž se čini kao najjednostavnija stvar za reaplikaciju. To je moguće napraviti ako se radi o sjajnim, hidratantnim ruževima koji blijede graciozno. Mat teksture se ljeti znaju osušiti na usnama, mogu se trusiti ponovnom aplikacijom, stoga predlažem da mat ruževe potpuno uklonite s usana i nanesete novi, svježi sloj ruža. Isprobajte CHANEL ROUGE ALLURE LIQUID POWDER, mat ruž koji dolazi u prekrasnim ljetnim nijansama i ostaje dugo na usnama.

Preuzeto sa: www.simonantonovic.com

Foto: IMaxTree

0