Simona Antonović: Bronzeri – što i kako?

Postoji mnogo opcija, fomulacija i završetaka bronzera i ponekad se čini gotovo nemogućom misijom pronaći odgovarajući bronzer.

Svjetlucavi bronzer, odnosno bronzer sa sjajnim česticama koristi se za postizanje kože s prirodnim sjajem. Kompaktni bronzeri su idealni ako želite dati koži suptilni preplanuli izgled. Kompaktne bronzere moguće je nanositi u slojevima, tankim nanosima koji se daju nadograditi prema želji. Kod nanošenja je također važno izbjegavati nanošenje sjajnog bronzera po cijelom licu. Nanosi se samo na područja lica na koje prirodno sunce prvo pada, a to su najviše točke lica – duž nosa, rub kose, jagodice i na vrh brade.

Mat bronzeri koriste se za postizanje definiranog izgleda i prirodnih kontura lica. Investirajte u kvalitetan mat bronzer koji je nijansu do dvije tamniji od vašeg prirodnog tena i moći ćete ga koristiti tijekom cijele godine. Cilj mat bronzera je definiranje strukture lica korištenjem svjetla i sjene. Glavna područja na koja ćete se usredotočiti su mjesta koja želite vizualno smanjiti ili stanjiti. Najčešće su to udubljenje obraza, vrh čela, linija čeljusti i strane nosa, ali je ovo proces koji uvelike ovisi o prirodnim crtama lica.

Prozračni bronzeri najčešće dolaze kao tekući bronzeri laganih, gelastih tekstura. Ovaj tip bronzera daje koži vrlo prirodno osunčan ten i može se koristiti na cijelom licu i tijelu. Za razliku od svjetlucavih, sjajnih kompaktnih bronzera, tekući bronzeri daju manji efekt sjaja i preplanuli završetak. Potpuno se sljubljuju s kožom i daju toplinu tenu. Može ih se aplicirati na više načina. Za suptilniji sjaj, na mjestima gdje sunce prirodno prvo osunča lice, može se nanositi kistom ili prstima. Želite li dati cijelom licu osunčan izgled, pomiješajte kap do dvije bronzera s tekućom podlogom ili dnevnom kremom te nanesite na lice.

Za nanošenje kompaktnih i praškastih proizvoda koristite velike i meke kistove koji će u nježnim i prozračnim slojevima, omekšanih rubova nanositi proizvod na kožu. Za kremaste i tekuće teksture koristite prste koji će svojom toplinom utopliti proizvod i aktivirati ga te omogućiti lakše nanošenje i sljubljivanje s kožom.

Preuzeto sa: www.simonantonovic.com

Foto: IMaxTree

0