Recenzija: Isprobale smo proizvod krojen po mjeri modernih žena, njihove kože i njihova stila života

Prve (i najbolje) beauty savjete o njezi kože, složit ćemo se svi, dobile smo od svojih mama. Od trenutka kada smo počele znatiželjno zavirivati u njihove kozmetičke torbice pa sve do tinejdžerskih dana u kojima su krenuli prvi eksperimenti s make upom te proizvodima za čišćenje lica i njegu, mame su sva znanja naučena o ljepoti spremno prenosile na nas. Starije i iskusnije, u prvi su plan isticale zlatni savjet: Njeguj kožu danas, kako bi ti ona svojim izgledom zahvalila sutra. I činjenica je da bi taj isti savjet i mi danas podijelile sa svojim kćerima, stalno naglašavajući važnost redovite njege i pravovremenog odgovaranja na potrebe kože.

Jer 20-e su možda najljepše godine za kožu, u kojima se većina nas uspije riješiti hormonskih problema koji su utjecali na njen izgled u tinejdžerskim godinama i u kojima još uvijek ne razmišljamo o borama, a koža se čini čvrsta, elastična, ujednačena i blistava… Godine su to bezbrižnosti, ali nažalost i nonšalancije, budući da mnoge žene misle kako koži ne treba ništa posebno niti neka naročita njega. A naša koža u 20-ima, uslijed djelovanja raznih vanjskih štetnih čimbenika (UV zrake, zagađenje, stres), još je zahtjevnija od kože naših mama u 20-ima, pa već nakon 25. možemo početi primjećivati prve znakove starenja, gubitak hidratacije i gubitak onog zdravog, mladenačkog sjaja. I baš zato, njihovi su savjeti o pravilnoj i kvalitetnoj njezi kože i danas od neprocjenjive važnosti.

Važnost dobre beauty rutine već u 20-ima

Razviti dobru beauty rutinu već u 20-ima, garancija je dobrog i zdravog izgleda kože u 30-ima i 40-ima, jer ciljanim proizvodima doista možemo zaustaviti ili barem usporiti pojavu prvih znakova starenja, smanjiti dojam prvih bora i općenito držati kožu u ravnoteži – nahranjenom i jakom, otpornom i spremnom na odgovor u slučaju oksidativnog stresa koji nam se uslijed djelovanja slobodnih radikala danas događa na dnevnoj bazi.

Urban i ubrzan način života koji vodimo, definitivno je najveći neprijatelj naše kože, koji nam osim toga ni ne ostavlja previše vremena za njegu. Kako onda slijediti savjete naših mama i biti dosljedne u njezi, a da pritom ne kompromitiramo dragocjeno nam vrijeme? Na to pitanje i taj izazov odlučili su odgovoriti Laboratoriji Vichy, i to sa svojom Slow Âge linijom proizvoda za njegu, koja djeluje na prve mimičke bore i štiti kožu od štetnih utjecaja iz okoline, a rezultira kožom koja odiše zdravljem i mladolikošću.

U proteklih nekoliko godina već smo se upoznale s dobrim dijelom proizvoda iz ove linije i jako brzo primijetile kako su Laboratoriji Vichy uspjeli utjecati na svijest potrošačica u njihovim 20-ima i potaknuti ih da razmišljaju više o njezi koju svakodnevno pružaju svojoj koži. Tako uspješna linija, koja je inače uključivala Slow Âge fluid za dnevnu njegu, Slow Âge dnevnu kremu sa zaštitnim faktorom i Slow Âge dnevnu ciljanu njegu za područje oko očiju, naposljetku je zaokružena i prvom Vichy Slow Âge noćnom njegom.

Što je to točno Vichy Slow Âge noćna njega?

Noćna krema i maska u jednom, koja kožu obogaćuje kisikom i obnavlja je uslijed negativnih utjecaja iz okoline. Laboratoriji Vichy ističu da poboljšava stanično disanje i obnovu kože iz noći u noć i tvrde sljedeće: Nakon buđenja, koža je u potpunosti hidratizirana i blistava. Iz noći u noć koža se bolje obnavlja i bore su zaglađene.U njene učinke odlučile smo se uvjeriti i same i testirale ju kroz period od 3 tjedna, na koži koja se polako, ali sigurno bliži svojim 30-ima.

Kakvi su naši dojmovi Vichy Slow Âge noćne njege?

Slow Âge dnevna njega već nas je uspjela osvojiti u prošlosti, no cijelo smo vrijeme razmišljale o tome kako bi bilo zbilja odlično da Laboratoriji Vichy u tom segmentu predstave i nešto – noćno.

Zašto baš noćno? Zato što danas već dobro znamo da se naša koža najbolje odmara i obnavlja upravo onda kada spavamo i baš tada joj je, osim dobrog beauty sleepa, svakako potreban i dobar proizvod koji će pospješiti tu njenu obnovu. Onaj uz koji ćemo se idućeg jutra probuditi meke i zaglađene kože te ujednačenog tena, što nakon 25-e više i nije tako jednostavan zadatak, jer svakodnevno imamo neke zamjerke na kožu i na njoj počinjemo primjećivati sve više nesavršenosti koje nas definitivno nisu mučile u ranijim 20-ima.

U kombinaciju svakako treba dodati i činjenicu da većinu dana u svojim užurbanim životima nemamo vremena za dugotrajne i mukotrpne beauty rutine, a ono ‘vrijeme za sebe’, tih magičnih nekoliko minuta do pola sata za njegu najčešće pronalazimo tek navečer. Zato je odlično da je Slow Âge linija iz Laboratorija Vichy dobila zadnji dodatak u vidu ovog noćnog proizvoda koji joj je nedostajao.

Što se tiče samih karakteristika ove Vichy Slow Âge noćne kreme i maske, u elegantnoj smaragdno zelenoj posudici od stakla krije se ukupno 50ml proizvoda, što je količina koja će nam, po našoj procjeni, biti dostatna za nekoliko mjeseci. Pogotovo zbog toga što je formula noćne kreme/maske vrlo podatna, lako se razmazuje i u trenutku upija u kožu, pa je za jedno korištenje potrebna vrlo mala količina proizvoda i nema potrebe za pretjerivanjem. Jedinstvena je i sama tekstura proizvoda, koja je prirodno obojena ekstraktom zlatnog korijena bajkalske kapice i karamelom i po tome se razlikuje od većine noćnih krema dostupnih na tržištu.

Noćna krema jako ugodno miriše te podsjeća na prirodu i najljepše mirisne note jednog vrta. Za sobom ne ostavlja mastan trag, već kao da kožu obavija prozračnim svilenkastim velom. Odmah nakon upijanja kreme, primijetile smo kako je mekana i nježna na dodir, a s istim efektom probudile smo se i ujutro. Malo koji proizvod može u tako kratkom vremenu, preko noći, transformirati i poboljšati teksturu kože, no ova Slow Âge noćna njega u tome je svakako uspjela i s buđenjem je ten bio nevjerojatno zaglađen, poput bebine kože.

Kontinuiranim korištenjem kroz tri tjedna, koža je svakim danom izgledala sve ljepše i, usudile bismo se reći, zadovoljnije, a još bolji efekt primjećivale smo kada smo ovu noćnu kremu koristile i kao masku. Inače se preporuča koristiti ju kao noćnu kremu svaku večer, a kao noćnu masku jednom tjedno. Kao masku, ostavile smo ju da djeluje točno 10 minuta, nakon toga lagano umasirale u lice i višak uklonile blazinicom. Vrijedi napomenuti da ni u slučaju korištenja Slow Âge noćne njege kao maske nema potrebe za ekstremnim količinama. Već u tankom sloju, Slow Âge noćna maska ostvaruje svoj učinak, a laganom masažom lica pospješuje se prodiranje njenih dobrih sastojaka u dublje slojeve kože.

Učinke redovite, ali i kvalitetne njege možete vidjeti nakon nekoliko tjedana, a isti je slučaj i sa Vichy Slow Âge noćnom njegom. Uz dobar kozmetički proizvod, ključna je i dosljednost u njegovom korištenju, pa se nakon tri tjedna testiranja Vichy Slow Âge noćne kreme i maske vide dojmljivi pomaci; ne samo oni kratkoročni u boljoj teksturi kože nakon buđenja, već su tu i ona dugoročnija poboljšanja u čvrstoći i tonusu kože, koja su rezultirala i zaglađenijim dojmom na područjima finih linija i prvih borica.

Ako ste i vi u potrazi za njegom kojom već u 20-ima možete prevenirati prve probleme sa starenjem kože u 30-ima, Vichy Slow Âge najbolji je odgovor. Naposljetku, uz ovu liniju odličnih dnevnih proizvoda koja je zaokružena noćnom njegom više nećete morati raditi kompromise kada je riječ o ljepoti, jer će se savršeno prilagoditi čak i vašem užurbanom lifestyleu.

Foto: Marija Laća


0