Recenzija: Novi dezodoransi koji ne iritiraju kožu i k tome savršeno mirišu

Neizostavan dio svakodnevne beauty rutine je nanošenje dezodoransa i korak je to kojim mnogi započinju dan, odmah nakon tuširanja. Međutim, pronalazak idealnog dezodoransa nije nimalo jednostavan zadatak, budući da on mora zadovoljiti mnoštvo kriterija. Prvenstveno mora spriječiti pojačano znojenje, a samim time i razvijanje neugodnih mirisa jer je upravo to problem koji mnogima izaziva stres i stvara komplekse. Osim toga, bitno je da ne ostavlja tragove na odjeći, a istovremeno da svojom formulom ne iritira kožu i ne stvara crvenilo, osobito nakon depiliranja. Poželjno je da i ugodno miriši što konačno daje točku na „i“ dezodoransu kojem možemo dati epitet idealnog.

Ako je netko autoritet u području dezodoransa, to je onda NIVEA čiji su se dezodoransi u prošlosti pokazali izvrsnima u borbi protiv tjelesnih mirisa, istovremeno pružajući dugotrajan osjećaj svježine na koži.

Prije odabira savršenog dezodoransa, same sebi trebamo postaviti pitanje želimo li koristiti dezodorans ili antiperspirant. Razlika je u tome što su dezodoransi ti koji sprječavaju neugodne mirise, dok su antiperspiranti idealni za one koji se pretjerano znoje jer učinkovito zaustavljaju proizvodnju znoja ispod pazuha, a samim time i smanjuju mokre mrlje koje se posljedično pojavljuju na odjeći, kao i neugodne mirise koji su čest problem.

NIVEA ima novu kolekciju dezodoransa

U potrazi za savršenim dezodoransom koji će nam biti najbolji saveznik tijekom svih godišnjih doba, posebnu su nam pozornost ukrali NIVEA Beauty Elixir DEOMILK dezodoransi koji dolaze u dvije varijante – kao sprej i kao roll-on pa samim time svatko može pronaći dezodorans koji mu idealno odgovara i koji će se dobro uklopiti u njegovu svakodnevnu rutinu.

Što NIVEA otkriva o svojim novim dezodoransima?

NIVEA Beauty Elixir DEOMILK je posebno razvijen za zaštitu i uljepšavanje osjetljive kože ispod pazuha, čak i nakon uklanjanja dlačica. Lagana formula s esencijom mlijeka ne sadrži etilni alkohol i pruža čak 48 sati zaštite od neugodnih mirisa i znojenja.

Dezodoransi dolaze u dva oblika, sprej i roll-on, a koji ćete odabrati, ovisi o tome što od dezodoransa želite. Oni u spreju održavaju pazuhe suhima te ostavljaju zgodan miris, a roll-on dezodoransi idealni su za osjetljive pazuhe jer su jako nježni prema koži, a istovremeno su praktični i za najmanju torbu.

NIVEA Beauty Elixir DEOMILK (i sprej i roll-on) dolazi u tri verzije – dry, sensitive i fresh, a dezodorans donosi novu, revolucionarnu formulu u kojoj su spojene blagodati mlijeka i zaštitna moć dezodoransa. Sastojci korišteni u dezodoransu inspirirani su prirodom, a formula sadrži minerale, laktat, vitamine C, E i B5, trigliceride te esencijalne amino kiseline.

Kakvi su naši dojmovi novih NIVEA Beauty Elixir Deomilk dezodoransa?

U prošlosti smo od dezodoransa, vjerojatno kao i većina žena, isprobale sve i svašta, no naposljetku su se upravo sprejevi i roll-on dezodoransi pokazali najučinkovitijim rješenjem; naročito u onim danima kada nam je radni tempo vrlo hektičan/stresan i moramo imati dobar deozodorans na kojeg se možemo osloniti i koji nas neće iznevjeriti u ključnim trenucima.

Prvo što smo primijetile kod NIVEA Beauty Elixir DEOMILK dezodoransa je ugodan miris puderastih nota koji će vam se odmah svidjeti ako volite klasične mirise po kojima je NIVEA prepoznatljiva. Ovakav miris pruža trenutačan osjećaj svježine koji nas je pratio tijekom cijelog dana, no istovremeno nije bio preintenzivan.

Dojmovi korištenja NIVEA Beauty Elixir DEOMILK dezodoransa u spreju…

I inače volimo koristiti dezodoranse u spreju jer su praktični, idealni za brzinsko osvježenje pazuha, dugotrajni na koži, a i brzo se suše pa se možemo odmah odjenuti, bez čekanja da se dezodorans osuši. No, mnogi dezodoransi u spreju koje smo dosad isprobale znali su biti grubi prema koži, a ona nakon njihova korištenja suha i nadražena. U slučaju
NIVEA Beauty Elixir DEOMILK dezodoransa u spreju ta dragocjena mliječna esencija obogaćena vitaminima i mineralima doista čini razliku. Formula je nježna, ne sadrži alkohol i ondje gdje to najbolje dolazi do izražaja je tik nakon brijanja. Na svježe obrijanim pazusima, dezodorans nije izazvao nikakvu iritaciju, niti se na koži pojavilo crvenilo. Sastojci koji hidratiziraju kožu, osigurali su da već kroz tjedan dana delikatna koža područja ispod ruke bude lijepo njegovana i glatka na dodir.

Dodatni bonus svakako je činjenica da se na odjeću ne preslikavaju oni neugodni bijeli tragovi dezodoransa.

Dojmovi korištenja NIVEA Beauty Elixir DEOMILK roll-on dezodoransa…

Roll-on dezodoransi imaju mnogo prednosti i, kada je riječ o našoj svakodnevnoj beauty rutini, često se nađu u rotaciji. Praktične su veličine i mnogo ih je lakše nositi svugdje sa sobom, čak i na putovanja.

Ako ste dosad imali zamjerku na roll-on dezodoranse jer se sporo suše i za sobom ostavljaju neugodan, vlažan osjećaj pod pazuhom, s NIVEA Beauty Elixir DEOMILK roll-on dezodorans dogodit će vam se ljubav na prvo isprobavanje. Formula putem aplikatora nježno klizi po koži i zatim se brzo suši, upija i za sobom ne ostavlja ljepljiv, već nježan i baršunast trag. To znači da odmah nakon toga možete krenuti s odijevanjem i zaboraviti na činjenicu da uopće nosite dezodorans.

U formuli se opet ‘krije’ dragocjena mliječna esencija obogaćena vitaminima i mineralima, koja njeguje osjetljivu kožu pazuha kao malo koji dezodorans dosad. Jesmo li spomenuli ugodan miris? Zbilja je divan, prozračan i nimalo nametljiv.

Zaključak

Dezodorans Nivea Beauty Elixir DEOMLIK u spreju i roll-on koristile smo u različitim situacijama, a one su, između ostalog, uključivale i stresne prilike, u kojima su se oba dezodoransa pokazala pouzdanim partnerima naše higijene, ljepote i osjećaja zadovoljstva u vlastitoj koži. Osim što su formule vrlo nježne prema koži, istovremeno su i izuzetno djelotvorne, a možda nas je najviše oduševila jednostavnost njihova korištenja i brzina s kojom smo mogle nastaviti s uobičajenim svakodnevnim aktivnostima, bez razmišljanja o tome kako se dezodorans preslikao na odjeću ili se nije upio u kožu. Ako tražite pouzdan dezodorans, koji s druge strane neće biti agresivan prema koži, svakako sugeriramo da isprobate ova dva noviteta iz NIVEA ponude.

Foto: Marija Laća

3