Recenzija: Isprobale smo Kérastase Chronologiste anti-age liniju za kosu

@Ruža Institut Kérastase

Jeste li već upoznati s Kérastase Chronologiste linijom proizvoda? Znate li da ova linija, između ostaloga, uključuje i eliksir mladosti za kosu u obliku luksuznog seruma koji joj omogućava da izgleda kao da nije ostarjela niti jednog dana? Mnogi se već u dvadesetima počinju brinuti o znakovima starenja kože. No, često zaboravljamo na svoju kosu koja s godinama postaje suha, tanka i gubi na volumenu. S obzirom na to da nam je svima želja zadržati svoju mladost, Kérastase je kreirao liniju proizvoda koja nam omogućava upravo to.

Koji proizvodi se nalaze u Kérastase Chronologiste liniji?

Kérastase Chronologiste je prva anti-age linija za njegu kose. Kreirana je od rijetkih i luksuznih sastojaka iz mora, a uz to sadrži antioksidanse koji zaustavljaju vrijeme kako bi vaša kosa uvijek izgledala mlado. Čak i sama pakiranja ovih proizvoda izgledaju luksuzno. U crnoj boji, sa zlatnim detaljima, ona uistinu privlače poglede.

Do nedavno je u ovoj liniji bila dostupna revitalizirajuća kupka, intenzivna maska i parfem u ulju. No, sada je proširena revitalizirajućom pred-kupkom, kremom za zaštitu od topline i limited edition serumom. Uz ovu liniju proizvoda možete vratiti vrijeme unatrag kako bi ponovno imali zdravo, revitalizirano i nahranjeno vlasište i kosu. Mi smo odlučile provjeriti je li ova luksuzna linija uistinu nešto što vrijedi uključiti u svoju beauty rutinu. Posjetile smo Ruža Institut Kérastase kako bi isprobale sve Chronologiste proizvode.

Kako je izgledao sam tretman?

Svoje iskustvo opisala je Journalova novinarka Matea Salopek- Koncul.

Isprva sam se konzultirala s frizerskom stručnjakinjom, Draganom Pilić, koja već četiri godine radi u Ruža Institutu Kérastase. Ona je opisala cijeli postupak i procijenila stanje moje kose. Budući da mi je kosa prilično suha, prirodno kovrčava, a k tome ju redovito bojam, znala sam da će ju biti izazov nahraniti kako bi se postigao onaj zdrav i prirodan sjaj.

Tretman je započeo revitalizirajućom pred-kupkom obogaćenom ugljenom, hijaluronskom kiselinom, abysinneom i vitaminom E. Ona uklanja do 96 posto više čestica onečišćenja nego običan šampon, dok hijaluronska kiselina u njezinom sastavu pomaže u hidrataciji kose. Rezultat pred-kupke može se osjetiti odmah nakon ispiranja. Kosa je pod prstima već bila glatka i mogla sam prolaziti kroz nju bez ikakvih problema. U mom slučaju, to je moguće tek nakon nanošenja maske, do tada je ona zapetljana, a ja bespomoćna. Već to mi je bio odličan znak da slijedi jedan uistinu vrhunski tretman.”

Nakon pred-kupke, kosa se pere revitalizirajućom kupkom. Zanimalo me, naravno, zašto se njihovi proizvodi nazivaju kupkama, a ne šamponima. Frizerska stručnjakinja Dragana mi je otkrila da je to zato što njihova svrha nije samo pranje kose. Naime, Chronologiste pred-kupka i kupka detaljno peru, ali i njeguju kosu bogatim sastojcima u svojim formulama. Stoga od njih dobijete puno više nego od klasičnih šampona. To je još jedan bod za Kérastase Chronologiste proizvode.”

Kavijar kao glavni sastojak za njegu kose

Tehnologija ovih luksuznih proizvoda usredotočena je na kavijar kao jedan od glavnih sastojaka. Međutim, važno je da znate kako tretman ne uključuje jestivi kavijar. Naime, radi se o mimetičkom kavijaru, a to je laboratorijski ekvivalent prave stvari. Ovaj mimetički kavijar dolazi u obliku bisera koji su uronjeni u obogaćenu pacifičku morsku vodu.

Biseri mimetičkog kavijara su usitnjeni neposredno prije upotrebe kako bi se oslobodili aktivni sastojci poput lipida, vitamina A i E i drugih hranjivih sastojaka. Tada se miješaju s intenzivnom maskom iz Chronologiste linije, koja je bogata hranjivim sastojcima za kosu poput gluko-lipida, ceramida, antioksidansa i silikona. Rezultat je baršunasta smjesa koja se obilno nanosi na kosu od korijena do vrhova. Specifična je po tome što dubinski njeguje kosu, ali ju ne masti i ne otežava. Stoga se može nanositi od samog korijena bez straha da će to na bilo koji način negativno utjecati na vaš krajnji rezultat. Ova luksuzna mješavina sastojaka na mojoj je kosi stajala otprilike deset minuta. Tijekom tih 10 minuta imala sam priliku uživati u vrhunskoj masaži glave i vrata. Ovom masažom opustio se svaki milimetar mog vlasišta. Uz vrhunske proizvode u Ruža Institutu Kérastase ide i vrhunska usluga koju danas zaista ne možemo dobiti bilo gdje.

Krajnji rezultat?

Nakon što je frizerska stručnjakinja Dragana isprala masku s moje kose, premjestila sam se u fotelju pred ogledalo i na red je došlo nanošenje Chronologiste kreme za zaštitu od topline i Seruma Universel. Malo je reći da sam bila nestrpljiva vidjeti krajnji rezultat. Nakon tretmana Kérastase Chronologiste linijom proizvoda moja kosa je izgledala nahranjeno, sjajno i ekstra živahno. Uz to, imala je vidljivo više volumena, a ja sam danima nakon tretmana imala osjećaj kao da moje vlasište nikad nije bilo toliko čisto.”

Iako ova linija sadrži neke od najintrigantnijih sastojaka, ono što nas je najviše impresioniralo je upravo to što uspješno rješava različite probleme kose. Zaključile smo da se uistinu isplati uključiti Kérastase Chronologiste proizvode u svoju beauty rutinu jer su određeni rezultati vidljivi već nakon jednog tretmana. Tako da ne sumnjamo u to da bi s dugotrajnim korištenjem ove linije rezultat bio još savršeniji.

@Ruža Institut Kérastase

Proizvode iz Kérastase Chronologiste linije za njegu kose možete naći u ekskluzivnim Kérastase salonima diljem Hrvatske. Njihove lokacije otkrijte na linku.

Foto: Kérastase, Unsplash

0