Recenzija: Kako smo zadovoljne novim serumom s vitaminom C za područje oko očiju?

Već je godinama dobro poznata fraza da su oči ogledalo duše, a činjenica je i da njima upijamo svijet oko sebe, ostvarujemo kontakt s ljudima i izražavamo emocije. Na očima je velika pozornost i kada je ljepota u pitanju, pa ih naglašavamo make upom i na taj način pričamo svoju priču, stvaramo određeni stil i imidž.

Oči također razotkrivaju umor i starenje

Oči će pokazati i znakove umora ili uranjenog starenja i upravo nam one postaju glavna preokupacija nakon što pređemo 25. ili 30. godinu života. Kako godine prolaze, gotovo da i nema žene koja se neće požaliti na neke od sada već uobičajenih i svakodnevnih problema okoloočnog područja. Tamni podočnjaci, vrećice ispod očiju, kutovi kapaka koji su promijenili boju i postali žućkasti i mračni, zamjerke su s kojima će se identificirati i solidarizirati većina žena. Nije ni čudno stoga da se samo na području njege nježnog okoloočnog područja razvila cijela jedna industrija proizvoda koji uskaču u pomoć čak i onda kada mislimo da je situacija bezizlazna. Uz spomenute nesavršenosti i očite tragove umora, koje upravo oči najprije pokazuju, problem ove zone na licu jest taj što također među prvima razotkriva starenje. Poznato je da je koža oko očiju vrlo tanka i senzibilna, čak 10 puta tanja od ostatka kože lica, pa se baš na njoj prve pojavljuju fine linije, a zatim i bore. Kako si pomoći i preduhitriti neminovno starenje; kako napokon možemo postati zadovoljne rezultatima njege područja oko očiju?

Upravo to kao izazov i glavno pitanje postavio si je poznati brend kozmetike Dermalogica, čija su se preparativna kozmetička rješenja u prošlosti već mnogo puta pokazala apsolutnim ‘game changerima’. Jedna od inovacija koja je još 2018. godine oduševila vjerne korisnice Dermalogica proizvoda bio je BioLumin-C serum s visokostabilnim vitaminom C, koji je postigao mnogo više od posvjetljivanja tena i brisanja bora, istovremeno jačajući prirodnu obrambenu funkciju kože, kako bi ona još dulje odolijevala starenju.

BioLumin-C serum pokazao se tolikim hitom, da je došlo vrijeme za otići još jedan korak naprijed. A taj korak naprijed zove se BioLumin-C Eye Serum i svojom pojavom na tržištu počinje stvarati pravu malu obitelj Dermalogica proizvoda s moćnim vitaminom C.

Kako Dermalogica opisuje svoj novi proizvod

BioLumin-C za područje oko očiju bazira se na dva moćna i vrlo stabilna oblika vitamina C koji učvršćuju i zaglađuju kožu i vraćaju joj sjaj, no formula je dovoljno nježna da štiti, njeguje i obnavlja najosjetljivije područje lica. Kombinacija sastojaka pomaže ovom laganom serumu da prodre duboko u kožu i ondje uspješno zaustavi proces starenja, a ekstrakt bijele drhtalice (Tremella fuciformis), gljive koja predstavlja novi hit u industriji ljepote, hidrira i oživljava kožu. Serum je pun antioksidacijskih prirodnih tvari poput ekstrakta algi, chia sjemenki i lišća arjune, biljke poznate po ljekovitosti u ajurvedskoj medicini, koji pojačavaju anti-age djelovanje vitamina C. Klinička studija pokazuje da ovaj serum povećava sjaj kože već nakon jedne primjene, a vidljivo učvršćuje kožu oko očiju već za osam tjedana.

Testirale smo BioLumin-C serum za područje oko očiju

Već nam je dobro poznato uzbuđenje otvaranja i isprobavanja novih Dermalogica proizvoda, pa ista reakcija nije izostala ni ovog puta. Nakon otvaranja vanjske ambalaže, dočekala nas je malena tubica proizvoda koja stane baš u svaku kozmetičku torbicu, pa tako i onu putnu. Ako ne volite raditi kompromise kada je u pitanju njega kože za vrijeme putovanja, ovaj proizvod definitivno vas neće ostaviti na cjedilu.

Tubica sadrži 15 mililitara proizvoda i za eventualne skeptike moramo odmah napomenuti kako ta količina nikako nije malena. Na umu treba imati kako se kreme i serumi za područje oko očiju koriste dozirano i kod njih doista vrijedi ona ‘manje je više’. Zrno kreme ili tek dvije-tri točkice seruma dovoljno će dobro odraditi posao bez da nježnu kožu na ovom području ‘gušite’ izdašnim količinama preparata za njegu.

Kako i kada smo ga koristile?

Budući da smo prije par sezona uvrstile vitamin C u svoju jutarnju rutinu i od njega i dalje ne odustajemo, logičan korak bio je proširiti tu rutinu s BioLumin-C serumom za područje oko očiju. Ujutro, nakon buđenja i čišćenja lica, njegu smo započele vitamin C serumom za lice i spomenutim BioLumin-C serumom, a zatim smo kao i obično nastavile sa serumom za lice i SPF faktorom za zaštitu od štetnih UV zraka.

BioLumin-C serum preporuča se nanositi ispod oka i duž jagodične kosti te izbjegavati direktni kontakt s očima. Serum je mliječno bijele boje, vrlo lagane i vodenaste teksture, nježnog mirisa… Dojmove prvog isprobavanja upotpunile smo zaključkom kako se formula u trenutku upija u kožu i osjetno ju zaglađuje. Nakon upijanja, nećete ju više ni primijetiti na koži, samo će ostati taj meki i glatki efekt pri prolasku prstima po okoloočnom području. Uz ovako lijepo njegovane kapke i područje oko njih, čak i make up koji smo nanosile nakon njegujuće rutine mnogo je bolje i kvalitetnije izgledao!

Dojmovi nakon 3 tjedna korištenja BioLumin-C seruma

Za Dermalogica BioLumin-C serum za lice već smo znali kakav je i kako djeluje, pa nas je baš zato izuzetno zanimalo kakvim će se pokazati BioLumin-C serum za okoloočno područje. I moramo priznati da nije razočarao, već upravo suprotno. Ono što nas je osvojilo kod seruma za lice, pokazalo se kvalitetom i kod okoloočnog seruma, a to je bitno ujednačeniji ten te općenito svjetliji i radijantniji dojam na koži. Već nakon tjedan dana počele smo uviđati kako se sa svakim korištenjem seruma područje oko očiju proljepšava i dobiva na kvaliteti, tamni podočnjaci su reducirani na minimum, kao i žućkasti tonovi oko očiju… Ujednačena i nešto svjetlija kože pridonijela je odmornijem izgledu cijelog lica, a to je ono što si u moderno doba svi priželjkujemo. Potencijal ovog seruma možete još više iskoristiti, ako ga ubacite i u večernju beauty rutinu. Svidjet će vam se i rezultat koji smo mi postigli – učvršćivanje nježne kože na području oko očiju i smanjivanje natečenosti donjih kapaka.

Što još reći, osim da je pravo vrijeme za isprobati BioLumin-C serum za okoloočno područje, naročito ako ste već dulje vrijeme nezadovoljne izgledom ove zone na svom licu. Dermalogicin novi hit proizvod pronaći možete ovdje.

Foto: Sanja Tušek

0